Obavijesti

Show

Komentari 6

Velikog vezira Rustem-pašu našao mlađi brat iz Hrvatske

Velikog vezira Rustem-pašu našao mlađi brat iz Hrvatske
3

Glavni saveznik sultanije Hurem isprva nije vjerovao mladiću koji ga je došao tražiti u istanbulskoj palači pa je podanicima naredio da istraže sve o njemu

VIDEO

Čuo sam da je veliki vezir sultana Sulejmana Hrvat. Dugo smo te čekali Borise. Sestri Sofiji i meni obećao si da ćeš se vratiti, da nas nikad nećeš napustiti, kaže Rustem-paši hercegovački beg Sinan, koji se rodio kao Andro. 

Glavni saveznik sultanije Hurem isprva nije vjerovao mladiću koji ga je došao tražiti u istanbulskoj palači pa je podanicima naredio da istraže sve o njemu.

- Hrvat si podrijetlom. Došao si u prijestolnicu prije 28 godina, pet godina poslije mene. U arhivskim spisima piše da si rodom iz okolice Sarajeva, točnije iz Butmira. Nakon što si prešao na islam, dobio si ime Sinan - kaže Rustem-paša, koji se rodio kao Boris, izgubljenom bratu Andri u epizodi četvrte sezone hit serije “Sulejman Veličanstveni”, koja se nedavno emitirala u Turskoj. 

Kad je hercegovački beg vidio da mu Rustem-paša i dalje ne vjeruje, pokazao mu je ožiljak na ruci sličan madežu kakav je imala i njihova mlađa sestra Sofija. Hladnokrvni Rustem umalo je zaplakao kad je shvatio da nikad neće vidjeti sestru.

Naime, Sofija se izgubila u masi kad su Andru i nju silom odveli osmanlijski vojnici. Djevojčicu nikad nisu našli i ne zna se je li uopće preživjela pohod.

Rustem je brata s vremenom prihvatio, a osigurao mu je i visok položaj u Sulejmanovoj ratnoj mornarici.

Uvjerljivi: Uloge u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’ dobila djeca koja su naučila tekst na hrvatskom

Sofija, moja lijepa Sofija, vratit ću se jednog dana. Andro, obećavam, neću vas ovdje ostaviti, kaže dječak koji glumi maloga Rustem-pašu.

Producenti povijesne hit serije “Sulejman Veličanstveni” htjeli su da sve bude autentično pa su na audiciji tražili dva

dječaka i djevojčicu koji su bili spremni naučiti tekst na hrvatskom jeziku. Njihova scena traje nekoliko minuta, a gledatelji u Turskoj imali su titlove s turskim prijevodom.

Osim Sofije, Andre i Borisa, u seriji “Sulejman Veličanstveni” su i robinje Efsun i Fatma, obje miljenice princa Mustafe, bile Hrvatice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti