Show

Komentari 10

Zadro: Dobro mi ide u mirovini, ipak sam penzionerska mladež

Zadro: Dobro mi ide u mirovini, ipak sam penzionerska mladež

Nakon diplome radio sam tri godine u ZKM-u. Onda sam došao u Komediju, ali samo privremeno. Barem je takav bio plan. I onda se to privremeno protegnulo na 35 godina, do penzije, rekao nam je Ivica

S Ivicom Zadrom (65) razgovarali smo čekajući probu “Gruntovčana” u zagrebačkom kazalištu Kerempuh. Glumac je s prvim danom 2020. godine otišao u mirovinu, ali i dalje će raditi, naravno, ovisno o ponudama. Gotovo cijeli radni vijek proveo je u Komediji. Diplomirao je 1981. na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a tri godine kasnije počeo je raditi u Komediji.

- Ovo su mi prvi penzionerski koraci, još učim hodati kao umirovljenik. Ali zasad mi dobro ide, kupio sam si i pokaz pa se vozim. Samo ću morati voditi troškovnik i na tome malo poraditi, ipak sam ja penzionerska mladež. 

Koja je najveća razlika u odnosu na doba kad ste bili u radnom odnosu?

- Osjećaj slobode. Dobro, sad su intenzivne probe zbog ‘Gruntovčana’, ali inače je to sloboda da nemam obavezu negdje se ujutro pojaviti. To nije loš osjećaj.

U Komediji ste proveli radni vijek? 

- Nakon diplome radio sam tri godine u ZKM-u. Onda sam došao u Komediju, ali samo privremeno. Barem je takav bio plan. I onda se to privremeno protegnulo na 35 godina, do penzije. Mi glumci još možemo raditi, ali zbog zakona i godina moramo se ‘penzionirati’. Stoga mi je odlično došla ova ponuda Kerempuha da glumim u ‘Gruntovčanima’. Sad sam slobodan pa mogu, a i odradit ću predstave koje još imam u Komediji.

Kako Vam je s novim ansamblom? 

- Jako ugodno. Ima kolega s kojima sam radio davnih dana, poput Nine Erak ili Borisa Svrtana. Drago mi je što ima puno mladih, znao sam i prije za njih, ali tek sad smo se upoznali. Talentirani su i ugodno je raditi u Kerempuhu.

Premijera predstave bit će 8. ožujka. Što očekujete?

- Mislim da će biti uspješna, da će biti hit predstava. Imao sam čast pa sam radio s autorom ‘Gruntovčana’, pokojnim Mladenom Kerstnerom, kao i s, nažalost također pokojnim, Martinom Sagnerom, Dudekom, te sa Smiljkom Bencet, Regicom. Siguran sam da bi i gospodin Kerstner bio zadovoljan onim što smo napravili. 

Vi igrate Martina birtijaša. Nekako ne možete iz gostionice. I u nad ‘Lipom 35’ ste gostioničar?

- Ipak ima razlike, u seriji sam barmen, a u predstavi vlasnik birtije koja je zapravo središte svega. Birtija odavno okuplja narod, pa tako i sad, bez obzira na doba mobitela. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci