Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Uz smijeh i suze: Zlatni jubilej glumačke legende u Gavelli

Nekako je prikladno da je Žarko Potočnjak 50 godina na kazališnim daskama obilježio upravo ulogom Josipa Bizjaka, koji je neostvareni umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1 komentara

Sinoć je u Kazalištu Gavella premijerno prikazana monodrama "Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka“ kojom je glumačka legenda Žarko Potočnjak (71) proslavio jubilarnih 50 godina na kazališnim daskama. 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Glavni junak, Josip Bizjak, neostvareni je umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter. Kada publika unatoč otkazanoj predstavi ne napušta dvoranu, u jednom trenutku on ostaje sam na sceni i započinje istovremeno duhovitu i melankoličnu kazališnu igru kojom otkriva pogled iza kulisa kazališta. Mašta i čežnja, ambicije i stvarnost te jedan sasvim drugačiji pogled na umjetnost kroz profanu, a opet suptilnu egzistenciju jednog kazališnog gubitnika odlike su predstave koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Jednako je zanimljiva i lista suradnika. Redatelj predstave je gost iz Austrije, umjetnički ravnatelj Theaterherbst Grenzenlos Marius Schiener, hrvatskoj publici poznat po predstavi "Indija" u kojoj su igrali popularni glumci Damir Šaban i Nenad Cvetko. Tekst Eberharda Streula preradili su Žarko Potočnjak i Marius Schiener, uz pomoć dramaturga i redatelja Pave Marinkovića.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Predstava je nastala uz veliku potporu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba te je sastavni dio projekta "2017. – Godina kulture Austrija-Hrvatska".

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ljubitelji dasaka koje život znače moći će predstavu pogledati u terminima 31. listopada i 7. studeni u dramskom kazalištu Gavella, a nakon toga u redovnom programu kazališta Knap.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message