Obavijesti

Show

Komentari 2

Vraća se animirani film koji je zaradio više od 6 milijardi kuna

Vraća se animirani film koji je zaradio više od 6 milijardi kuna
7

Film 'Snježno kraljevstvo' smjestio se na vrh zarade nekog animiranog filma. Kako je 'zaludio' one najmlađe, prodavale su se i igračke s printom likova i njihovim imenima

VIDEO

Veliki kinohit iz 2013. 'Snježno kraljevstvo' vodi u fantaziju u kojoj vlada vječna zima. U njemu vladaju sestre Elsa i Anna, a uz njih upoznajemo likove poput snažnog Kristoffa, njegovog lojalnog soba Svena te snježno stvorenje Olafa. Film inspiriran bajkom 'Snježna kraljica' Hansa Christiana Andersena, koja vodi u priču ispunjenu magičnim bićima i neobičnim likovima, ove jeseni ponovno će razbuktati ' ludilo'. Naime, 27. studenoga iz Disneyevog studija izaći će 'Snježno kraljevstvo 2'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Film 'Snježno kraljevstvo' se snimao s budžetom od milijardu kuna, a u kinima je zaradio više od šest milijardi kuna, čime se ovaj film smjestio na vrh zarade nekog animiranog filma. Na domaćem tržištu zaradio je oko 400 milijuna kuna te još 875 milijuna kuna u ostatku svijeta. Što se tiče Hrvatske, kod nas je film 'Snježno kraljevstvo' zaradio oko 3,5 milijuna kuna.

Kako je film prvenstveno 'zaludio' one najmlađe, prodavale su se i školske torbe, čaše, lutke, bicikli, jastuci, društvene igre s printom likova iz filma. S obzirom na veliku popularnost, glavne junakinje Elsa i Anna najprodavanije su igračke na tržištu. Cijene 'Frozen' igračaka kreću od od deset kuna do 400 kuna, a mogu se kupiti i u online Shopovima, na čemu je Disney ostvario dodatnu zaradu. 

Amazon.com

Glavnoj junakinji Elsi u originalnoj verziji glas je posudila Idina Menzel (48), dok je u hrvatskoj sinkronizaciji to napravila Kristina Krepela (40). Druga glavna protagonistica u filmu je Anna, Elsina mlađa sestra. Njoj je glas posudila Kristen Bell, a u hrvatskoj sinkronizaciji Sementa Rajhard (28). 

U glavnoj ulozi našao se i Kristoff, mladić koji vrijeme provodi u društvu soba Svenu. Njemu je glas u originalnoj verziji posudio Jonathan Groff (34), dok SU u hrvatskoj sinkronizaciji to bili Andrej Dojkić (39) i Daniel Dizdar (32).

Screenshot

Komični snjegović u filmu zove se Olaf. On mašta o ljetu, a glas mu je posudio Josh Gad (38), dok je kod nas to učinio Ronald Žlabur (42). Santino Fontana (37) posudio je glas Hansu, princu od Južnih mora. U hrvatskoj sinkronizaciji glas su mu posudili Dušan Bućan (42) i Nikola Marjanović (41).

'Snježno kraljevstvo 2' ima nešto ozbiljniji ton od originala, a režiju su opet potpisali Chris Buck i Jennifer Lee koja je napisala scenarij s Allison Schroeder.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode