Obavijesti

Show

Komentari 6

Violinist iz 'Tko to tamo pjeva?' za 24sata: 'Josipoviću sam pet sati svirao i gotovo kolabirao...'

Violinist iz 'Tko to tamo pjeva?' za 24sata: 'Josipoviću sam pet sati svirao  i gotovo kolabirao...'
4

Osim što svira na pogrebima, Srećko Savretić kojeg smo gledali u 'Tko to tamo pjeva?', imao je priliku svirati na svadbama Severine i Franke Batelić te za bivšeg predsjednika Ivu Josipovića

VIDEO

Zanimljivo je da stvarno dobro pjevam, ali na generalnoj probi matrica mi je zvučala drukčije od one koju sam učio mjesec dana i dogodila mi se eliminacija. Tko sumnja u moje sviranje i pjevanje, neka se osobno dođe uvjeriti, kaže nam Srećko Savretić (52), jedan od tajnih glasova u prvoj epizodi novog showa "Tko to tamo pjeva?" za kojeg je natjecatelj zaključio kako ne zna pjevati te ga eliminirao u prvom izazovu. Glazbu je zavolio sa šest godina na inicijativu majke koja je bila profesorica klavira, a posljednjih osam godina ovaj Puljanin radi kao - svirač na pogrebima.

- Mama me pitala želim li svirati violinu ili klavir. Odlučio sam se za ovo prvo jer sam shvatio da ima samo četiri žice, naspram klavira s 88 tipki i sedam oktava - govori nam Srećko, koji je danas sretan zbog te odluke.

Prvi natjecatelj showa 'Tko to tamo pjeva?' osvojio 2.500 €
Prvi natjecatelj showa 'Tko to tamo pjeva?' osvojio 2.500 €

Pomalo svira klavir i trubu, a zna i mandolinu. Ipak, zbog violine danas ima specifičan posao.

- Sviranje na pogrebima shvaćam ozbiljno i jako dobro se pripremim. Zna biti i nepredviđenih situacija. Recimo, kad sam svirao u Premanturi, odjednom je počeo padati snijeg, spustila se temperatura i meni pukne žica na violini. I što sad? Niš, odmah prebacim melodiju na drugu žicu, kao da se ništa nije dogodilo, i nastavim dalje - ispričao nam je.

Osim na sprovodima Srećko svira povremeno i na svadbama. Tako je imao priliku svirati u crkvi na vjenčanjima Severine i Franke Batelić.

- Sviranje na takvim događanjima je poseban izazov. Sve je na visokom nivou i svatko zna gdje mu je mjesto. Na oba vjenčanja me je angažirala Dorinda Licul - govori nam Srećko.

'Tko to tamo pjeva?' kreće s prvom epizodom: Indira Levak bit će gostujuća panelistica
'Tko to tamo pjeva?' kreće s prvom epizodom: Indira Levak bit će gostujuća panelistica

Upitali smo ga i je li napojnica bila dobra, na što kaže: "Honorar je bio dogovoren i ispoštovan, svi su bili zadovoljni". A uz honorar, dobio je i potpis Franke Batelić na violini na kojoj je svirao. Prisjeća se Srećko i svirke za bivšeg predsjednika Ivu Josipovića prije 13 godina na Brijunima ispred 120 ambasadora.

- Sa mnom je bio i kolega Davor Baljak na gitari, svirali smo taj dan na suncu pet sati neprekidno. Toliko smo dugo svirali da smo skoro kolabirali i baš u tom trenutku prolazi predsjednik pokraj nas. Jedva smo uspjeli odsvirati nekoliko pjesama za njega - prepričava.

Srećko se prisjeća kako mu je jedna pjesma skoro završila na Dori.

- U nekom trenutku, od 2009., krenuo sam pisati i aranžirati pjesme od kojih je jedna skoro završila na Dori. Tih godina sam bio u Rock grupi Moć rasute pažnje. Svirali smo po Istri pa sve do Zagreba i nastupa u klubu Sax - kaže nam.

ANKETA Počeo je show 'Tko to tamo pjeva?': Sviđa li vam se?
ANKETA Počeo je show 'Tko to tamo pjeva?': Sviđa li vam se?

Violinist je i vlasnik OPG-a te se nada da će jednog dana imati vlastiti botanički vrt.

- Tek sam zasadio razne voćke i trebat će nekoliko godina da počnu davati plodove. Najvažniji je dio isplanirati gdje će biti koja voćka, kako će se formirati stazice u vrtu, gdje postaviti osvjetljenje, klupice koje će biti okružene raznim vrstama ruža itd. Kad bude otvorenje vrta, želio bih da ljudi u njemu nađu trenutke za opuštanje, da im bude lijepo, da se napune pozitivnom energijom i potakne da budu bolji kada iz njega izađu. Jer su vidjeli samo malo ljepote, one koje ne mogu pronaći u kafićima - dodaje Srećko.

A dok ne ostvari svoju veliku želju s botaničkim vrtom, Srećko će i dalje biti aktivan kroz glazbu, zahvaljujući kojoj je stvorio brojne uspomene i iskustva.

- Vodio sam crkvene zborove u Premanturi i Štinjanu po godinu dana. Nastupao sam sa Mađarskim društvom iz Pule, Talijanskom zajednicom iz Vodnjanu, Makedonskim društvom "Ćiril i Metod " iz Pule, te Slovenskim društvom iz Pule gdje sam svirao i pjevao preko 10 godina - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje
Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju