Obavijesti

Show

Komentari 43

Velikodušni: 10 zvijezda koje najviše vole pomagati drugima

Velikodušni: 10 zvijezda koje najviše vole pomagati drugima
10

Kada se slavne osobe uključe u rad neke dobrotovorne organizacije zli jezici odmah ih osude da rade to zbog vlastite samopromocije, ipak, oni istinski žele pomoći...

VIDEO

Bono Vox

National Journal proglasio ga je politički najučinkovitijom slavnom osobom svih vremena. Kada se spomene humanitarni rad slavnih, njegovo ime većini ljudi prvo padne na pamet. Bono Vox (54) tri puta je nominiran za Nobelovu nagradu za mir, zbog svog humanitarnog rada postao je i počasni vitez. Glazbenik se već godinama bori protiv svjetskog siromaštva i gladi. O tim problemima razgovarao je s brojnim svjetskim vođama. Pokrenuo je nekoliko kampanja poput ONE, Debt AIDS Trade Africa i EDUN-a - tvrtke koja se bavi organskom proizvodnjom odjeće i potiče održivo zapošljavanje u zemljama u razvoju.  

Sean Penn

Redatelj i glumac poznati je filantrop. Nakon tragičnog potresa koji je pogodio Haiti 2010. Penn (53) je osnovao organizaciju za pomoć žrtvama J/P Haitian Relief, idućih godina skretao je pažnju javnosti na Haiti, a nije prestao pomagati ni danas. Osvojio je nagradu Peace Summit za svoju posvećenost situaciji na Haitiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oprah Winfrey

Televizijska mogulka poznata je dobročiniteljica, donirala je milijune u humanitartne svrhe, osnovala nekoliko dobrotvornih organizacija poput The Angel Network, The Oprah Winfrey Foundation, The Oprah Winfrey Operating Foundation i The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in South Africa. Osim toga, Oprah (60) podupire i druge organizacije koje se bave zaštitom okoliša, borbom protiv HIV-a, a važni su joj i obrazovanje te problemi žena i djece. Za svoj doprinos dobila je i počasnog Oskara za humanitarni rad 2011. godine.

George Clooney

Glumac je u upravnom odboru međunarodne humanitarne organizacije United Way i godinama već pomaže beskućnicima. Posljednji u nizu Georgeovih (53) humanitarnih projekata je sprječavanje genocida u Sudanu. S kolegama je osnovao organizaciju Not On Our Watch, a 2012. je otputovao u Sudan i snimio put, a o problemu je raspravljao i s Barackom Obamom (52) i Vijećem Senata SAD-a. Prije dvije godine, on i njegov otac uhićeni su u mirnim prosvjedima ispred Sudanskog veleposlanstva u Washingtonu.

Angelina Jolie

Glumica i suprug Brad Pitt (50) 2006. osnovali su organizaciju The Maddox Jolie-Pitt. Cilj ove udruge je pomoći u humanitarnim krizama diljem planeta. Jolie (39) je već 13 godina UN-ova ambasadorica dobre volje s posebnim naglaskom na probleme raseljenika i izbjeglica. Bila je na raznim misijama u više od 20 zemalja, a za svoj humanitarni rad dobila je i nekoliko nagrada.

Charlize Theron

Južnoafrička glumica osnovala je 2007. organizaciju Charlize Theron Africa Outreach Project čija je misija smanjiti širenje SIDA-e među afričkom mladeži. 

Charlize (38) je od 2008. mirovni poslanik Ujedinjenih naroda s posebnim naglaskom na okončanje nasilja prema ženama. Osim toga, zalaže se i za prava homoseksualaca, rekla je da se neće udati dok istospolni brakovi neće biti legalni u svim zemljama SAD-a.

Prije dvije godine dobila je i nagradu za svoj humanitarni rad. 

Elton John

Glazbenik je 1992. godine, nakon što je izgubio mnogo prijatelja zbog SIDA-e, osnovao organizaciju Elton John AIDS. Organizacija se bavi prevencijom virusa HIV-a i borbom protiv diskriminacije oboljelih osoba. Osim toga, Elton (67) je prikupio i donirao milijunske iznose raznim dobrotvornim organizacijama.

Demi Moore

Glumica se bori za prava žrtava trgovine ljudima, a s bivšim suprugom, Ashtonom Kutcherom (36), 2009. pokrenula je organizaciju za suzbijanje seksualnog zlostavljanja djece na internetu. Iako Demi (51) i on više nisu zajedno, organizacija i dalje aktivno djeluje.

Ben Affleck

Kako bi pomogao žrtvama rata u Demokratskoj Republici Kongo, Affleck (41) je 2010. pokrenuo dobrotvornu organizaciju Inicijativa za Istočni Kongo. Kako bi skrenuo pažnju na 'jednu od najvećih tragedija na svijetu' Ben je 2008. snimio i kratki film o tom konfliktu i žrtvama.

Mia Farrow 

UNICEF-ova je ambasadorica dobre volje, a svoj humanitarni rad usmjerila je prema pomoći žrtvama u središnjoj Africi, Čadu i Sudanu. Mia (69) se posebno angažirala kako bi skrenula pažnju javnosti na genocid u Sudanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'