Obavijesti

Show

Komentari 198

Vanja Halilović sutkinji: 'Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba egzistencije'

Vanja Halilović sutkinji: 'Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba egzistencije'
7

Bivša manekenka prošli tjedan pojavila se pred sudom kako bi se mogla braniti protiv optužba da je krajem prošle godine kršila epidemiološke mjere u restoranu svog zaručnika

VIDEO

Televizijska voditeljica Vanja Halilović (37) oslobođena je od svih optužbi koje su podnesene protiv nje. Naime, u studenom prošle godine Vanja je optužena da je kršila protuepidemijske mjere u restoranu Barbieri's u Zagrebu.

U trenutku nadzora restoran, čiji je vlasnik Vanjin zaručnik Frane Barbieri (50), između gostiju nije bila osigurana fizička distanca od 1,5 metra niti se poštivala odredba o okupljanju najviše 50 ljudi u zatvorenom prostoru, navedeno je u prijavi inspektora civilne zaštite.

Halilović na sudu zbog kršenja epidemioloških mjera: 'Nadamo se oslobađajućoj presudi...'
Halilović na sudu zbog kršenja epidemioloških mjera: 'Nadamo se oslobađajućoj presudi...'

Bivša manekenka je na ročištu u svoju obranu rekla kako su se držali propisanih mjera, iako je na restoranu bilo napisano da je dopušten ulazak 60 osoba. Problem je, kaže, bio u tome što nisu mogli silom izbaciti 6-8 nasilnih i nekulturnih gostiju. Isti gosti nisu htjeli poslušati Covid redaricu Mateu, koja je konobarica u Barbieri's restoranu.

Za kršenje izrečenih mjera iznos kazni kreće se od 20 do 70.000 kuna za pravnu osobu, a Halilović bi kao direktorica i odgovorna osoba morala platiti kaznu od 10.000 kuna. Iako je u ovom slučaju zatražena najmanja kazna, molili su da ih se oslobodi svih optužbi.

- Moli se sud da vodi računa o tome da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji budući da nam je do daljnjeg zabranjen rad te smo ostavljeni bez prihoda, a s ogromnim troškovima režija, zakupa i troškova za plaće zaposlenih 14 djelatnika - rekli su Halilović i zaručnik.

- Moja mjesečna plaća je oko 5.000 kuna pa bih plaćanjem kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije - izjavila je bivša manekenka pred sudom.

- Budući da tužitelj u optužnom prijedlogu nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor koji je provodio nadzor u svom iskazu nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a saslušana svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti u dokaznom postupku s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju okrivljenika za prekršaj koji im je stavljen na teret - piše u presudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin