Obavijesti

Show

Komentari 0

Uzbuđenje je veliko: Premijera 'Opere Trubadur' je 22. veljače

Uzbuđenje je veliko: Premijera 'Opere Trubadur' je 22. veljače
4

U nedjelju bio je program 'Ususret premijeri' na kojoj je govorila intendantica HNK Dubravka Vrgoč i ravnatelj Opere Marcello Mottadelli

VIDEO

Uoči premijerne izvedbe Opere Trubadur, Giuseppea Verdija, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, u nedjelju, 17.veljače, bio je tradicionalni program 'Ususret premijeri' na kojoj su govorili intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč i ravnatelj Opere Marcello Mottadelli dok je program moderirao Branimir Pofuk.

- Uzbuđenje pred premijeru je veliko jer riječ je o iznimnom naslovu u koji se usudila krenuti naša Opera. Trubadur je ono mjesto koje okuplja ne samo publiku nego i cijeli grad. Trudimo se biti ne manje zanimljivi od drugih kazališta i drugih Opera što ova izvedba i dokazuje - izjavila je na samom početku programa Dubravka Vrgoč.

Maestro i ravnatelj Opere Marcello Mottadelli nadovezao se kako cijeli ansambl i kreativni tim rade zaista naporno kako bi Trubadur zablistao onako kako publika i očekuje.

- Predstava je dinamična i briljantna no neću govoriti previše kako ne bi pokvario doživljaj. No cijeli zbor i svi solisti su fizički spremni. Iz moje perspektive radi se o briljantnoj režiji i sve je odlično postavljeno. Sretan sam što sam ovdje i što Zagreb ima taku divnu publiku -rekao je ravnatelj Mottadelli.

Program Ususret premijeri otvorio je Lucian Petrean izvedbom arije grofa Lune Il balen del suo sorriso, uslijedila je arija Manrica Di quella pira u izvedbi Francesca Anile, a program je zaključen senzacionalnim duetom Leonore i grofa Lune iz 4.čina Udiste come albeggi u izvedbi Lane Kos i Luciana Petreana za koju su dobili ovacije gledateljstva koje je u velikom broju posjetilo Ususret premijeri u HNK. Sve izvedbe klavirski je popratila Helena Borović.

Glazba opere naime odlikuje se izvanrednom energijom, spektakularno vođenim vokalnim dionicama koje prenose snažne osjećaje, dok iznimno zamršena priča obiluje vatrenom strašću. Giuseppe Verdi Trubadurom je dosegnuo vrhunac glazbenoga majstorstva i izražajne snage svoga takozvanoga srednjeg razdoblja stvaranja.

U predstavi će nastupiti: Lucian Petrean / Ljubomir Puškarić, Lana Kos / Sonja Šarić / Adriana Iozzia (studijska uloga), Željka Martić / Josipa Bilić, Renzo Zulian / Francesco Anile, Dubravka Šeparović Mušović / Sofia Ameli Gojić, Luciano Batinić / Siniša Štork / Robert Palić (studijska uloga), Ivo Gamulin / Tvrtko Stipić / Damir Klačar, Antonio Brajković / Robert Palić, Mario Bokun / Damir Klačar, Dušan Gojić, Antun Brzak te zbor i orkestar Opere HNK u Zagrebu. Premijera predstave Trubadur je 22. veljače, a izvedbe su 25. i  27. veljače te 2., 4. i 6. ožujka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu