Obavijesti

Show

Komentari 20

Uzbudljiva večer 'Supertalenta': Pregršt zabave, nevjerojatni nastupi te imena prvih finalista

Uzbudljiva  večer 'Supertalenta':  Pregršt zabave, nevjerojatni nastupi te imena prvih finalista

Na kraju svake polufinalne epizode, odluku o odabiru trojice finalista donosit će žiri, a svakoga tjedna jedan član bit će predsjedavajući, s ulogom da publici i gledateljima pred malim ekranima priopći njihov odabir

Ove nedjelje na rasporedu je bila prva od ukupno četiri polufinalne epizode 'Supertalenta' u kojoj je nastupilo prvih devetero polufinalista. Iako su se članovi žirija namučili oko odluke tko je od devetero izvrsnih kandidata briljirao, Azra Grljević, Josip Šušnjara i Emilio Alcantara za svoje nastupe nagrađeni su mjestom u finalu. Oni tako nastavljaju natjecanje za laskavu titulu Supertalenta i novčanu nagradu od 200 tisuća kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Polufinalnu večer otvorila je Tara Skidmore s izvedbom pjesme 'I Wanna Be Like You' za koju je dobila brojne komplimente žirija.

- Tvoje uživanje na pozornici i taj iskreni smiješak koji stalno nosiš sa sobom je stvarno nešto krasno - poručio je Janko 13-godišnjoj Tari koja je žiri očarala pozitivnom energijom, a tremu s audicijskog nastupa uspješno je sakrila. 

- Ti si nam danas pokazala kako treba izgledati izvedba mjuzikla - rekla je Martina, a Bilman je dodao:

- Pjevački dio je bio dobar, ali u plesnom ima prostora za napredak. 

Anastasiia iz 'Supertalenta' za 24sata otkrila: U cirkusu sam se zaljubila, kupila sam stan i auto
Anastasiia iz 'Supertalenta' za 24sata otkrila: U cirkusu sam se zaljubila, kupila sam stan i auto

Zapanjujuću fleksibilnost uz zavodljivu koreografiju demonstrirala je Ukrajinka Anastasiia Mazur koja je nakon svog audicijskog nastupa zavrijedila nadimak 'žena od gume'.

Njezina lakoća savijanja tijela uz ritmove pjesme 'Buttons' grupe Pussycat Dolls ostavila je članove žirija u pozitivnom šoku, a trenutak koji je svima zapeo za oko bio je popravljanje frizure nožnim prstima.

- Taj moment kako je ležerno nožnim prstima odfikarila rep! - oduševljeno je komentirala Maja i dodala: 'Nema te riječi kojom ja mogu opisati svoje oduševljenje i svoje divljenje, ja ne mogu niti špagu napravit – fenomenalno, nisi normalna'.

- Trenirala sam dva mjeseca za ovaj nastup u Supertalentu, hvala vam svima - rekla je nakon nastupa Anastasiia.

Mladi mentalist iz Posušja Antonijo Mitar koji je na audiciji šokirao članove žirija snagom i vještinom uma, za polufinale pripremio je sasvim drugačiju točku sa zastrašujućim elementima, a na pozornici su mu se pridružili Igor Mešin i Maja Šuput na kojima je demonstrirao iluzije dodira.

Nakon što je Igor napustio pozornicu, Antonijo je Maji demonstrirao EVP (Electronic Voice Phenomenon) koji je nastaje prilikom hvatanja duhova putem audio snimke. Majin mobitel na diktafonu je snimio neobične frekvencije koje se prije toga nisu čule u studiju, a cijeli trik prestrašio je Maju.

- Iskreno, užasno mi je žao što si me pozvao jer je mene ovo baš prestrašilo - rekla je Maja i zaključila: 'Prizivanje i voodoo uopće nisu moja furka, ja se ozbiljno toga bojim i uopće me ne interesira je li ispalo dobro ili ne jer sam ja sad baš loše. Ja se ne osjećam više dobro i nije mi fora'

Niti Martinu Antonijo nije oduševio nastupom, dok mu je muški dio žirija dao komplimente.

- Mislim da je ovo veliki talent, za mene si ti itekakav mentalist! - poručio je Bilman.

Cirkuski performer Emilio Alcantara, koji je tijekom audicijskog nastupa šokirao žiri impresivnim vještinama balansiranja, u polufinalnoj emisiji priuštio im je još jedan show za pamćenje, a na pozornici mu se pridružila supruga koja mu je asistirala tijekom točke.

Tara je u 'Supertalent' donijela dašak holivudskog glamura: 'Pokazala si nam što je mjuzikl'
Tara je u 'Supertalent' donijela dašak holivudskog glamura: 'Pokazala si nam što je mjuzikl'

Emilio, koji nije skidao osmijeh s lica, pripremio je točku prepunu plesnih koraka uz ritmove pjesme 'Do you love me', a najveće oduševljenje izazvao je popevši se na cirkuske rekvizite koji su mu se ljuljali pod nogama.

Na pitanje kakav je bio Emilio, Martina je bez razmišljanja zaključila: 'Večeras je bio barem tri stepenice iznad audicijskog nastupa. Balansiranje u dva smjera, zbilja ne razumijem kako je to moguće. '

Svojim čarobnim glasom 12-godišnji Splićanin Josip Šušnjara na audiciji je rastopio mnoga srca, a za polufinalni nastup izabrao je megapopularni hit Harryja Stylesa 'Sign of the Times' i priredio pravi pjevački spektakl.

 Osim što je brojne pohvale dobio za vokal, nezapaženo nije prošao ni njegov stajling te stav kojega su voditelji i članovi žirija usporedili s Malim Princem i Freddiejem Mercuryjem, a ravnodušan nije mogao ostati ni Bilman koji je nakon nastupa zaključio:

- Ja ću samo reći da si u mojoj glavi nakon svog nastupa napravio ozbiljnu pomutnju, nedoumicu ili čak troumicu tko bi trebao proći u finale i mislim da ti je to dovoljno dobar komentar.

Atraktivna trbušna plesačica Azra Grljević, s koje članovi žirija na audiciji nisu mogli skinuti pogled, u polufinalu je izvela točku koja se po koreografiji, kostimu, glazbi i scenografiji drastično razlikovala od audicijske, a vrhunac je dosegla kada je talentirana plesačica, koja je i za ovaj nastup sama sašila kostim, na pozornici izvela ples na kiši koji je raspametio publiku i žiri.

- Rekli smo da si ti the žena, da imaš the kostim, a ja bih rekla da je ovo bio the show! - poručila je Maja i dodala: 'Nastup je bio fenomenalan, izgledala si  senzacionalno i plesala si sjajno. Baš je bio show i ono što nam je trebalo večeras!'

- Meni je bila sunčana, a ne kišna. Prepao sam se da će biti malo orijentalnog plesa, ali si me stvarno oduševila - rekao je Janko

Hercegovački mentalist uplašio Maju u 'Supertalentu': 'Mobitel ću zapaliti, ovo nije moja furka'
Hercegovački mentalist uplašio Maju u 'Supertalentu': 'Mobitel ću zapaliti, ovo nije moja furka'

Pozitivne komentare na nastup dobili su i plesači Matija i Fran koji su u polufinalu izveli sjajnu koreografiju o rudarima koji traže zlato te zavrijedili veliki pljesak od publike i žirija.

- Inače u ovakvim situacijama ja bih ustala da vam pokažem svoje oduševljenje, ali ne mogu jer imam sto metara haljine. Računajte da sam ustala i da sam zaista pljeskala sto godina, ovo je zaista bilo senzacionalno -  poručila je Maja koja je njihovu koreografiju nazvala inteligentnom, a komplimentima se priključio i Davor.

Kandidat iz Venezuele sa zanimljivim životnim putem, Christian Jerry Vale, koji je odvjetničku karijeru zamijenio pjevanjem na ulici.  Za polufinalni nastup odabrao je pjesmu 'Hoy Tengo Ganas De Ti' izvođača Alejandra Fernándeza i Christine Aguilere, a njegova emotivna i strastvena izvedba izazvala je podršku žirija.

- Onaj moment iznenađenja koji smo imali na audicijskoj emisiji sad je bilo teško ponoviti, ali vi ste nas opet uspjeli iznenaditi. Meni se stvarno i prošli nastup i ovaj, kao neka nadogradnja, jako sviđaju - poručio je Janko. 

Na pozornicu Supertalenta vratio se i Marwen Torkhani koji je na audiciji izborio prolaz, uz savjete članova žirija da za idući krug poradi na koreografiji.

No, unatoč sugestijama, Marwen svojom izvedbom u polufinalu nije uspio zadovoljiti njihove zahtjevne kriterije, pa su se tako članovi žirija složili da za njega nema mjesta u finalu.

- Mislim da je bilo puno autentičnije i bolje kad si plesao onaj svoj dio capoeire i borbenih pokreta. Tad si mi se puno više sviđao. Ovo je bio veći show, ali po meni definitivno ne za finale -  zaključio je Davor kojemu su se mišljenjem priključili ostali članovi žirija.