Show

Komentari 25

Weinsteinovi odvjetnici dobit će više nego sve njegove žrtve...

Weinsteinovi odvjetnici dobit će više nego sve njegove žrtve...

Žrtve neće dobiti pune iznose na koje bi mogli računati da se radi o još uvijek solventnoj kompaniji, a za najteže slučajeve poput silovanja ili seksualnog napada dobit će iznose između 500 tisuća i milijuna dolara

Slučaj bankrota Weinsteinove kompanije te isplate naknada žrtvama pravni je postupak od više desetaka milijuna dolara, ali najveći dio kolača seksualnom predatoru isisat će odvjetnici i stručnjaci koji na njegovom slučaju rade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Već dosad su naplatili svoje usluge 26 milijuna dolara, a do kraja postupka sasvim je izvjesno da će povući i preostala tri milijuna, posljednja na računu nekad moćne holivudske mašinerije. 

FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein departs from a court hearing in New York

Žrtve pak neće dobiti pune iznose na koje bi mogli računati da se radi o još uvijek solventnoj kompaniji, a za najteže slučajeve poput silovanja ili seksualnog napada dobit će iznose između 500 tisuća i milijuna dolara.

The New York Times piše i kako mnoge žrtve nisu zadovoljne nagodbama, no da nisu imali drugih opcija.

2013 TIFF premiere: "Can a Song Save your Life?"

U vrijeme trajanja postupka tako su im savjetovali odvjetnički timovi, tvrdeći kako bi na kraju mogle ostati bez ikakve naknade. Istovremeno, Weinstein nije proglasio i osobni bankrot.

 

Najčitaniji članci