Obavijesti

Show

Komentari 0

Vatra promovira novi EP 14. studenog u Vintage Baru

Vatra promovira novi EP 14. studenog u Vintage Baru
1

EP forma definirana kraćom minutažom dopustila je Vatri izlet u dosad nepoznate vode u kojima su se poigrali aranžmanima svojih pjesama sa ranijih albuma

VIDEO

Vatrin novi EP album ''VT'' koji će svjetlo dana ugledati ove srijede, 6.11., kratkometražno je izdanje između dva studijska albuma, nastalo kao produkt jednogodišnjih proba s novim basistom benda.

Naziv ''VT'' hommage je Virovitici, rodnom gradu većine članova benda.

EP forma definirana kraćom minutažom dopustila je Vatri izlet u dosad nepoznate vode u kojima su se poigrali aranžmanima svojih pjesama sa ranijih albuma i upotrijebili instrumente koji im nisu matični, poput melodike, metalofona, tarabuke i mnoštva elektonike, od najprimitivnijih sintisajzera s kraja 70-ih do posljednjeg krika tehnologije, poput iPad-a. Neke od pjesama koje su objavljene na EP-ju nikada nisu bile singlovi, a bend je iste htio predstaviti široj publici i spasiti ih od zaborava smatrajući da nose dovoljno kvalitete da ne ostanu skrivene samo za rijetku albumsku publiku.

- 'EP VT nastao je neposredno po ulasku basiste Tomislava Šuška u bend. Sa Tomislavom smo ostvarili odličnu komunikaciju, kako na profesionalnoj, tako i na ljudskoj razini, te smo vrlo brzo usvirali sav koncertni materijal, odlučili smo ostatak vremena predviđenog za usviravanje potrošiti na "kemijanje". Dogodilo se da smo stvorili nešto potpuno novo, a u ovom slučaju to 'novo' tiče se aranžmana, tekstova, promjena instrumenata itd., za već postojeće i na prijašnjim albumima zabilježene pjesme Vatre. U igri obrađivanja našle su se brojne naše pjesme, ali smo se u konačnici odlučili za one najstarije, s početka naše karijere ili one koje do sada nisu bile singlovi. Tako su priliku da predstave ''VT'' dobila naša prva dva službena singla s prvog albuma “Između nas” iz sada već daleke 1999.godine.

Riječ je o singlovima "Bilo je dobro dok je trajalo" (EP version) koja se već 26 tjedana nalazi na službenoj HR TOP 40 listi najvrćenijih domaćih singlova, te aktualna "Vrati se " (EP version).

Na nekim pjesamama estetsko-aranžmanska korekcija učinjena je kako bi iste približili godini u kojoj živimo i djelujemo, te ih kao takve uvrstili u koncertne set liste, dok će ostale ostati zabilježene na “VT”  albumu kao naš pogled na glazbu i naše promišljanje u 2013.'' - rekao je Ivan Dečak o EP-ju.

Za vizualizaciju aktualnog singla ''Vrati se (EP version)'' zaslužna je Mare Milin, koja je i autor novih press fotografija benda.

Produkciju EP albuma potpisuju Jura Ferina i Pavle Miholjević (pokretački dvojac Svadbasa), Vatrini suradnici na posljednja dva albuma ''Sputnik'' i  ''Ima li budnih''.

Omot albuma dizajnirao je Dinko Batarelo.

Osim pet prearanžiranih pjesama, na EP-ju se nalazi i zanimljiv osmominutni remix pjesme ''Tremolo'' za koji je odgovoran DJ all the woods.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge