Obavijesti

Show

Komentari 32

Voda za slonove: Slonicu su tresli strujom da nauči trikove?

Voda za slonove: Slonicu su tresli strujom da nauči trikove?
5

Slonica Tai, koja je zvijezda filma uz Roberta Pattisona i Reese Witherspoon, navodno je zlostavljana dok su ju učili trikove za film koji se prikazuje i kod nas

VIDEO

Slonica Tai, koja je zvijezda filma 'Voda za slonove' uz Roberta Pattisona i Reese Witherspoon, navodno je zlostavljana dok su ju učili trikove za film. Udruga Internacionalni zaštitnici životinja, objavila je video i poslala ga zvijezdama filma kao i producentima. Na snimci se vidi kako Tai i još nekoliko slonova treneri tresu strujom i tuku štapom na čijem je vrhu kuka koja životinji probada kožu. Tai se čuje kako urliče od boli dok ju tjeraju da stoji samo na prednjim nogama, dok mladunče slona vuku za surlu. Drugom mladom slonu su kukom probili usnu, a nekima su otpilili kljove. Iz udruge tvrde da su ti isti treneri radili na setu filma 'Voda za slonove' koji se odnedavno prikazuje i u našim kinima.

- Mislim da će se Reese Witherspoon i Robert Pattinson šokirati kad saznaju kroz što je sve prošla Tai, rekla je Jan Creamer, predsjednica udruge, i dodala da se trening životinja ne odvija na setu te da ga je teško nadzirati.

- Kao što video pokazuje, stvarnost je da je ovaj slon trikove za film naučio jer su mu davali elektro-šokove. Publika, zvijezde i producenti su prevareni. Naša poruka je da, ako volite životinje, ne idete gledati filmove u kojima 'glume' životinje, rekla je Creamer. Vjeruje se da je video zlostavljanja životinja snimljen 2005. godine u Have Trunk Will Travelu, kompaniji koja se bavi uzgojem slonova. Iz udruge tvrde da se na videu pojavljuju suosnivač kompanije i trenerica slonova Joanne Smith. Johnson je ranije više puta ponovio da slona koji se pojavljuje u filmu nikada nisu zlostavljali.

- Taija nikad nismo udarili ni na koji način. Čak nismo bili sigurni da li da sudjelujemo u filmu zbog scena u kojima tuku slona. Nismo htjeli poslati pogrešnu poruku, rekao je Johnson. Druga suosnivačica kompanije, Kari Johnson, rekla je da nikada ne bi koristili elektro-šokove na slonovima osim ako je ugrožena dobrobit slona ili ljudi. Daily Mailu nitko iz kompanije ni studija 20th Century Foxa nije odgovorio na upite o videu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.