Obavijesti

Show

Komentari 65

Vrtlarica: Banfić se sada bavi eko uzgojem voća i povrća...

Vrtlarica: Banfić se sada bavi eko uzgojem voća i povrća...
2

NAKON ŠUMICE, NJIVA Ivana je počela vrtlariti nakon što nije bila zadovoljna namirnicama koje je kupovala. Želi da njen sin Jan, suprug i prijatelji znaju što jedu

VIDEO

Pjevačica je tijekom vikenda bila na tečaju biodinamičkog uzgoja hrane. Na svojoj zemlji nedaleko od Velike Gorice već je zasadila češnjak.

- Uspjela sam nabaviti sto godina staro sjeme. Na imanju smo svi zajedno sadili. Moram se pohvaliti da mi je češnjak već niknuo - kaže Ivana Banfić (43).


Pjevačica se nedavno počela interesirati za permakulturni način uzgoja vrta. Gredice ne moraju biti ravne. U nepravilnim se oblicima, kao što je to u prirodi, sadi više vrsta povrća jedno do drugoga.


- To je samoodrživi vrt jer sam sebe hrani, oprašuje i razvija. Korov se ne smatra lošim, a razno povrće, voće i cvijeće sade se zajedno kako kukci ne bi uništavali povrće. To je prava mudrost - kaže Ivana.

Uskoro će u svojem vrtu početi saditi sezonsko povrće i voće.


- Odlazak na njivu vikendom i rad na zemlji pravi je odmor od naporna tjedna u kojem sam cijele dane bila u studiju i vodila treninge extreme fitnessa - ističe pjevačica.


Vrtlariti je počela nakon što nije bila zadovoljna namirnicama koje je kupovala u trgovinama i na tržnici. Od tada, govori Ivana, hranu kupuje na obiteljskom imanju. Ondje je rado savjetuju o tajnama biodinamičkog uzgoja.

- Postavila sam si pitanje zašto jedem namirnice s umjetnim gnojivom i bez ikakve nutritivne vrijednosti. Želim da sin Jan, suprug i prijatelji znaju što jedu - kaže Ivana.

Banfić je u šali dodala kako će možda jednom postati i poljoprivrednica, a proizvodit će domaći češnjak koji bi nazvala I. BEE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu