Show

Komentari 0

Vlastelini su se vratili: Obitelj Crawley još jednom je s nama

Vlastelini su se vratili: Obitelj Crawley još jednom je s nama

Serija 'Downton Abbey', smještena na jednom vlastelinskom imanju pri početku prošlog stoljeća, kao svoje glavne likove predstavila je plemstvo na tom imanju te njihovu poslugu

Vijest koja je razveselila sve ljubitelje povijesnih drama bila je ona u kojoj smo saznali kako se snima film koji će dovršiti sagu o obitelji Crawley, odnosno koja će okončati seriju 'Downton Abbey'.

Ta je serija, smještena na edvardijanskom vlastelinskom imanju početkom dvadesetog stoljeća, kao svoje glavne likove, predstavila plemstvo na jednom imanju te njihovu poslugu. Vrijeme radnje bilo je smješteno u 1912. godinu, no kroz nekoliko sezona serije stigli smo i do 1926. godine, kojom je serija i okončana.

No kako je 11 milijuna gledatelja pratilo posljednju epizodu, posve je jasno bilo kako ćemo dobiti još materijala 'za gušt'. U pitanju je gore spomenuti film, za kojeg je pušten u opticaj i prvi teaser.

Pogledajte prvi video

Glavnu ulogu i dalje drži osam desetljeća stara Maggie Smith kao grofica Violet Crawley. Pridružuju joj se i Hugh Boneville te Elizabeth McGovern, a sudjelovanje su potvrdili i ostali bitni glumci. Tako gledamo i Dana Stevensa kao i Penelope Wilton, uz Jima Cartera, Phyllis Logan, Matthewa Goodea, Michelle Dockery, Lauru Carmichael i Joanne Froggatt.

Produkcijska kuća u igri je Carnival Films, koji su i osmislili seriju, a distribuciju provodi Focus Features. Scenarije je napisao Julian Fellowes, scenarist dosad viđenog, a redatelj je Brian Percival, koji je snimio neke od boljih epizoda serije 'Downton Abbey'.

Film u kina dolazi tijekom rujna naredne godine.

Ova tri horoskopska znaka će imati najgori tjedan: Bolje je ne biti blizu njih ovih dana

Najčitaniji članci