Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagreb Film Festival objavio je dio ovogodišnjeg programa

Zagreb Film Festival objavio je dio ovogodišnjeg programa
1

Uz glavni natjecateljski dugometražni i kratkometražni program te stalne programe Ponovno s nama, Velikih 5 te PLUS, ZFF i ove godine priprema bogat popratni program

VIDEO

Ususret 19. Zagreb Film Festivalu, koji će se održati od 14. do 21 studenog, organizatori su objavili dio naslova iz ovogodišnjeg natjecateljskog i popratnog programa. Festival će u Kinu SC, kinu Tuškanac, Teatru &TD te Uraniji te HUB385, kao i na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film, ugostiti niz filmova i filmskih profesionalaca u programu Industrija, a za djecu se priprema KinoKino Festival, koji će se održati usporedno sa ZFF-om. U okviru glavnog programa prikazat će se i prvi tuniski film nominiran ove godine za Oscara, "Čovjek koji je prodao svoju kožu" redateljice Kaouther Ben Hanie, ljubavna priča o mladom sirijskom izbjeglici koji, želeći se ponovno sastati s voljenom ženom, završava kao eksponat u europskim muzejima. 

"Susret elitnog svijeta visoke umjetnosti i bezizlazne situacije običnog čovjeka koji, da bi preživio, doslovno mora prodati vlastitu kožu, okosnica je ove provokativne satire prepune suptilnih političkih komentara", napominje se u najavi.

Film 'Oaza' Ivana Ikića najbolji je dugometražni film festivala
Film 'Oaza' Ivana Ikića najbolji je dugometražni film festivala

Priča je inspirirana kontroverznim umjetničkim djelom Tim (2006.) belgijskog suvremenog umjetnika Wima Delvoyea i njegovim “živim eksponatom”.

"U glavnoj ulozi gledamo sjajnog sirijskoga glumca Yahyu Mahaynija, koji je za ovu ulogu ovjenčan nagradom sekcije Horizonti u Veneciji, a beskrupuloznu i hladnu art-agenticu utjelovljuje Monica Bellucci", kažu s festivala.

Glavni program donosi i hrvatsku premijeru "Zbornice", prvijenca Sonje Tarokić, ovjenčanog posebnim priznanjem žirija i priznanjem ekumenskog žirija u Karlovim Varima. Priča prati novu osnovnoškolsku pedagoginju koja, suočena s ograničenjima školskog sustava i okružena obeshrabrenim učiteljima, započinje borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo takvim postupanjem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

Glavnu ulogu u filmu tumači Marina Redžepović, a u ostalima su Stojan Matavulj, Nives Ivanković, Maja Posavec, Ivana Bakarić i Sandra Lončarić. 

ZFF kroz platformu Kockice prati rad Sonje Tarokić od njenih početaka (Tlo pod  nogama – Zlatna kolica 2014.), a "Zbornicu"premijerom "Zbornice" zaokružit će se priča o razvoju tog filmskog projekta koji je predstavljen 2013. godine na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij.

Program Ponovno s nama, koji podsjeća na redatelje čiji rad ZFF sustavno prati od svojih početaka, ove godine donosi novi film "Nemirni" Joachima Lafossea kojemu su, kao i u dosadašnjim ostvarenjima (Izbezumljenost, Nakon ljubavi, Na putu), pukotine u obiteljskim odnosima glavna preokupacija. 

Film se opisuje kao "moćna i uzbudljiva ljubavna drama", koja se s puno osjećaja za detalje hvata ukoštac s obiteljskim problemima, a inspirirana je autorovim iskustvom odrastanja uz bipolarnog oca. Prikazana je u natjecateljskom programu Festivala u Cannesu.

Goran Bogdan oduševio publiku i kritiku kao otac u borbi protiv sustava: 'To je kruna mog rada'
Goran Bogdan oduševio publiku i kritiku kao otac u borbi protiv sustava: 'To je kruna mog rada'

Uz glavni natjecateljski dugometražni i kratkometražni program te stalne programe Ponovno s nama, Velikih 5 te PLUS, ZFF i ove godine priprema bogat popratni program. 

Bit će tu, među ostalim, filmovi iz programa Mreže festivala Jadranske regije, Festivali pod reflektorom, u kojem selektori vodećih svjetskih festivala biraju filmove za ZFF-ovu publiku, i Ledolomke, svojevrsni nastavak ZFF-ovih programa žanrovskih filmova iz doba socijalizma koji će obuhvatiti filmove poznatih redateljica iz Istočne Europe. 

U sklopu programa ZFF putuje, filmovi "Čovjek koji je prodao svoju kožu" i "Nemirni" moći će se pogledati u kinima diljem Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...