Show

Komentari 1

Uskoro će pasti prvi snijeg, pa lov na ubojicu može otpočeti

Uskoro će pasti prvi snijeg, pa lov na ubojicu može otpočeti

Njegove žrtve nestaju uvijek kada padne prvi snijeg. Godinama je ubijao, neopažen. No stvari će se promijeniti za ovog kriminalca jednom kada ga krene slijediti Harry Hole

Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime u posljednjem desetljeću. Istragu preuzima detektiv Harry Hole (Michael Fassbender), koji pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Uz pomoć mlade talentirane kolegice Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), desetljeće stare slučajeve povezuju s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do sljedećeg snijega.

'Snjegović' je sedmi roman u serijalu o detektivu Holeu, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca, Joa Nesboa. Njegove ekranizacije prihvatio se jedan od boljih redatelja današnjice, Thomas Alfredson, koji iza sebe ima izvrsne filmove 'Neka uđe onaj pravi' te 'Dečko, dama, kralj, špijun'.

Glavnu je ulogu utjelovio Michael Fassbender ('Nemilosrdni gadovi', '12 godina ropstva', 'X-Men', 'Steve Jobs'), dok u glavnoj ženskoj ulozi pratimo Rebeccu Ferguson ('Nemoguća misija 5', 'Život', 'Djevojka u vlaku'). U ovome filmu, koji je u cijelosti snimljen u Norveškoj tijekom skandinavske zime, također ćemo gledati Charlotte Gainsbourg te J. K. Simmonsa.

'Snjegović' počinje s prikazivanjem u našim kinima 12. listopada ove godine.

Najčitaniji članci