Obavijesti

Show

Komentari 0

Zajedno imaju 392 godine i još uvijek aktivno glume

Zajedno imaju 392 godine i još uvijek aktivno glume
6

Petorica najstarijih zagrebačkih glumaca još ne razmišljaju o mirovini. Pero Kvrgić (81) aktivniji je i od mnogih svojih mlađih kolega iz branše

VIDEO

Mi jesmo u penziji, ali ne u mirovini jer ne mirujemo, kažu glumci Bobi Marotti (85), Pero Kvrgić (81), Vanja Drach (76), Ljubomir Kapor (75) i Špiro Guberina (75). Zajedno imaju 392 godine, odigrali su nekoliko desetaka tisuća predstava i prevalili stotine tisuća kilometara putujući na turneje i snimanja. I danas aktivno glume kao i njihovi mnogo mlađi kolege, a zbog glumačkih obveza teško ih je sve okupiti zajedno.
- Za tri godine bit ću punih 30 godina u penziji. To je još jedan radni staž pa ću tražiti još jednu penziju - šali se Bobi Marotti. Iako ima vikendicu u Rovinju, ljeta radije provodi glumeći s Histrionima.
- Nadam se da će mi Zlatko Vitez konačno dati ulogu velikog zavodnika. To bi mi bila uloga života - smije se Marotti, koji nije prestao glumiti niti nakon što su mu zbog dijabetesa amputirali lijevu nogu.
- U posljednje vrijeme ja dobivam baš takve uloge. Redatelji time žele nasmijati publiku - šali se na svoj račun legendarni Špiro Guberina, koji se proslavio ulogom Strikana u seriji “Velo misto”.
Ta serija proslavila je i Ljubomira Kikija Kapora, koji je igrao Strikanova prijatelja Vašu Svitlost, a već treću sezonu snima “Ludu kuću”.
- Sretni smo što još možemo raditi. Bez problema učimo tekstove, a mnogi naši vršnjaci već teško pamte - Kaže Kapor, kojega jedino mogu naljutiti spori vozači koji se nađu ispred njegove Mazde.
Učenje tekstova sigurno je dobra gimnastika za mozak, a gimnastika tijela nam ne treba jer se dovoljno naskačemo na sceni - kaže Vanja Drach. Prije dvije godine operirao je tumor na glasnicama, zbog čega je jednu sezonu izbivao sa scene. Prema preporuci liječnika, tada se morao odreći pušenja.
- Ja cigaretom ubijam sve otrove u sebi - kaže strastveni pušač Pero Kvrgić. Na mjesec odigra više od 25 predstava, a nedavno je proslavio 40 godina igranja “Stilskih vježbi”. Predstava je uvrštena u Guinnesovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu u kojoj igraju isti glumci. Tvrdi da nema problema sa zdravljem jer je glumac pa može i glumiti da je zdrav. Pet glumačkih veterana vitalnost zahvaljuju tome što su cijeli život radili posao koji vole. I danas rade jer ih to neopisivo veseli.
- Da biste trajali, nakon svake predstave morate s kolegama popiti čašu vina - zaključuje Bobi.

OSTVARILI SU BROJNE ULOGE ZA PAMĆENJE
Bobi Marotti godinama je posuđivao glas Fredu Kremenku u crtiću “Obitelj Kremenko”. Vidjevši ga uživo, predstavnik studija Hanna Barbera rekao mu je kako je fizički toliko sličan animiranom liku da mu se čini kako su ga crtači nacrtali prema njemu. Špiro Guberina prvi je uspjeh postigao u “Dnevniku Očenašeka”. Vanja Drach je u filmu “H-8” igrao glumca kojem je propala karijera jer je izgubio glas. Pero Kvrgić bio je nezaboravan Mochinpot u “Patnjama gospodina Mochinpota”. Ljubo Kapor zapažen je već u prvoj TV seriji “Svemirska patrola”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski