Obavijesti

Show

Komentari 6

Vrhunski glumci: Putujemo u srednji vijek uz kneza i opate...

Vrhunski glumci: Putujemo u srednji vijek uz kneza i opate...
4

Čim sam pročitala scenarij i vidjela tko će biti na setu, znala sam da je to ’dream team’ i ispred i iza kamera, govori Ecija Ojdanić koja u seriji igra Mrkomirovu suprugu Anušu koja stalno zanovijeta hrvatskom vladaru

VIDEO

Ne sjećam se kad sam se zadnji put toliko nasmijala i uživala na nekom setu, rekla je glumica Ecija Ojdanić u prvoj rečenici razgovora o pilot epizodi “Mrkomira prvog”.

Prema najavi, HTV će publiku razveseliti na Silvestrovo, u četvrtak, u 18 sati na Drugom programu. Nakon toga trebala bi se iz epizode razviti nova humoristična serija koja tematizira hrvatsku povijest. Sudeći prema viđenim kadrovima, serija bi mogla steći veliku gledanost. Od prokušanih glumaca briljiraju Goran Navojec, Ecija Ojdanić, Ozren Grabarić i Marinko Prga.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s glumicom Ecijom Ojdanić

Pokretanje videa...

04:01

Autor teksta je Ognjen Sviličić, a iza “Mrkomira prvog” stoji producentska kuća Interfilm, koja potpisuje i “Crno-bijeli svijet”, kojemu bi Mrkomir mogao biti dostojna zamjena ako doista, kako se govori, neće biti pete sezone omiljene serije.

- Snježana me nazvala prije godinu i pol dana te mi rekla da ima za mene ulogu. Čim sam pročitala scenarij i vidjela tko će biti na setu, znala sam da je to ’dream team’ i ispred i iza kamera - govori Ecija Ojdanić koja u seriji igra Mrkomirovu suprugu Anušu koja stalno zanovijeta hrvatskom vladaru.

Radnja “Mrkomira prvog” odvija se u ranom srednjem vijeku. Knez Mrkomir vlada na Klisu, uz njega je spletkaroš Slavomir, načelnik KOA-e, što je kratica za Kneževu obavještajnu agenciju. Igra ga fenomenalni Ozren Grabarić.

- Ja bih bio najsretniji čovjek kad bi se ova epizoda pretvorila u seriju jer smo se, snimajući je, toliko nasmijali, što nisam doživio na ijednom setu - kaže Grabarić.

- Bilo je užasno hladno jer smo snimali u prosincu, a lokacije su bile bajkovite - iznad Grobnika i u dvorcu Ribnik na granici sa Slovenijom. Ali ništa nam to nije smetalo, atmosfera je bila fenomenalna, prisjeća se Grabarić.

- Znate, malo kad se dogodi da se među ekipom stvori tako pozitivna kemija - slaže se Ecija Ojdanić.

Sviličićev tekst, uz odličnu glumu, nadopunila je izvrsna režija koju potpisuje tandem Snježana Tribuson i Dražen Žarković.

- Odmah sam znala podjelu glavnih glumaca, a za ostale smo proveli audiciju. Za ulogu kćeri Maruše javilo nam se desetak mladih glumica sa splitske Akademije i bilo nam se teško odlučiti jer su sve bile fenomenalne. Na kraju smo odabrali Mirnu Mihelčić jer nam se nekako najbolje uklapala u humor - kaže Snježana Tribuson. Također, tu su dvojica mlađih glumaca - Paško Vukasović kao izvanbračni Mrkomirov sin koji pretendira na prijestolje iako nije baš najbistriji, dok Roko Sikavica igra opata Držihu koji se svim silama zalaže za opismenjavanje i otvaranje škola.

- Oduševljen sam hrabrošću HTV-a da prikaže ovu humorističnu epizodu jer se tako svrstava uz bok uglednih europskih televizijskih kuća koje u programu često imaju ovakve uspješnice koje se na komičan način bave poviješću vlastitih država - kaže autor teksta Ognjen Sviličić. On smatra da je takva serija samo odraz zdravog duha nacije. Osim što tematizira obiteljske odnose, “Mrkomir prvi” po mnogo čemu je i alegorija na aktualnu situaciju u društvu, pa zato neki dijalozi i scene, iako vremenski smješteni u srednji vijek, izgledaju jako poznato. Dodatno iznenađenje je i 12-godišnji Goranov sin Grgur Navojec u debitantskoj ulozi bosanskog princa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane