Obavijesti

Show

Komentari 0

'Zagreb Film Festival': Utorak je još jedan dan za domaći film

'Zagreb Film Festival': Utorak je još jedan dan za domaći film
9

Pola festivala je iza nas, svi su oduševljeni, a najbolje tek dolazi. Osim odlične ponude domaćih filmova, što dugometražnih, što kratkiša, dolaze i mnogi filmovi strane produkcije

VIDEO

Utorak je još jedan veliki dan za domaći film; u kinu Europa u 19 sati očekuje nas dugoočekivana hrvatska premijera filma 'Ne gledaj mi u pijat' u prisustvu redateljice Hane Jušić, glumaca Mie Petričević, Arijane Čuline, Karle Brbić, Nikše Butijera i Zlatka Burića Kiće, producentice Ankice Jurić Tilić, danskih producenata Petera Hyldahla i Marie Møller Christoffersen te ostatka filmske ekipe.

U 21:30 u natjecateljskom programu u kinu Europa prikazuje se film 'Psi' rumunjskog redatelja Bogdana Mirice koji na ZFF stiže s osvojenom nagradom FIPRESCI na Festivalu u Cannesu. Riječ je o humorom začinjenoj mješavini trilera i vesterna koja atmosferom podsjeća na filmove braće Coen. U jednoj od uloga pojavljuje se Vlad Ivanov, ZFF-ovoj publici poznat po ulozi u poznatom filmu '4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana'.

U 17 sati u Tuškancu slijedi drugi film iz programa Velikih 5, 'Tschick' u režiji poznatog njemačkog redatelja Fatiha Akina nagrađivanog na festivalima u Cannesu, Berlinu i Veneciji. 'Tschick' je humorna kombinacija filma ceste i priče o odrastanju i ekranizacija jednog od najpopularnijih njemačkih romana za mlade, iz pera Wolfganga Herndorfa, a prati dvojicu 13-godišnjaka koji u naletu nepromišljene improvizacije kreću na put u ukradenom automobilu.

U 19:30 u Tuškancu je na rasporedu novi film iz programa Ponovno s nama, 'Loving' Jeffa Nicholsa. Priznati američki scenarist i redatelj čiji je debitantski film 'Oružje i ljudi' osvojio nagradu FIPRESCI na Viennaleu 2007., za svoj je drugi film ('U zaklon') osvojio glavnu nagradu u programu Tjedan kritike Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. 'Loving' se temelji na stvarnim događajima, a bavi se zabranjenom ljubavlju međurasnog para u Americi krajem 50-ih godina 20. stoljeća.

Nakon 22 sata u Tuškancu predstavit će se kratkometražni filmovi iz natjecateljskog međunarodnog programa te domaći kratkometražni naslovi iz popularnog programa Kockice. Program počinje filmom 13+ Nikice Zdunić pričom o dvije prijateljice na pragu puberteta, a blok kratkometražnih filmova nastavlja se projekcijama španjolskog filma 'Lina' redateljice Nur Casadevall, talijansko-francuskog ostvarenja 'Tišina' u režiji Farnoosha Samadija i Alija Asgarija te domaćih kratkiša, filma 'Fabijan' Lovre Mrđena i 'Prije mraka' Bojana Radanovića.

U Dokukinu KIC nastavlja se program Mockumentaraca, a u F22 - Novoj akademijskoj sceni programi Čemu smo se smijali u socijalizmu (u 19 sati) i Moj prvi film (u 21 sat). Program Industrija donosi Masterclass koji će na temu pripovijedanja u videoigricama održati kreativni direktori i scenaristi iz polja proizvodnje videoigara, trenutno najbrže rastuće grane audiovizualne industrije. U Masterclassu sudjeluju Andrej Kovačević (Exordium Games), Davor Hunski (Croteam) i Tid Cooney (Lion Game Lion).

Vidimo se na Zagreb Film Festivalu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode