Obavijesti

Show

Komentari 117

Upao u crkvu i vježbao: Protiv Valentića ide optužni prijedlog

Upao u crkvu i vježbao: Protiv Valentića ide optužni prijedlog
5

Mario je izazvao negativne reakcije nakon što je u crkvi na zagrebačkom Jarunu počeo vježbati u znak protesta protiv mjera Stožera. Javno se ispričao, no protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog

VIDEO

Glumac, model i fitness trener Mario Valentić (40) izazvao je lavinu reakcija nakon što je upao u prostor crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u znak prosvjeda protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara. Sa sportašem Šimunom Cimermanom tamo je počeo vježbati, a snimku je objavio na Facebook profilu. Izbrisao ju je nakon loših komentara, a primio je i razne poruke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Reakcija na Zabranjenu ljubav 10:06

- Ispričavam se svima koje sam povrijedio. Žao mi je zbog toga, pa i ja sam vjernik. 'Piknuli' smo u krivo mjesto, ali nije to bila namjera - objasnio nam je Mario. 

Potom je na društvenim mrežama objavio i video te se javno ispričao zbog čitave situacije.

- Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo - ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne - poručio je.

Sinoć sam objavio video kojim sam evidentno povrijedio mnoge i koristim ovu priliku da se iskreno ispričam svima koje je taj moj čin povrijedio na bilo koji način. Nije mi bila namjera povrijediti niti uvrijediti bilo koga niti bilo koji element Crkve. Žao mi je zbog toga! Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo - ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne. Još jednom isprika svima.

Objavljuje Mario Valentic u Utorak, 1. prosinca 2020.

No čini se kako isprika nije bila dovoljna. Iz Policije su javili kako fitness treneru ide optužni prijedlog.

Don Stojić o vježbanju u crkvi: Ovo je povreda svetog prostora
Don Stojić o vježbanju u crkvi: Ovo je povreda svetog prostora

- Odmah po zaprimljenim saznanjima, policijski službenici su poduzeli sve mjere i radnje propisane zakonom kojom prilikom je utvrđeno da se radi o protupravnom ponašanju opisanom u člancima 6. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku, a po završetku istoga protiv prekršitelja zakona će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Ovaj je način prosvjeda na društvenim mrežama naišao na zgražanje i vrlo negativne reakcije. Većina se nije obazirala na mjere Stožera, već su to shvatili na način da se Valentićev prosvjed protiv Stožera pretvorio u prosvjed protiv Crkve. Oglasio se i don Damir Stojić te cjelokupnu situaciju prokomentirao kao 'grubu povredu svetog prostora i naših svetinja'. 

***PRIOPĆENJE*** Dragi župljani i vjernici, kao što ste vjerojatno vidjeli, u našoj župnoj crkvi Sv. Mati Slobode...

Objavljuje Don Damir StojićUtorak, 1. prosinca 2020.

U objavi na profilu obratio se župljanima i vjernicima te napisao kako dijeli njihove emocije koje su mu prenijeli preko poruka. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S VALENTIĆEM: 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...