Obavijesti

Show

Komentari 59

Uspjeh Zrinke Cvitešić: Poslije West Enda, ide na Broadway

Uspjeh Zrinke Cvitešić: Poslije West Enda, ide na Broadway
22

Ubrzo poslije premijere mjuzikla 'Once' prošle godine u travnju, Zrinka je postala prava zvijezda u Londonu. Kolege i publika za glumicu imaju samo riječi hvale

VIDEO

Časopis Variety Zrinku Cvitešić (34) nedavno je usporedio s Audrey Hepburn i opisao je kao talentiranu Hrvaticu. Glumica je u proteklih šest mjeseci zbog uloge u mjuziklu 'Once' osvojila vrijedna priznanja. Proglašena je za debitanta godine na West Endu, a osvojila je i nagradu Broadway World za najbolju glumicu u mjuziklu. Sada joj se smiješi još jedno priznanje. Nagrada WhatsOnStage koja je uz Oliviera najutjecajnija kazališna nagrada jer ju dodjeljuje publika. 

Glasuje se još nekoliko dana, a ako želite pomoći Zrinki pri dobitku novog priznanja, svoj glas za nju i vi možete dati OVDJE. 

'Nisam karijeristica, želim ostati vjerna sebi'

I Judi Dench i Helen Mirren su se dokazale u kasnijoj dobi. Nisam karijeristica i želim ostati vjerna sebi, rekla je još prije tri godine Zrinka kad je otkrila da joj je jedna od prvih ponuđenih uloga u holivudskim filmovima bila za snimanje s Denzelom Washingtonom. Nije dobila radnu vizu pa je propustila snimanje, a dobila je ponudu i za jednu od glavnih uloga u filmu 'Wolverine'. Nju je odbila. 

- Ući u Ameriku preko akcijskih filmova, dvosjekli je mač. Ne želim sudbinu Jessice Albe, koja je željna ozbiljnih uloga - govorila je tada zvijezda filma 'Što je muškarac bez brkova' koja je ubrzo i dokazala kako se strpljenje isplati. 

Od travnja prošle godine igra glavnu ulogu u mjuziklu 'Once'

Karlovčanka je u zadnjih godinu dana na europskom tržištu postigla veliki uspjeh u glumačkoj karijeri. 

Glumica se u siječnju 2013. preselila u London zbog glavne uloge u mjuziklu 'Once' gdje igra češku imigranticu Djevojku. Na pretpremijeri ju je gledao i bivši James Bond, Pierce Brosnan (60), a 4. travnja prošetala je crvenim tepihom u Londonu. Sve karte za West End bile su rasprodane, a Zrinka je britanske kritičare oduševila. Premijeru su gledale i zvijezde serije 'Reži me' i 'Downton Abbey'. Poslije predstave svi su ustali i pljeskali, a pričalo se da dugo nije bilo tako odlične predstave na West Endu. 

- Zrinka je bila apsolutna kraljica. Na sceni savršena, glumački i pjevački - rekao je tada njezin prijatelj i glumac Marinko Leš (36), a Zrinkina najveća podrška bili su sada već bivši dečko Hrvoje Rupčić (40) i prijateljica te dizajnerica Matija Vuica (53) koja joj je za premijeru napravila čak tri haljine. 

Ubrzo poslije premijere postala je meta paparazza

Iako je London Evening Standardu izjavila da nikad nije sanjala da će biti zvijezda West Enda, ubrzo poslije premijere Zrinka je postala meta paparazza u Londonu. Uslijedila su i brojna gostovanja u tamošnjim medijima. Glumica je tako bila gošća u televizijskom showu Grahama Nortona gdje je s Declanom Bennettom, kolegom iz mjuzikla, izvela njihovu točku 'Falling Slowly'. U showu je tada gostovala i Jennifer Lopez (44) koja je nakon Zrinkine izvedbe izjavila kako jedva čeka pogledati predstavu. 

Priznanja: Debitant godine i najbolja glumica u mjuziklu

U kolovozu prošle godine nakon dvotjednog glasanja Zrinka je odabrana za debitanta godine na West Endu. 

- Drago mi je da su me prihvatili, posebno jer sam za London bila nepoznata glumica iz male zemlje - rekla je Cvitešić nakon što je dobila nagradu West End Frame. Ubrzo je uslijedilo novo priznanje. Osvojila je i nagradu Broadway World za najbolju glumicu u mjuziklu što ju je svrstalo uz bok zvijezda kao što su Helen Mirren (68) i Daniel Radcliffe (24). 

Zbog ponude s Broadwaya odlazi u New York

Uz sve navedeno, talentiranoj glumici smiješi se još jedna nagrada. Riječ je o nagradi WhatsOnStage za koju poznavatelji kazališne scene kažu da je, uz Oliviera, najutjecajnija kazališna nagrada jer ju dodjeljuje publika. Glasuje se još nekoliko dana, a dodjela nagrada bit će 23. veljače u Londonu. 

Do 8. užujka u predstavi će igrati originalna postava predstave, a Zrinka je otkrila da će u predstavi biti najdulje do 10. svibnja nakon čega odlazi u SAD. Zbog ponude s Broadwaya obvezala se na šest mjeseci života u New Yorku. O karijeri u SAD-u Zrinka je maštala još otkako je studirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti