Obavijesti

Show

Komentari 58

Villa Maria: Nakon 10 godina repriza prve naše telenovele

Villa Maria: Nakon 10 godina repriza prve naše telenovele
6

Veljača još čuva turban pokojne Ene Begović koji joj je dala Mia Begović, s kojom je dijelila sobu. Radić je kroz prozor bacao kravatu, a Markovina je na ulici bio 'Bog'

VIDEO

Sapunica je 2004. prikovala uz televizore više milijuna gledatelja cijele regije tijekom svih 165 epizoda, kupovalo se sve s likom glavnih glumaca, koje je serija vinula u zvijezde.

Iako je “Villa Maria” prva hrvatska telenovela koja je premijerno trebala biti prikazana kod nas, čast da je prvi pogledaju pripala je Srbima.

Naime, prva epizoda serije počela je na RTV Pinku u listopadu 2004., istog dana kad i na HTV-u, ali pola sata ranije. Priča o tri obitelji koje povezuju i istodobno razdvajaju novac, ljubav i izdaja u ponedjeljak se nakon deset godina vraća na televiziju, u programu RTL-a. Serija je dobila izvrsne reakcije publike i u Hrvatskoj i u susjednoj Srbiji, zbog čega je u posljednjih deset epizoda ulogu dobio i beogradski glumac Vojin Ćetković (42).

Bio je to prvi televizijski projekt u Hrvatskoj za koju je organizirana audicija za glumce. Tako je “Villa Maria” iznjedrila nove glumačke nade poput Mislava Čavajde (33), Damira Markovine (40), Jelene Perčin (33), Csille Barath Bastaić (32) i Jelene Veljače (32), autorice dramskih serija koja se upravo na setu “Ville Marije” zaljubila u proces stvaranja serijala, ali i u njihova producenta Romana Majetića (46).     

Tucali smo se jajima sa slikama junaka sapunice

“Villa Maria” bio je sudbonosan projekt za mene. Najviše pamtim Miju Begović, s kojom sam osam mjeseci dijelila apartman u Jadran filmu, kaže Jelena Veljača (32).

Ona se na setu serije zaljubila u kolegu Damira Markovinu, koji joj je bio dečko i u seriji. Markovina je gledateljice osvojio zahvaljujući izgledu, koji neodoljivo podsjeća na osjećajne latino šarmere iz meksičkih sapunica.

- Ljudi me prepoznaju, iz kafića viču: ‘Luka, ti si Bog’, a u dućanu su me ispitivali: ‘Oprostite, vi se ženite u seriji?’ - kazao je rođeni Beograđanin. I Jelena i Damir su bili u vezi kad je među njima zaiskrilo, no on je ostavio Talijanku s kojom je bio pet godina, a Jelena Amerikanca Johna. Ubrzo ga je Jelena zamijenila producentom serije Romanom Majetićem (46). S njim je kreirala nove sapunice.

Žarko Radić (63) zbog uloge poduzetnika konstantno je na snimanju nosio odijela, koja nije podnosio. Kad mu je jednom dozlogrdilo zbog svoja tri ista odijela nervozno je skinuo kravatu i bacio je kroz prozor.

No shvativši da je to jedina, asistenti su mu je donijeli natrag. Ljubomornog Ivana Juraka igrao je Mislav Čavajda, koji je tada imao bujnu kosu. Glumac je poslije kazao da ju je počeo gubiti s 18 godina, no smireno se nosio s time.

- Posebno pamtim Kseniju, Čedu i Žarka koji su nas mlade s Akademije prihvatili kao ravnopravne. Učili smo tekst noću i ujutro već snimali. Bio je to pravi dril - prisjeća se Čavajda. Glumac je poslije za ulogu u “Gospodi Glembajevi” potpuno obrijao kosu i od tada fura “ćelavi look”. Serija je bila toliki hit da je jedan časopis za Uskrs prodavao naljepnice likova iz “Ville Marije” za uskrsna jaja, a iako je u prvom planu bogataška obitelj, obožavatelji producentima nisu zamjerili što su likovi kavu pili iz sponzorskih šalica. Čak je i papiga Jurica zahvaljujući vlasnikovu praćenju sapunice, uspio naučiti otpjevati uvodnu špicu i to od početka do kraja.     

Nives je osam mjeseci snimala kolege za svoj dokumentarac

Prva scena koju su snimili za seriju bio je dolazak Nataše Jug (Nives Ivanković) u Zagreb avionom. Dok se snimala sapunica i Ivanković (46) je snimala vlastiti dokumentarac “Villa Maria: Iza kulisa”. Kad nije glumila, hodala je po setu s kamerom dugih osam mjeseci.

- Budući da sam dokumentarac sama snimila, montirala i režirala, za prvijenac nije bio loš. Nadam se da ću u budućnosti možda krenuti tim putem jer sam prije glume željela biti redatelj - kazala je Nives, koju gledatelji najviše pamte kao Seku Odak iz “Ruže vjetrova”.     

Bila je nervozna na setu jer se morala ustajati u 5 ujutro

Jelena Rozga u seriji je glumila Mirnu Polić. Iako cijeni iskustvo koje je stekla, u početku je na set dolazila mrzovoljna jer se morala prerano ustati.

- Inače se budim iza podneva, a ovo je bilo oko 5 ujutro. U početku sam bila malo nervozna, ali kasnije sam guštala - kazala je splitska pjevačica.     

Meksički gosti uživali u vinu

U telenoveli glumili su i Omar Germenos (45) i Gloria Peralta (42). Zbog uloga Ricarda i Juanite doputovali su iz Latinske Amerike. Pojavljuju se u pet epizoda.

Hrvatska je prekrasna! Putovali smo puno po svijetu, ali nigdje nismo tako fino jeli, a vaše vino najbolje je što smo ikad pili - kazale su zvijezde serija “Sumnja” i “Kad budeš moja”. Supružnicima je to bio prvi zajednički projekt.

Redateljica Alicia Carvajal predložila je njih dvoje za gostujuće uloge. Kako bi format bio što sličniji meksičkom, producent Roman Majetić u Srednjoj Americi pronašao je Carvajal i doveo je u Hrvatsku. Mjesec dana uoči kraja posvađali su se i potjerao ju je kući.     

Helenu Jurak tješio je vrtlar nakon smrti inspektora Miška

Slaven Knezović glumio je inspektora Miška, za čijom je ljubavlju žudjela Helena Jurak, ali i tisuće gledateljica. Nakon njegove neočekivane smrti lik Mije Begović utjehu je pronašao u vrtlaru obitelji Jurak, kojeg je tumačio riječki maneken Davor Garić.

Tijekom najveće popularnosti “Ville Marije” Mia Begović se udala za poduzetnika Željka Žnidarića. Razvod je uslijedio 2010. Dok je ona u Kostariki snimala “Survivor”, Žnidarić je promijenio brave na vratima stana. Trodnevnim kampiranjem ispred stana šokirala javnost. Na kraju su se dogovorili o podjeli imovine.     

Što se dogodilo s glumcima iz serije?

Jelena Veljača ubrzo nakon “Ville Marije” prestala je glumiti. Odlučila je postati scenaristica i producentica. Udala se za kolegu Janka Popovića Volarića, ali nisu dugo izdržali zajedno.

Ksenija Pajić u telenoveli je glumila Anu Jurak, a nakon ove snimila je još 12 sapunica i postala ”kraljica telenovela”. Honorarom je otplatila stambeni kredit.     

Žarko Radić kazao je da je ekipa na setu u osam mjeseci snimila količinu od oko 70 filmova. S kolegicom Nives Ivanković trenutačno glumi u kazališnoj drami “Libreto”.

Mislav Čavajda nakon serije nije imao posla pa je pao u depresiju, no vratio se ulogama u kazalištu, serijom “Mamutica” i najnovijom serijom “Stella”.

Sven Madžarević glumi od 12. godine. Poznat je i po ulozi Koka u seriji “Ljubav ili smrt”. Zbog očeva posla živio je u L.A.-u gdje mu je susjeda bila Sharon Stone.  

Ante Čedo Martinić u telenoveli je igrao Maksa Lovreka, a osim glume, volio je i glazbu. S klapom Sv. Florijan pobijedio je na Splitskom festivalu 2010. s pjesmom “Kako ću joj reć da varin”. Iste godine otkrio je da ima tumor koji je metastazirao, u prosincu 2011. preminuo je u 51. godini.     

Barbara Vicković nedavno se nakon tri godine braka razvela od drugog supruga, s kojim se tajno vjenčala i s kojim ima sina Matiju (2).

Mia Begović prije “Ville” upoznala je drugog muža. Nakon rastave za imovinu se borila spavajući ispred ulaznih vrata stana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...