Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
37 komentara

Zahvaljujući Ireni mali Mihael napokon čuje: 'Mama, daj keks'

Mihael je rođen nagluh, što ga je ometalo i da počne govoriti. Zahvaljujući dobrim ljudima, među kojim se istaknula Irena Štetić Andrin, dječak je napokon progovorio

Video: 24sata Video
37 komentara

Iako mu je majka, Katica Križnik Blažev, govorila da mu je preteško, Mihael (4) sam je želio nositi svoju torbu. Jer znao je dječak kamo ide - po novi slušni aparatić.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1203308 / Zahvaljujući Ireni Štetić Andrin i svim dobrim ljudima, Mihael Blažev (4) će napokon čuti.]

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mihael je rođen nagluh, što ga je ometalo i da počne govoriti. Zahvaljujući dobrim ljudima, među kojim se istaknula Irena Štetić Andrin (36), dječak je napokon progovorio. Sam je Mihael iz torbe izvadio fascikl s liječnikovom dokumentacijom i dao ga gospođi Margiti u Bontechovoj poslovnici u Ilici. Kad mu je gospođa namjestila novi aparat, dječak je ostao začuđen jer je napokon mogao čuti kako spada. Aparat koji je dobio od HZZO-a nije mu osiguravao dovoljnu količinu glasnoće. Sad kad je uz pomoć dva najbolja aparatića konačno mogao čuti poput ostalih, Mihael se šokirao. No ubrzo je počeo za gospođom Margitom ponavljati jednostavne riječi, a zatim se obratio i mami.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Mama, keks - pokazivao je dječak prema stoliću s keksima. Kroz suze u očima, jer je konačno sigurna da će njezin sin govoriti kao i druga djeca, majka mu je rekla da može uzeti keks. Teško je Mihaelu zasad govoriti jer, kako starim aparatićem nije čuo sve glasove, nema fond riječi. Nasreću, već ga je počeo stvarati.

- Steže me sve oko srca. Ne mogu vam ni opisati koliko sam sretna - kaže dječakova mama.

Irena, nekadašnja natjecateljica showa “Život na vagi”, sretna je što je značajno pridonijela sakupljanju 44.000 kuna za dječakove aparatiće.

- Nadam se da će me Mihael za Božić moći primiti za trbuh i reći ‘evo još jedne bebe’ - ispričala nam je Irena.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U show se priključila kako bi smršavjela da može ići na medicinski pomognutu oplodnju. Uspjela je smršavjeti i uskoro će na pretrage. Za Mihaela je doznala u 24sata, koje je čitala za Badnjak, a kako je već obećala kome će donirati utješnu nagradu iz showa, dječaku su ona i suprug Ivica pomogli svojim novcem.

- Znala sam da mu moramo pomoći. I sada sam presretna, kad vidim Mihu kako je sretan - zaključila je Irena kojoj je Mihael dotrčao u zagrljaj.

TRK NA TRENING Treba skinuti božićne kile: Alen po baklavi, a Irena po odojku...
Naši partneri pišu
Message