Show

Komentari 0

Vlatko Stefanovski o gubitku supruge: O tome mi je teško pričati, ali pomogla mi je glazba

Vlatko Stefanovski o gubitku supruge: O tome mi je teško pričati, ali pomogla mi je glazba

Stefanovski je suprugu izgubio prije četiri godine, a brata prije tri, što su teški gubici za kratko vrijeme, kaže. Glazba mu je puno pomogla, jer dok svira ne razmišlja. U glazbenu školu nikad nije išao, niti naučio note, ali to ga nije spriječilo da postane virtuoz na gitari

Vlatko Stefanovski (64), makedonski gitaristički virtuoz ispričao je kako se nosi s gubitkom članova obitelji i što mu je pomoglo kroz teške trenutke. Ispričao je kako je naučio svirati, te da je zapravo samouk.

- Ako uložite u vještinu 10 tisuća sati, onda ćete biti majstor - bilo čega. Ja nikad nisam išao u glazbenu školu, sve sam naučio sam. Note nikad nisam naučio, ne znam ih dan danas - ispričao je Stefanovski za In Magazin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vlatko je ispričao da je kao mlad čovjek izgubio roditelje:

- To su rupe koje se teško nadoknađuju u životu - rekao je pa nadodao da je u zadnjih nekoliko godina imao još teških gubitaka.

Borna Filić/PIXSELL

- Teško mi je uopće javno da o tome govorim. Da, izgubio sam suprugu prije četiri godine, brata prije tri, to su bili teški gubici za kratko vrijeme - ispričao je, i dodao da ne voli javno govoriti o privatnom životu, jer mu je to patetično na neki način.

Kroz teška vremena glazba mu puno pomaže, a njegov sin također je počeo svirati, što ga izrazito veseli. 

- Terapija, meditacija, hobi, profesija, opsesija, sve. Kad svirate gitaru onda ne razmišljate puno, a kad krenemo razmišljati mozak ima neki svoj proces koji ne možemo baš kontrolirati. 

Tijekom karijere surađivao je s mnogim zvijezdama kao što su Josipa Lisac (71) i Gibonni (53), a kako kaže, toliko je puno puta gostovao u Hrvatskoj da može razlikovati dijalekte bez problema. 

Jednom prilikom upoznao je i princa Charlesa (72), za kojeg kaže da je bip pristupačan i pokazao interes za razgovor.

Davor Puklavec/Pixsell

Najčitaniji članci