Obavijesti

Show

Komentari 6

Veliki oproštaj Eltona Johna: 'Iza mene je 4000 koncerata, ali svoje sinove ipak volim više'

Veliki oproštaj Eltona Johna: 'Iza mene je 4000 koncerata, ali svoje sinove ipak volim više'
8

Elton je razmišljao o mirovini od 2015., a planirao je posljednju turneju 18 mjeseci. Nakon njezinog završetka neće biti iznenadnog povratka na scenu.

VIDEO

Proći ću sve kontinente kako bih se primjereno pozdravio. Moji obožavatelji će doživjeti najbolji, najfantastičniji show koji sam ikada pripremio. Puno smo promišljali o sadržaju i vizualnom izgledu, istaknuo je Elton John (76) u siječnju 2018. kada je najavio posljednju turneju 'Farewell Yellow Brick Road Tour'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

2Cellos 01:19

Pet godina kasnije, unatoč turbulentnom razdoblju prožetom pandemijom, tako je i bilo. Oproštajni koncert imao je u Stockholmu, pred 30.000 ljudi. 

Na posljednjem nastupu izvedene su 23 pjesme iz različitih razdoblja njegove duge karijere, među kojima su 'Rocket Man', 'Tiny Dancer', 'I Guess That's Why They Call It the Blues' i 'Philadelphia Freedom'. Tri puta je izlazio na bis i otpjevao Cold Heart, Your Song i Goodbye Yellow Brick Road. Kraj je to velike karijere duge 50 godina.

Elton John se nakon 50 godina oprašta s publikom: Na koncert je došlo 30.000 gledatelja
Elton John se nakon 50 godina oprašta s publikom: Na koncert je došlo 30.000 gledatelja

Kada je 2018. najavio oproštajku, kazao je kako za odlazak sa scene presudna bila ljubav prema sinovima, Zacharyju (11) i Elijahu (9).

-  Sve se vrti oko njih. Volim svoje sinove. Mrzim biti daleko od njih. Imam puno predivnih uspomena s turneja i odradio sam preko četiri tisuće koncerata te volim pjevati, ali svoje sinove volim više - objasnio je tada Elton koji djecu ima s mužem, filmskim producentom Davidom Furnishem (60).

Dodao je kako je razmišljao o mirovini od 2015. i planirao je posljednju turneju 18 mjeseci. Nakon njezinog završetka neće biti iznenadnog povratka na scenu. 

15th Annual Elton John AIDS Foundation An Enduring Vision Benefit - Arrivals

Glazbenik je prije Davida bio u braku sa Renate Blauel (65) od 1984. do 1988. kada je otkrio u javnosti da je homoseksualac. 

Elton je imao problematičan odnos sa svojom majkom Sheilom Farebrother s kojom se pomirio nekoliko mjeseci prije njezine smrti. U svađi su bili od 2008., a razlog sukoba je bio glazbenikov bivši asistent Bob Halley s kojim Sheila nije htjela prekinuti kontakt. 

- Elton ima bogatstvo od 300 milijuna funti, pa je znala da nema problema oko novca. No htjela mu je nešto i dokazati posljednjim potezom u svojoj oporuci - rekao je Sheilin prijatelj za britanski tabloid The Sun. Dok je Halleyju ostavila 267.000 funti, sinu je 'posvetila' mali odlomak sa čudnom ostavštinom. 

The Lion King - European Premiere

- Dajem svom sinu Eltonu Johnu dvije 'Batignani' plavozlatne urne koje su oslobođene od svih poreza i fotografije moje majke i djeda u uniformi - napisala je Sheila koja je krivila pjevačevog muža, filmskog producenta Furnisha što je otpustio asistenta. Rekla je kako joj je Halley poput sina i ispričala da je Elton htio da se prestane družiti s njime.

Pjevač je u prošlosti imao problema s drogom i alkoholom, a tvrdi da je bio kriv otac Stanley Dwight koji je preminuo 1991. Istaknuo je da ga nikada nije zagrlio ni pokazao kako ga voli. 

Glastonbury Festival 2023

- Nikakvu ljubav nisam dobio od njega. Nije me ni jednom htio čuti kako pjevam. Zbog njega sam se opijao i drogirao - ispričao je Elton koji je uspješno pobijedio ovisnost i 30 godina nije 'pokleknuo'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor
FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje