Obavijesti

Show

Komentari 1

Virusi napadaju: Drže li hakeri pod ucjenom 'Pirate s Kariba'?

Virusi napadaju: Drže li hakeri pod ucjenom 'Pirate s Kariba'?
5

Po svemu sudeći, i Disney je pao u šake kriminalaca, koji zahtijevaju novac da ne bi piratizirali za najnoviji nastavak 'Pirata s Kariba'. Hoće li Disney podleći prijetnji?

VIDEO

Ako ste pratili bitnije vijesti unatrag nekoliko dana, zasigurno ste primijetili dosta naslova o tome kako su hakeri zarazili desetke tisuća kompjutera i kompjuterskih sustava virusom te kako zahtjevaju novac da bi uklonili zarazu.

A po svemu sudeći, i Disney je pao u šake kriminalaca, koji traže novac da ne bi ugrozili najnoviji nastavak 'Pirata s Kariba'. Disneyjev glavni i odgovorni, Bob Iger, navodno je izvijestio svoje zaposlenike da tvrtka surađuje s federalnim istražiteljima glede slučaja ucjenjivanja i da ogromna svota novca koju ucjenjivači traže neće biti isplaćena.

Iger nije rekao o kojem se materijalu radi, no kako je datum izlaska novih Pirata uskoro tu, rekli bismo da je to jedna jako dobra meta. Po navodima iz medija, ucjenjivači prijete da će film puštati u segmentima po 20 minuta sve dok cjelokupna (neotkrivena) svota ne bude isplaćena.

Podsjećamo, globalni 'ransomware' napad zarazio je tisuće i tisuće meta, od razno raznih vladinih agencija preko javnih servisa pa sve do osobnih računala. Najviše se spominju američka vlada kao autori tog virusa, kao i sjeverno korejska vlada.

Film ćemo u kinima vidjeti 25. svibnja ove godine, ili ranije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode