Obavijesti

Show

Komentari 8

Voljeli su ga svi, osim obitelji: Lewis je izazivao kontroverze

Voljeli su ga svi, osim obitelji: Lewis je izazivao kontroverze
7

S pjevačicom Patti Palmer komičar se vjenčao nakon samo dva mjeseca veze. Dobili su pet sinova, jednog su posvojili pa se razveli nakon 36 godina braka zbog njegove nevjere

VIDEO

Kada je 20. kolovoza prošle godine u 92. godini preminuo Jerry Lewis, fanovi njegove slapstick komedije, koja ga je i učinila poznatom, istaknuli su da je to dan kada je 'umrla komedija'. Točno godinu dana prošlo je od smrti velikog komičara, a njegovi se obožavatelji i danas prisjećaju Lewisova otkačenog humora, mimike i gestikulacije.

Ipak, Lewisova obitelj pamti ga drugačije.

- Bio je zao čovjek. Nikada nije pokazivao ljubav i brigu prema meni i braći - rekao je komičarev najstariji sin Gary Lewis (72).

Glazbenik, član benda Gary Lewis & the Playboys, oca je okrivio i za samoubojstvo brata Josepha Christophera. Komičarev najmlađi sin 2009. je počinio samoubojstvo, a Gary je tvrdio da je uzrok njegove ovisnosti prema drogi, pa i samoubojstva, činjenica da im otac nikada nije posvećivao dovoljno pažnje. Brat mu je, kaže,  bolovao od 'slomljenog srca'.

YouTube

Komičar je sa dvije žene imao sedmero djece. S pjevačicom Patti Palmer vjenčao se nakon samo dva mjeseca veze. Dobili su pet sinova, jednog su posvojili pa se razveli nakon 36 godina braka zbog komičareve nevjere.

- To se događa kad je*em svakog u Hollywoodu - našalio se komičar.

Od supruge se rastao nakon što ju je prevario s glumicom Marilyn Monroe. Patti je tada  tražila 450.000 dolara na godinu kako bi uzdržavala sebe i najmlađeg sina Josepha Christophera. Tvrdila je da nema nikakav drugi novac jer se, umjesto karijeri, posvetila isključivo djeci. Lewis je djeci vijest o razvodu navodno obznanio pokazavši im naslovnicu naslovnicu novina na kojoj je pisalo 'Jerry i Patti Lewis su se razišli'. 

Pixsell

S manekenkom Lynn Dixon 1952. godine navodno je dobio kćer Suzan Minoret, ali nikada nije priznao, ali ni porekao očinstvo.

Koliko je Lewis bio 'teška osoba' te koliko je uživao u toj ulozi pokazao je i u jednom od svojih posljednjih intervjua. Komičar je snimateljskoj ekipi satima objašnjavao gdje u njegovom domu i kako moraju namjestiti opremu, a kada su konačno završili, nije bio raspoložen odgovarati na pitanja novinara.

FILE PHOTO - Jerry Lewis poses during a photocall for the film "Max Rose" at the 66th Cannes Film Festival

- Bio je nezgodan, ali smiješan. Dokazao je kako je i dalje 'cijeli paket', pa je pokazao vitalnost i kompletnu angažiranost - komentirao je kasnije intervju novinar američkog magazina The Hollywood Reporter.

Lewis se proslavio se svojom slapstick komedijom koju je pedesetih godina prošlog stoljeća prvo izvodio s Deanom Martinom. Počeli su nastupati na radiju pa završili na televiziji. Komičar je s Martinom snimio nekoliko emisija, a potom su se odlučili prijeći na film gdje je njegov humor postao hirom. Partnerstvo s Martinom trajalo je sve do 1956. godine. Do tada su snimili 16 filmova.

Lewis je nakon što je krenuo u samostalnu karijeru bez Martina, izgradio zavidnu karijeru, tijekom koje je imao iznimno uspješne komičarske nastupe diljem svijeta. Postao je jedan od najplaćenijih glumaca u Hollywoodu. Zapažen uspjeh ostvario je filmom 'Kralj komedije' 1983., u kojem on tumači relativno ozbiljnu ulogu, a komičnu je odigrao Robert de Niro.

Od 1970. godine se okušao i u režiji, no ono što je ipak obilježilo njegove kasnije dane jest njegov izniman humanitarni rad te doprinos istraživanju mišićne distrofije.

Vodeći 44 godine 'telethone' emisije uživo, tijekom kojih su se slavne osobe javljale na telefone i primale donacije, uspio je prikupiti preko dvije i pola milijarde dolara za istraživanja te bolesti.

Komičar je 1995. postao najbolje plaćena zvijezda u povijesti Broadwaya kao Mr Applegate u mjuziklu Damn Yankees. Okušao se i kao pisac u čemu je također bio uspješan. U kasnijem životu izazvao je kontroverze komentarima o rasi te krajnje desničarskim stajalištima. Komičarevi najpoznatiji filmovi su 'To je moj sin', 'Padobranci protiv volje', 'Mrtvi od straha', 'Uživaj život Jerry', 'Jerry u cirkusu', 'Šerif na divljem zapadu', 'Ludorije Jerryja Lewisa' i 'Cinderfella'.

VIDI OVO: 5 razloga zašto je zdravo živjeti bez gaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu