Obavijesti

Show

Komentari 13

VIDEO U spotu pjesme Olivera Dragojevića glumi unuk Toni: 'Snimao je do posljednjeg daha'

VIDEO U spotu pjesme Olivera Dragojevića glumi unuk Toni: 'Snimao je do posljednjeg daha'
17

Obitelj i kolege Olivera Dragojevića dvije su godine preslušavali materijale: 'Nadamo se da će se pjesme dugo slušati'

VIDEO

Teško je vjerovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio Oliver Dragojević. Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj glazbi, njegovu liku i djelu, koji nikad neće biti zaboravljen. Upravo zato njegova obitelj odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije - glazbu. Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje. I nastao je album s Oliverovim novim pjesmama, "Dolaziš".

POGLEDAJTE VIDEOSPOT: Oliverova pjesma 'Ne mogu ti reći'

'Uvijek je tražio maksimum od sebe'

Split: 07.12.1947. ro?en poznati hrvatski glazbenik Oliver Dragojevi?

Njegova obitelj objasnila je kako je album nastao.

Na radijima zasvirala Oliverova nova pjesma: 'Kao da je opet tu s nama, divno je čuti taj glas'
Na radijima zasvirala Oliverova nova pjesma: 'Kao da je opet tu s nama, divno je čuti taj glas'

- S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i golema odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovu putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan - kaže obitelj Dragojević.

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma ''Ne mogu ti reći'' autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

storyeditor/2023-07-25/PXL_290718_21512281.jpg

- Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu te da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada - emotivna je i zahvalna bila Oliverova obitelj.

Split: 07.12.1947. ro?en poznati hrvatski glazbenik Oliver Dragojevi?

Za aranžman prvog singla bio je zadužen Eduard Botrić.

- Biti dio Oliverova opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On - emotivan je bio je Matko Šimac.

Spot za pjesmu radio je Matko Petrić, koji je već puno puta surađivao s Oliverom i najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan moment je pojavljivanje Oliverova unuka Tonija u spotu, koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih.

'Činilo se prezahtjevno'

- S Oliverom sam surađivao i kao glazbenik i kao redatelj. Moja prva snimka kao bubnjara u studiju bila je za pjesmu 'Ostani' s CD-a 'Neka nova svitanja'. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove 'Sreća' i 'Gdje to piše'. U prvom momentu nisam htio prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtjevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam. Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot - rekao je Marko Petrić.

Slušatelji Bravo radija i Radija Dalmacije u četvrtak su u 11 sati slušali novu pjesmu.

'Bit će i ova uspješna'

- Divno je čuti novu Oliverovu pjesmu, kao da još živi s nama - rekla je obožavateljica koja se javila u eter.

U malenoj radnji veloluškog Brice, Borisa Gugića, svaki zvuk, ukras, kutak nosi uspomenu na Olivera Dragojevića. Oliverove pjesme ne samo da odjekuju kroz prostor, nego su one duša tog mjesta, a to smo se imali priliku uvjeriti i ovo ljeto. Bili su prijatelji više od pet desetljeća, a njegova radnja s godinama je postala pravi mali muzej uspomena na glazbenog velikana. Tako je jedna malena brijačnica postala neizostavno mjesto prilikom posjeta Korčuli. I on je, kao i svi štovatelji lika i djela Olivera Dragojevića, čekao premijeru ''Ne mogu ti reći'' na radiju.

- Sve što je on objavio uvijek je bilo uspješno. Tako će biti i ovo, ljudi su znatiželjni što je to ostalo iza Olivera, a tako i ja - kaže nam Brico, koji ne sumnja u uspjeh nove pjesme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo
Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama
PONOSAN OTAC

Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama

Luka i supruga Vanja zajedno imaju troje djece, sina Ivana (13) i dvije kćerkice; Emu (11) i Sofiju (6)