Obavijesti

Show

Komentari 17

Zagrijavanje za polufinale: Ovo su najgori tekstovi s Eurosonga

Zagrijavanje za polufinale: Ovo su najgori tekstovi s Eurosonga
1

Iako je u 'zlatnom dobu' Eurosonga bitno bilo imati što kvalitetniju pjesmu, posljednje desetljeće tog natjecanja obilježili su apsurdni pjesmuljci kojih ćemo se rado sjetiti

VIDEO

Iako se posljednjih godina Eurosong trudi sadržavati što više izvođača sa zvukom što sličnijim radijskim hitovima, to glazbeno natjecanje već je godinama, većim djelom, parada kiča i apsurdnih pjesmuljaka. 

Uoči večerašne prve polufinalne večeri, bio bi red da se prisjetimo najvećih 'bisera' među natjecateljima na Eurosongu, čiji su stihovi zbunili, ali i nasmijali, mnoge. 

Austrija - Trackshittaz: Woki mit deim Popo (2012.)

Duo koji je u prvoj polufinalnoj večeri 2012. godine izveo pjesmu naziva 'Mrdaj guzom' nije se uspio plasirati u finale, ali je zato u svijet poslao nezaboravne stihove poput: 'Tvoja guza nema osjećaje, tvoja guza je dio tebe. Nemoj je stavljati na stolicu, tvoja guza ima mišljenje, da'. 

 

Ukrajina - Verka Serduchka: Dancing Lasha Tumbai (2007.)

Jedan od najbizarnijih ili, za neke, najzabavnijih natjecatelja definitivno je bio Ukrajinski komičar Verska Serduchka. Njegov kontroverzan nastup uključivao je jaknu s brojem '69' te izmišljen izraz 'Lasha Tumbai' za kojeg je pjevač rekao da na mongolskom znači 'šlag'. To, naravno, nije istina, nego je izraz fonetski trebao sličiti riječima 'Russia goodbye', odnosno 'Zbogom, Rusijo'. 

- Plesanje je dobro, hajmo, hajmo, hajmo. Bravo. Želim vidjeti Lashu tumbai. Želim vidjeti, volim te - samo su neke od stihova ove pjesme koja je 2007. godine završila na 2. mjestu, iza srpske pjesme 'Molitva'. 

 

Rusija - Buranovskiye Babushki: Party For Everybody (2012.)

Još jedni natjecatelji iz, čini se, najkreativnije 2012. godine koji su se 'proslavili' stihovima. Grupa 'Bake iz Buranova' pjevala je o tulumarenju, a dio stihova na engleskom napisala je slavna autorica američkih hitova Mary Susan Applegate.  Stihovi na engleskom i na udmurtskom jeziku napisani su odvojeno, stoga ni ne čudi da nemaju smisla. 

- Mačka je sretna, pas je sretan, mačka je sretna, pas je sretan, svi smo odlično raspoloženi i jako sretni, svi smo odlično raspoloženi, sreće li! - pjevale su bake koje su završile na 2. mjestu natjecanja. 

Irska: Dustin the Turkey: Irlande Douze Points (2008.)

- Dosadni zakoni i loši nastup i perika Terryja Wogana, ludi nastupi i tužni nastupi, to je koncert Johnnyja Logana, blokirajte glasanje, šokantna glasanja, dajte nam svojih 12 bodova danas. Da, volimo Bugarsu, volimo te Bjelorusijo, Gruzijo, Crna Goro, Moldavijo, Albanijo, Hrvatsko, Poljsko, Mađarsko, Estonijo, Slovačko, Armenijo, Bosno i Hercegovino i ne zaboravimo švicarski sir - pjeva lutak Dustin the Turkey koji je imao svoju emisiju na irskoj televiziji do 2010 godine.

Opisivali su ga kao najsubverzivnijeg lika u irskim medijima. Pjesma se našla na 15. mjestu Eurosogna te godine. 

Austrija - Alf Poier: Weil der Mensch zahlt (2003.)

Pjesma naziva 'Čovjek je mjerilo za sve stvari' sadržavala je vjerojatno 'najdublje' stihove otpjevane na Eurosongu. 

- Razlika između ljudi, između majmuna i primata, nije puno veća nego što se razlikuju rezanci i pruge od palačinki, pruge od palačinki - pjevao je pjevač Alf Poier te zaradio 101 bod, zbog čega je završio na 6. mjestu natjecanja održanog u Latviji. 

 

Njemačka - Lena: Satellite (2010.)

Pjesmu su napisali američki autori Julie Frost i Dane John Gordon, a osim što je bila pobjednica Eurosonga, bila je i veliki radijski hit te najprodavaniji digitalni singl u Njemačkoj do tada. 

- Čak sam i nokte nalakirala za tebe, neki dan sam to napravila, kupila sam novo donje rublje, plavo je, nosila sam ga neki dan - stihovi su koji nisu niti malo stali na put 'Satelliitu' da postane pobjednik večeri. 

Finska - Lordi: Hard Rock Hallelujah (2007.)

- Ovo je arockalipsa, na dan obrockčunavanja - pjevali su 'vrckavi' monstrumi Lordi koji su, kao što se vidi, svoj uspjeh osnivali na igri riječi i guranje riječi 'rock' gdje god se mogla progurati, tako predviđajući dan kada će prevladati rock. 

Njihov zastrašujući izgled i smiješni stihovi osvojili su Europu, stoga su zasjeli na prvo mjesto Eurosonga koji se tada održao u Grčkoj. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara