Obavijesti

Show

Komentari 1

Vatra: Dogodine slavimo 15. rođendan, imamo nove pjesme

Vatra: Dogodine slavimo 15. rođendan, imamo nove pjesme
1

Vatra je objavila novih pet pjesama na svom EP-u "VT", a o tome kako im je bilo snimati, kakav je rad s Mare Milin te što planiraju dogodine pročitajte u intervjuu

VIDEO

Grupa Vatra će ovog četvrtka u Vintage Industrial Baru u Zagrebu promovirati svoj novi EP "VT", kojeg su izdali 6. studenog. Radi se o kratkometražnom izdanju između dva studijska albuma, a bend je pjesme snimao drugačije od svojih ostalih pjesama. Kako im je bilo snimati EP, kakav je rad s Mare Milin te kako funkcioniraju s novim basistom pitali smo Ivana Dečaka.

1. Kako ste se odlučili na kraću minutažu i što ste sve naučili s novim EP-om?

''VT'' je zamišljen kaokratkometražni album između dva standardna studijska albuma.

U bend je ušao Tomislav Šušak, a nakon nekoliko dana koje smo potrošili za usviravanje koncertne set liste ostalo nam je još dana planiranih za usviravanje i tako smo počeli neobavezno “kemijati" iz čega se na kraju izrodio EP ''VT''.

Možemo reći kako smo time zapravo sami sebi još jednom potvrdili kako je stvaranje glazbe prije svega jedna velika igra. Sve dok postoji umijeće igre, stvarat ćemo nove pjesme i albume.

2. Kako funkcionirate na snimanju studijskih pjesama s novim basistom?

Tomislav je u bendu već godinu dana pa termin “novi” vise ne vrijedi, he he.

Sjajno se uklopio u bend, ne samo profesionalno nego i ljudski, pa jedino što mogu konstatirati jest da mi je žao što nije s nama i duže. Ali vrijeme je pred nama, veselimo se novim izazovima.

3. Koja je posebna novost što se glazbe tiče na novom EP-u?

''VT'' donosi 5 studijskih pjesama i remix pjesme ''Tremolo'', za koji je “odgovoran” DJ all the woods. Pet studijskih pjesama zapravo su postojeće pjesme Vatre nastale i zabilježene na našim albumima u period od 1999. do 2011. godine. Neke od pjesama, poput prva dva singla “Bilo je dobro dok je trajalo” i “Vrati se” nalaze se na našem albumu prvijencu, a neke smo jednostavno odlučili spasiti od zaborava, pošto nikada nisu bile singlovi, poput pjesama “Tebi u lice” i “00:50”. Sve su pjesme dobile nove aranžmane, poneke čak i ntervencije u tekstu, pa možemo reći da smo ih približili godini u kojoj živimo, skrojili smo im odijela za 2013. godinu

4. Kako je bilo raditi s Mare Milin?

Mare je zadarska sirena i jedna od najtalentiranijih fotografkinja u Hrvata, a režijom našeg posljednjeg video spota za pjesmu “Vrat se (EP verision)” dokazuje i jak potencijal za rad sa pokretnim slikama. Odlična je.

5. Što ekipa može očekivati na koncertu u Vintage Industrial Baru? Hoćete li odsvirati sve nove pjesme?

Svakako ćemo predstaviti neke od pjesama sa albuma ''VT'', ali ćemo proći i kroz naš kompletan opus. Zaželjeli  smo se susreta sa zagrebačkom publikom. 

6. Osim u Zagrebu, gdje ćete sljedeće svirati?

Nakon Zagreba nastupamo u Vinkovcima,  Marin Rock festu, ali za dnevno svježe informacije, datume naših koncerata i još štošta, najradije pozovem sve zainteresirane na Vatrinu službenu Facebook stranicu.

7. Rekli ste da je EP izdan "između albuma". Kada možemo očekivati vaš novi album?

Sljedeće godine Vatra slavi 15 godina. Nove pjesme već postoje, pa čak i datum ulaska u studio. Planiramo uistinu puno toga za 2014.godinu, ali ''VT'' je tek ugledao svijetlo dana, stoga budimo fer prema njemu, neka dobije pažnju koju zaslužuje.

Prvo 14.11. koncert u Vintage-u, a ostalo sve u svoje vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor