Obavijesti

Show

Komentari 6

Vlasta Ramljak: 'Nema mjesta za muškarca u mom životu....'

Vlasta Ramljak: 'Nema mjesta za muškarca u mom životu....'
12

ZAOKUPLJENA POSLOM Glumica iza sebe ima jako uspješnu sezonu, a nada se još jednom angažmanu u nekoj od sapunica. Kaže da ni nakon osam godina nije preboljela smrt supruga Zvonka

VIDEO

Odlazak supruga Zvonka bio mi je najteži trenutak u životu. Nismo bili samo bračni par, nego kao prst i nokat. Osam godina u meni je velika praznina koju ispunjavaju četiri unučice i teatar, kaže Vlasta Ramljak (58).

Kao i sve uspjehe zadnjih osam godina, sreću radi jako uspješne sezone podijelila je s pokojnim suprugom. Sa Zvonkom, kaže, priča svaki dan. U zagrebačkom HNK igrala je u hit predstavama 'Ciganin, ali najljepši' i 'Tko pjeva, zlo ne misli', 'Kralj Lear', 'Ljudi od voska', 'Peer Gynt'... Kazalište je cijelu sezonu bilo rasprodano.

vlasta

- Prokomentiram sve s njim jer mislim da me čuje. Sjednem, zapalim cigaretu, uzmem čašu vina i kažem na glas: ‘E, kako bi sad bio ponosan na mene’. Jako mi nedostaje, kompenziram to našim razgovorima - rekla je Vlasta. Kad se pripremala predstava 'Tko pjeva zlo ne misli', redatelj Rene Medvešek rekao je glumcima da ne misli raditi kopiju filma.

- Dugo smo propitkivali i povijest radija, Zagreba, predratni period... Istraživali smo koje su se reklame puštale, što je bilo sa smećem Zagreba 1936. Pokazalo se da je to i danas aktualno pitanje. Naime, i 1936. su obećavali da će se problem smeća riješiti najkasnije iduće godine – priča Vlasta.

vlasta

Više ne skriva da su glumci strepili hoće li ih publika tražiti da im vrate novac, bojali su se da će željeti kazališnu verziju filma. No uspjeli su. Na tome im je čestitala i Mirjana Bohanec, koja je glumila Anu Šafranek u filmu. Nakon fešte iza premijere glumica je pohitala kući podijeliti emocije sa Zvonkom.

– Još mi je u srcu i uvijek će biti. Nema prostora za drugog muškarca. To mi neki ne vjeruju, ali oni koji me dobro poznaju, koji su i njega poznavali, kažu: ‘Pa naravno, jasno je’. Iz tuge zbog njegova odlaska izvukla me unučica Mia. Bila sam depresivna, nije mi bilo ni do čega - priča Vlasta. Danas je baka četvero unučica. Sve četiri su različite, a ona u njima traži sličnosti s njom i sa Zvonkom. Mia je, kaže, isti Zvonko, ima i madež na istome mjestu. Mala Sara je ista Vlasta. Tena je nježna, krhka, lepršava, a Ema ima morsko plave oči i plavu kosu.

vlasta

- Jako se volimo, trebaju mi samo njih četiri - kaže Vlasta. Igra u HNK Zagreb, redovita je profesorica na Akademiji u Osijeku, a glumi i u Mađarskoj. Stalno je na putu jer, priča, na ponudu ne zna reći 'ne'.

NE MOŽE BEZ POSLA

- Sve mogu i hoću. To je posebna vrsta adrenalina. Imala sam sreće, nisu mi se dosad projekti poklopili. Da mi se dogodi da mjesec i pol nemam ništa raditi, izmislila bih si posao. Bude i neprospavanih noći od opterećenja, ali to me drži da budem vitalna, mlada iznutra - priča glumica.Istodobno je u Zagrebu spremala 'Ciganina, ali najljepšeg', a u Pečuhu 'Povratak Filipa Latinovicza'. Bilo joj je, kaže, jako teško, kemijala je vožnje, autobusom do Virovitice, gdje su je čekali Mađari pa vozili do Pečuha.

vlasta

- Možda bi netko rekao: ‘Ne mogu toliko, previše mi je. Radili smo za novo hrvatsko kazalište u Pečuhu. Dobra ekipa, Nela Koscicz, moja bivša studentica i Damir Lončar, moj dragi prijatelj. Dugo nismo igrali skupa i sad smo u istoj predstavi. To mi je bio dodatni motiv, puno mi je značilo igrati s mojim Debelim. I on mene zove Debela - rekla nam je Vlasta koja, uza sve poslove, stiže i predavati na Akademiji u Osijeku.

STUDENTI ME JAKO VOLE

Njezini studenti kažu da je pravedna, zahtjevna, otvorena i stroga kad to treba biti. Kad prvi put ušeta među studente, uvijek je svi gledaju sa strepnjom.

vlasta

- Vole me. Kad je Osječka akademija slavila desetu obljetnicu, imala sam ispit u Lapidariju Muzeja Slavonije. Puno gledalište, prolaze neki ljudi, ja ih hoću zaustaviti i ugledam svojeg asistenta. Kaže on: ‘Sve je u redu’, pa vidim i bivše studente. Mislim si: ‘Opet neki štrajk, kud baš na mom ispitu?’. Svjetla su se upalila, a njih 100 pošlihtanih. Deset generacija studenata govore: ‘Evo već deseta godina...’ i u tekst ukomponiraju moje ime. Na kraju su donijeli tortu na kojoj su napisali ‘Evo već deseta godina’. Zlatko Sviben je rekao da je to samo Zlatko Crnković doživio, a mene je svemu tome naučio veliki glumac i profesor Tonko Lonza - priča. Ljeto će s Miom, Tenom i Sarom provesti na moru. Žao joj je što je Ema premala da ide.

vlasta

– Ima samo godinu dana i ne usudim je se uzeti. Sve radimo zajedno: od kula u pijesku pa do kuhanja. I svi nas znaju – smije se. Iako već zna da je u sljedećoj sezoni također očekuje puno posla, naći će, kaže, vremena i za sapunicu, ako je pozovu.

vlasta

Pamtimo je kao Maru iz 'Ponosa Ratkajevih', a igrala je i u 'Zabranjenoj ljubavi', 'Običnim ljudima', 'Larinu izboru', 'Dolini sunca'...Kolege joj vole komplimentirati, reći joj da se ne zna je li ljepša izvana ili iznutra. Ovo drugo joj je posebno drago.

vlasta

- Kad to čujem, najsretnija sam na svijetu. Imam ispunjen život, i kazališno i privatno. Zadovoljna sam i sretna – rekla je glumica.

VIDI OVO: 5 bizarnih stvari koje se često događaju tijekom seksa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti