Obavijesti

Show

Komentari 4

'Veselje bih htjela podijeliti sa svojim pokojnim roditeljima...'

'Veselje bih htjela podijeliti sa svojim pokojnim roditeljima...'
7

Zvijezda filma ‘Trampolin’ Tena Nemet Brankov igra u seriji ‘Nemoj nikome reći’ i u kazalištu Gavella u kojem su glumili i njeni roditelji Slavko Brankov i Marina Nemet

VIDEO

Redateljica Katarina Zrinka Matijević voli reći da je 'Trampolin' film o ljubavi, ali nije i ljubavni. To je priča o zlostavljanju od strane majke, o čemu se rijetko govori, kaže Tena Nemet Brankov (23) za Caffe TV.

Na zagrebačkoj premijeri film je izazvao snažne emocije, a za lik 17-godišnje Nike su Tenu na Pulskom festivalu nagradili Zlatnom Arenom.

- Mislila sam da se šale. Nazvali su me kasno navečer, morali su me obavijestiti da ne odem iz hotela. Među nominiranima su bile glumice koje su moji idoli. Bila sam zbunjena i šokirana, tek kasnije ponosna i vesela - kaže Tena.

Uglednu nagradu dobila je na samom početku glumačke karijere, no nije, kaže, ni pomislila “ako s ovim počinjem, gdje će mi biti kraj”.

- Gluma nije utrka na sto metara. stvarno je marathon i ne možeš se ponijeti prvim uspjesima. Treba uvijek i isključivo raditi na sebi, maksimalno se posvetiti svakoj ulozi - govori Tena.

U Nikinu kožu lako je uskočila. Zajedničke crte s njom nije, naravno, našla u zlostavljanju nego u buntu mlade djevojke, prvim ljubavima, buđenju snažnih emocija.

- Čitajući scenarij našla sam se u njoj. Imam puno poveznica s tom curom i ostavila sam dio sebe u ulozi, dio svojeg odrastanja u njoj. Govorili su mi da je Nika problematična, buntovna. Mislim da nije problematična, to je 17-godišnjakinja koja zna što hoće. Vidi da nešto nije u redu, ima sreću da shvati da postoji još takvih slučajeva. Odluči promijeniti nešto u svojem životu i čini to na vrijeme - priča Tena.

Glumica kaže da poznaje ljude koji su u djetinjstvu prošli psihička zlostavljanja. Žao joj je što nisu ni svjesni da je nešto takvo postojalo u njihovim životima i voljela bi da pogledaju “Trampolin”.

Njezin lik, Niku, upoznajemo u sceni seksa. Nije joj bilo teško snimiti je.

Tena Nemet Brankov

 

- Ima puno težih scena za koje sam se pitala kako ću ih napraviti. Lagala bih da kažem da nisam imala tremu, sve sam to hendlala do trenutka kad smo počeli snimati. Nije mi bilo lako, ali redateljica je bila jako nježna, a moj partner Igor Kovač obziran, predivan te smo snimili scenu vrlo brzo - priča Tena.

Njezin dečko Roko nije bio ljubomoran na lascivne scene. Tena ističe da joj je podrška u svemu, pa tako i u snimanju ovakvih prizora. Da se želi okušati na filmu mlada glumica rekla je još početkom 2015.

- Imam privilegij koji drugi koji su ostali bez roditelja nemaju. Uvijek im mogu vidjeti lice, čuti glas, vidjeti ih sretne u tom poslu koji su oboje voljeli. Sretna sam jer su prenijeli tu ljubav na mene. I to mi nitko ne može oduzeti - kaže.

Otkad je upisala Akademiju dramskih umjetnosti radi punom parom i pet godina joj je proletjelo.

- Čini mi se da su moje 23 godine prebrzo proletjele. Kažu da kad si stariji, godine sporije idu, pa se tome veselim - smije se Tena.

Snima filmove, igra u Gavelli i ITD-u. Predstavu ITD-a 'To nismo mi, to je samo staklo' najavljuju riječima: 'Mi smo budućnost ove zemlje'. Tena smatra da su to teške riječi.

- Rečenica je to koja nosi veliku odgovornost. Kad mi netko kaže da sam budućnost ove zemlje, stavlja mi golemi teret na leđa - kaže Tena.

U Gavelli igra u 'Romanci o tri ljubavi'. Na pozornici tog kazališta je prohodala jer su njezini pokojni roditelji, Marina Nemet i Slavko Brankov, bili članovi ansambla.

- Odrasla sam tamo, na tim sam daskama provela djetinjstvo. Ugodno mi je jer su ljudi predivni prema meni. I danas me paze i čuvaju - kaže nam Tena.

<news 24>slavko brankov sa zenom marina nemet

 

Ipak, pamti trenutak kad je u Gavelli uskočila umjesto tad trudne kolegice Ivane Roščić u 'Fine mrtve djevojke'. To joj je bila prva velika uloga.

- Fantastičan je bio osjećaj prvi put izaći pred publiku. Jutro prije generalne probe nije mi bilo dobro, bolio me je trbuh, imala sam tremu. Pet minuta prije početka predstave trema je bila još veća. Pustilo me je tek kad sam odigrala prvu scenu - prisjeća se Tena.

No kad je predstava završila, dodaje, obuzeli su je osjećaji te je jedva suzdržavala suze. Osjećala je i svoje pokojne roditelje, prijatelje koji su sjedili u gledalištu i publiku. Više joj nije teško penjati se na tu pozornicu.

- Tad sam, s ‘Finim mrtvim djevojkama’, probila led. Igrala sam i u ‘Pričama iz bečke šume’, pa sam prevladala nostalgični trenutak susreta s pozornicom na kojoj sam odrasla. Jako sam ponosna da sam prve glumačke korake napravila baš tamo - kaže Tena.

Ove sezone gleda i show 'Tvoje lice zvuči poznato' u kojemu sudjeluje i njezina kolegica Mia Anočić Valentić. Prije ga, kaže, zbog obveza nije stizala pogledati, ali ove sezone svake će nedjelje zdušno bodriti kolegicu.

- Njezin sam veliki fan jer Mia je jedna od zabavnih, pametnih i dragih cura s puno talenata. Jako navijam za nju i nadam se da će biti pri vrhu. U nedjelju sam zaspala i dečko me je probudio nekoliko minuta iza 20 sati. Bojala sam se da nisam propustila njezin nastup - priča Tena.

Dvije glumice zajedno igraju i u seriji 'Nemoj nikome reći'. Serija prikazuje dio generacije koja je odrastala uz tehnologiju. Priča o tome kako se današnji mladi zabavljaju, što ih zanima, ali i što ih ne zanima. Tena kaže da se nerado gleda na televiziji.

Vidi, ističe, sve što je mogla napraviti bolje ili drugačije. Ne traži, dodaje, dlaku u jajetu, ali s vremenskim odmakom vidi da je nešto moglo i drugačije. Mlada glumica ubire lijepe kritike, nagrade, pa u toj euforiji bude i trenutaka kad pomisli: 'Mama, tata, vidite li me?'.

- U svim trenucima velike sreće osjećam taj nedostatak. Htjela bih veselje podijeliti s njima, probudi se toplina, ali... Bože moj - govori Tena koja će uskoro diplomirati.

Njezini dani, dodaje, jednaki su kao i kod svih studenata. Kad nije na Akademiji, svaki trenutak provodi sa svojim haskijem i prijateljima. Sve se njezine želje, kaže, svode na uobičajene želje mladih ljudi.

- Želim završiti faks, raditi na sebi, zabavljati se i biti sretna - kaže. Od roditelja je, tvrde prijatelji glumaca, naslijedila samo najbolje. Nježna je na mamu, a odlučna na tatu. Tena pak o sebi kaže da je istodobno teška i emotivna. Zna da bi se roditelji ponosili njezinim prvim ulogama i osjeća da su uvijek uz nju.

- Svako jutro kad se pogledam u ogledalo vidim na sebi neku maminu ili tatinu gestu, crtu, bilo što. Ima puno stvari koje radim identično kao i oni - kaže Tena.

Drage ljude ne voli zvati na premijere jer su stresne, a na kasnijim izvedbama,kad se i glumci opuste, a predstava uhoda, bodre je dečko Roko, baka Slavica, sestra Dunja iz očeva prvog braka i prijatelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu