Obavijesti

Show

Komentari 5

Velisavljević igrao u Zagrebu: Još nema govora o mirovini

Velisavljević igrao u Zagrebu: Još nema govora o mirovini
5

Najstariji aktivni glumac u regiji Vlasta Velisavljević (90) gostovao je s predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta 'Hamlet' u zagrebačkom HNK.

VIDEO

Vlasta Velisavljević je igrao duha prinčeva oca, a makednoski redatelj Aleksandar Popovski nije ga štedio, nego ga je počastio golemim tekstom koji je Velisavljević učio napamet.

- Nije mi teško putovati na gostovanja. Sjednem na prvo sjedalo autobusa na kat pa zabavljam kolege. Pravim se da sam šofer, saginjem se kad ugledam nadvožnjak ili kakve grane koje naginju prema cesti i okrećem volan - šali se glumac.

Shakespeareovu tragediju igrao je u četiri postava, pa je glumio sve likove, osim naslovne uloge i Ofelije.

- Za ovog sam se ‘Hamleta’ pošteno namučio s tekstom. Učio sam ga dulje nego ikad prije. Neki su se dijelovi više puta mijenjali prije premijere pa sam se malo ljutio jer sam nekoliko puta sve morao bubati napamet - rekao je Velisavljević. Kaže da se glumom počeo baviti 1934., a prvu ulogu na sceni odigrao je četiri godine kasnije, kao 14-godišnjak, i to u Narodnom pozorištu u Beogradu.

- Ne pada mi na pamet otići iz moje ‘firme’, kako volim zvati svoju matičnu kuću JDP gdje sam počasni član ansambla. Glumit ću dok me zdravlje služi. Ponekad prihvatim neku filmsku ulogu samo zbog novca - objasnio je Vlasta. U braku s trećom suprugom Nadom više je od 40 godina. Hvali je jer mu spravlja poslastice, a najviše uživa u sinjskim arambašićima.

Velisavljevića vedar duh nije napustio ni u desetom desetljeću života pa s osmijehom prepričava uspomene iz radnog logora zloglasnog Dachaua. Ondje je bio tri godine.

- Tamo sam naučio njemački, zbog čega sam kasnije s lakoćom dobivao uloge u filmovima. Bio sam i na Golom otoku. Mogao sam proći i gore, ondje je barem bilo mora - rekao je Vlasta. U Hrvatskoj je godinama ljetovao. Na Pelješcu je kupio kuću. S lokalnim župnikom svakog je dana kartao i uživao u pelješkom crnom vinu kojega se ne odriče ni danas.

- Čim sam stigao u hotel, pohitao sam na šank pitati imaju li plavac - smije se glumac.

Snimio je više od stotinu filmova, sedamdesetak TV serija i odigrao najmanje 350 uloga u kazalištu te ne pomišlja na mirovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...