Obavijesti

Show

Komentari 9

Yasemin: Ne namjeravam se nigdje skrasiti, volim biti boem

Yasemin: Ne namjeravam se nigdje skrasiti, volim biti boem
3

Turska glumica Yasemin Allen, koju gledamo kao Irmak u seriji ''Milost'', u slobodno vrijeme slika, priprema prvu izložbu i mašta da će jednog dana osvojiti Oscara

VIDEO

Pravo sam svjetsko dijete. Kad me pitaju gdje mi je dom, zbunim se jer na to ne znam odgovor, kaže Yasemin Allen (24). Junakinja turske serije “Milost” rodila se u Londonu. Otac joj je Britanac, a majka, Suna Yildizoglu (58), glumica koja je od 1970-ih godina do danas jedna od najvećih zvijezda u Turskoj. Obitelj se preselila u Istanbul kad je Yasemin imala samo tri mjeseca, a zbog primamljivih poslovnih ponuda roditelji su deset godina poslije otišli u Australiju. Krhku plavušu, koja u “Milosti” glumi Irmak, mlađu sestru jedne od glavnih junakinja, na ulici su uočili modni agenti i Yasemin je brzo počela snimati televizijske reklame i editorijale.

- Majka me kao malu pokušala zaštititi od svijeta glume, ali očito nije imala previše uspjeha. Shvatila je čime ću se baviti kad sam je nagovorila da me upiše u dramsku skupinu - smije se Irmak. Kad se kao 19-godišnjakinja vratila u Tursku, dobila je ulogu u seriji “Elif”, a brzo su uslijedile i “Kavak Yelleri”, “Yerden Yüksek” i “Hayat Devam Ediyor”, ali tek joj je odlična gluma u “Milosti” donijela naklonost kritičara.

- Zbog Irmak sam dobila ulogu u filmu ‘Su ve Ateş’. Prošla godina je bila naporna jer sam istodobno snimala film i ‘Milost’, ali ne žalim se. Sve bih ponovila - kaže Yasemin. U budućnosti se, kaže, vidi u kazalištu i Hollywoodu, a mašta i o nagradi Oscar.

- Tko zna kamo će me život odvesti. Volim živjeti kao boem. Nisam rob navika i ne znam bih li uspjela dugoročno ostati na jednome mjestu - rekla je glumica. Zato joj je, dodaje, teško naći dečka jer muškarci uglavnom ne mogu pratiti njezin tempo. Iako šuti o svom privatnom životu, turski mediji šuškaju kako je atraktivna plavuša u vezi s glumcem Ibrahimom Çelikkolom (32), s kojim glumi u “Milosti”. Prije njega je bila s manekenom i pjevačem Onurom Tunom (25), ali ljubav nije trajala ni godinu dana. Yasemin svaki dan dobiva pisma od opsjednutih obožavatelja, ali otkriva da je sva ta pažnja sve više guši.

- Najviše mi nedostaju mir, tišina i samo moja intima o kojoj neću morati čitati u novinama. S vremenom ću se, nadam se, naviknuti na ovo. Ipak sam sama izabrala ovaj način života - zaključila je Irmak. Kad ne glumi, opušta se slikanjem, a namjerava postaviti i prvu samostalnu izložbu.

- Voljela bih je organizirati u Londonu jer se tamo više cijeni umjetnost i vjerujem da će me više ljudi zapaziti - rekla je Yasemin. Osim slikanja, lijepa glumica se posvetila i pomaganju životinjama. Nedavno je pružila potporu snimanju dokumentarnog filma o dupinima u zarobljeništvu, a stalno hrani napuštene mačke i pse u svom naselju.

- U torbici uvijek imala paštete i kekse za njih. Vodim ih veterinaru i pokušavam ih udomiti prijateljima - kaže glumica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.