Obavijesti

Show

Komentari 3

William Shatner ušao u povijest letom u svemir: 'Obuzela me najjača tuga. Vidio sam smrt'

William Shatner ušao u povijest letom u svemir: 'Obuzela me najjača tuga. Vidio sam smrt'
4

Ovaj 91-godišnjak ušao je u povijest kao najstarija osoba koja je putovala u svemir. Svoj put opisao je kao 'hladnu, mračnu, crnu prazninu' kakve nema na Zemlji

VIDEO

Volim misterije svemira. Sve me to godinama uzbuđuje, ali kad sam pogledao u suprotnom smjeru, u svemiru, nije bilo misterija, nikakvog veličanstvenog strahopoštovanja, sve što sam vidio bila je smrt, napisao je glumac William Shatner (91) u svojoj novoj knjizi Boldly Go: Reflections on a Life of Awe and Wonder.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovaj 91-godišnjak ušao je u povijest kao najstarija osoba koja je putovala u svemir. Svoj put opisao je kao 'hladnu, mračnu, crnu prazninu' kakve nema na Zemlji.

- Moj put u svemir trebao je biti slavlje, no umjesto toga osjećao sam se kao na sprovodu. Bio je to jedan od najjačih osjećaja tuge s kojima sam se susreo. Kontrast između opake hladnoće svemira i tople njege Zemlje ispod mene ispunio me ogromnom tugom - napisao je William, koji je poznat po ulozi kapetana Kirka u Zvjezdanim stazama.

Kapetan Kirk (90) uspješno se vratio na Zemlju: Postao je najstariji astronaut u svemiru
Kapetan Kirk (90) uspješno  se vratio na Zemlju: Postao je najstariji astronaut u svemiru

Shatner opisuje iskustvo poznato kao utjecaj pomaknute perspektive, što je kognitivna promjena u načinu razmišljanja o Zemlji i životu koju mnogi astronauti osjećaju tijekom svemirskog leta. 

- Sve što sam mislio nije bilo u redu, sve što sam očekivao vidjeti bilo je pogrešno. Sve što sam mislio nije u redu, sve što sam očekivao vidjeti bilo je pogrešno. Imao sam drugačije iskustvo. Otkrio sam da ljepota nije vani, ona je ovdje dolje, sa svima nama. Sve je to učinilo moju vezu s našim malenim planetom još dubljom - napisao je glumac.

Glumac William Shatner govorio o letu u svemir na Fan Expo Canada u Torontu

Ranije je također progovorio o intenzivnim emocijama koje je osjećao tijekom 11-minutnog svemirskog leta, na kojem su mu se pridružili i bivši NASA-in inženjer Chris Boshuizen, zdravstveni poduzetnik Glen de Vries i izvršna direktorica Blue Origina, Audrey Powers.

- Ono što si mi dao najdublje je iskustvo. Nadam se da se od ovoga nikada neću oporaviti - rekao je Shatner Bezosu nakon što je sletio na tlo, prenosi Business Insider. Osim toga, rekao je za CNN da nije mogao prestati plakati nakon putovanja jer je 'tugovao zbog uništenja Zemlje'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin