Obavijesti

Show

Komentari 0

Večeri na Griču: Publika će uživati u devet koncerata

Večeri na Griču: Publika će uživati u devet koncerata
1

Publika će pod zvjezdanim zagrebačkim nebom moći uživati u devet koncertnih večeri te vrhunskim izvedbama velikih domaćih i stranih imena klasične, ali i jazz te etno glazbene scene

VIDEO

Od 1. do 29. srpnja u atriju Galerije Klovićevi dvori publika će tijekom devet koncerata na otvorenom moći uživati u izvedbama velikih domaćin i stranih imena klasične te jazz i etno glazbene scene.

- Idite noću na Grič i kao iz misterijskog fonografa čut ćete pouku toga grada, te zemlje, tog naroda…-riječi su Antuna Gustava Matoša koje su dočekale posjetitelje prvih Večeri na Griču 1982. godine, a 2022. festival se održava u svom 41. izdanju.

J.Lo nastupila s kćeri, obraćala joj se neutralnom zamjenicom
J.Lo nastupila s kćeri, obraćala joj se neutralnom zamjenicom

Naime, Večeri na Griču jedan su od najstarijih zagrebačkih ljetnih glazbenih festivala koji će i ovog ljeta tijekom srpnja tradicionalno okupiti brojne ljubitelje glazbe u jednoj od najljepših i najatraktivnijih lokacija Gornjega grada - atriju Galerije Klovićevi dvori.

Publika će pod zvjezdanim zagrebačkim nebom moći uživati u devet koncertnih večeri te vrhunskim izvedbama velikih domaćih i stranih imena klasične, ali i jazz te etno glazbene scene. Iako će naglasak, kao i svake godine dosad, biti na zagrebačkim glazbenicima, što je od samog osnutka festivala njegov zaštitni znak, na programu će se pronaći drugi hrvatski i inozemni umjetnici te će se ostvariti neke vrlo zanimljive međunarodne glazbene suradnje. 

'Superval' festival: Nastavnica organizirala pravi rock koncert za mlade školske bendove
'Superval' festival: Nastavnica organizirala pravi rock koncert za mlade školske bendove

Jedna od takvih suradnji zasigurno je ona u izvedbi našeg poznatog dua Tihomira Hojsaka na kontrabasu i Filipa Novosela na tamburi te svjetski priznatog kavalista Teodosiija Spassova, koji će 1. srpnja u 21 sat u atriju Klovićevih dvora ponuditi spoj hrvatske i bugarske glazbene tradicije na originalan način te tako otvoriti 41. Večeri na Griču.

Hojsak i Novosel već su godinama poznati našoj javnosti kao vrhunski instrumentalisti, koji također i pišu svoju glazbu baziranu na hrvatskoj tradiciji, a ranije su imali prilike surađivati s Theodosiijem, jednim od najvećih bugarskih glazbenika današnjice.

Osim toga, svi ljubitelji glazbe u vizurama Gornjeg grada tijekom srpanjskih noći uživati još u nastupu Zagrebačkih solista, koji su neizostavni gosti ovog festivala od njegove inauguracije 1982. godine, kao i u izvedbi najboljih i najsvestranijih hrvatskih saksofonista mlađe generacije koji čine Papandopulo kvartet.

Održat če se i zajednički donatorski koncert čak triju zagrebačkih zborova - Cantores sancti Marci, Vladimir Prelog te Ivan Goran Kovačić za obnovu crkve sv. Katarine, bisera zagrebačke barokne arhitekture, stradale u potresu 2020. godine, ali i pijanistički recital karizmatičnog makedonskog virtuoza svjetskoga glasa Simona Trpčeskog.

Sijedi koncert Zagrebačkog kvarteta u suradnji s dvojicom solista – klarinetistom Milanom Miloševićem i fagotistom Žarkom Perišićem, zatim nastup Hrvatskoga gitarskog kvarteta te gostovanje mađarskog ansambla Bacchus Consort koji će se zagrebačkoj publici predstaviti skladbama europske i američke provenijencije iz perioda od 16. do 18. stoljeća. Završetak ovogodišnjih Večeri na Griču obilježit će povratak čuvenog violinista Robyja Lakatosa koji u svojim nadahnutim interpretacijama isprepliće romsku i mađarsku glazbenu tradiciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe
PRVI SU ŠVICARSKI PREDSTAVNICI

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe

Marko Purišić prije druge probe imao je 17% šanse za pobjedu, a u proteklih nekoliko sati počeo se penjati na kladionicama
Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu