Obavijesti

Show

Komentari 9

Wagner je glavni sumnjivac za smrt glumice Natalie Wood

Wagner je glavni sumnjivac za smrt glumice Natalie Wood
7

Wagner je rekao kako je riječ o nesretnom slučaju. Tvrdio je da se Wood odvezla u gumenom čamcu nakon što su se posvađali te da ju je tada posljednji put vidio

VIDEO

Glumca Roberta Wagnera (87) policija iz Los Angelesa je 36 godina nakon smrti njegove supruge, glumice Natalie Wood, proglasila glavnim sumnjivcem u tom slučaju. Ovo otkriće iznio je sada poručnik John Corina u CBS-ovu novom dokumentarcu '48 Hours' o smrti holivudske zvijezde te misterije oko toga. 

- Posljednjih šest godina što smo istraživali ovaj slučaj, zaključili smo da je Wagner glavni sumnjivac. Na kraju krajeva, mi znamo da je on zadnji vidio Natalie živu prije nego što je nestala - rekao je poručnik. 

Wagner, koji je danas u braku s glumicom Jill St. John (77) na upite britanskog Daily Maila nije odgovarao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Wood se utopila kada je s Wagnerom i prijateljem, glumcem Christopherom Walkenom (74) u studenom 1981. krenula brodom do otoka Santa Catalina. 

Od posade na brodu bio je samo kapetan Dennis Davern. Supružnici i Walken noć su proveli ispijajući vino i družeći se, sve dok nije 'buknula' svađa između Wagnera i Walkena. Robert je u sukobu razbio bocu o stol. Zatim je između njih stala i Natalie koja se nastavila svađati s Wagnerom. Walken je, prema iskazima policiji, tada otišao u svoju sobu i zaspao. 

Kapetan je čuo žestoku svađu, ali je odlučio paru dati privatnosti te je pojačao muziku kako ih ne bi čuo.

- Mislio sam da je odlučila pobjeći zbog svađe ili da veže brodić jer smo usidrili. Tek kad je prošlo nekoliko sati, odlučio sam se dići i pronaći je - ispričao je Wagner koji priznaje da je bio ljubomoran na odnos između Walkena i njegove supruge.

Tijelo Natalie Wood pronađeno je iduće jutro u moru. Bila je odjevena u spavaćicu, a imala je samo 43 godine. 

- Kada sam čuo da je mrtva, pao sam na koljena. Osjećao sam se kao zombi, a ostatak dana sam tješio obitelj - rekao je tada Wagner. 

Wagner je tvrdio kako je riječ o nesretnom slučaju. Tvrdio je da se Wood odvezla u gumenom čamcu nakon što su se posvađali te da ju je tada posljednji put vidio. U prvom službenom izvješću, njena smrt bila je okarakterizirana kao nesreća.

Godinama kasnije, odnosno 2011., policija je ponovno otvorila slučaj zbog promjene iskaza kapetana broda Dennisa Daverna koji je ovaj put rekao da misli da je glumičina smrt rezultat žestoke svađe sa suprugom. Da se slučaj ponovno otvori zatražila je i Nataliena sestra, Lana

Screenshot CBS

Obdukcijom je utvrđeno da je glumicu netko napao te da je na čelu je imala modrice. Ipak, ni u to vrijeme vlasti nisu tretirali njezinu smrt kao ubojstvo. Ipak, detektivi su bili sumnjičavi.

- Detalji koje je on spominjao nisu se poklapali s onim pošto su nam rekli ostali svjedoci. Mislim da je stalno mijenjao svoju priču koja se naprosto nije poklapala. Uvjeren sam da zna više jer je on zadnji koji ju je vidio živu - rekao je Corin.

Nije se želio izjasniti mislili li da je riječ o ubojstvu. Samo je kratko prokomentirao: 'Cijela priča je dovoljno sumnjiva da bi se moglo misliti kako se zaista nešto dogodilo'.

Screenshot CBS

- Nismo mogli dokazati da je riječ o ubojstvu, ali isto tako nismo mogli dokazati da to nije slučaj - zaključio je.

Detektiv Ralph Hernandez rekao je da je Wood izgledala kao žrtva nasilja kada su ju izvukli iz vode, a u dokumentarcu se pojavljuje i kapetan broda. On je sa glumičinom sestrom Lanom zahtijevao da se slučaj ponovo otvori 2011..

- Nikada nisam saznala cijelu priču, kao ni policija. Samo želim da istina izađe na vidjelo - rekla je tada Lana koja smatra da njena sestra nikada ne bi sama iz broda izašla na obalu u spavaćici. 

Screenshot CBS

Davern je pak tvrdio da je prvotna istraga glumičine smrti provedena nesposobno te da se pravi uzrok njene smrti prikriva. 

Wagner, koji je  je nakon ženine smrti preuzeo brigu i o njenoj kćeri Natashi, 2009. je u svojim memoarima tvrdio da se kobne noći posvađao i s Wood i s Walkenom te da je glumica nakon toga nestala u gumenjaku.

 Christopher Walken nikada u javnosti nije htio govoriti o kobnoj noći. 

Screenshot CBS

Inače, Natalie je tijekom cijelog života imala fobiju od duboke vode. Taj strah joj je prenijela majka Maria kojoj je vračara rekla da će se utopiti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život