Obavijesti

Show

Komentari 18

Zaprosio ju je pred djecom kako ga ne bi mogla odbiti

Zaprosio ju je pred djecom kako ga  ne bi mogla odbiti
5

Matthew McConaughey nakon veza sa Sandrom Bullock i Penelope Cruz sreću je pronašao u manekenki Camili Alves. Upoznali su se sasvim slučajno,i to u baru

VIDEO

Prije četiri godine snimao sam i po četiri filma godišnje, a Camila bi uzela djecu i pratila me po svijetu od seta do seta. Nije mi bilo lako, ali mnogo teže je bilo njoj, rekao je novinarima Matthew McConaughey, ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu. Najveće priznanje američke filmske akademije dobio je za ulogu Rona Woodroofa kojeg je odglumio u filmu “Dileri iz Dallasa”. A još prije dvije godine hodao je mršav i ispijen do neprepoznatljivosti. Na visinu od 183 cm smršavio je 25 kilograma i spao na samo 60-ak kilograma da bi što vjernije odigrao Rona oboljelog od side. Film se temelji na istinitoj priči o čovjeku koji sredinom ‘80-ih pokušava nabaviti lijekove koji će mu spasiti život.

Mama i tata su se nekoliko puta rastajali i mirili

Osim ove uloge, igrao je i u “Vuku s Wall Streeta”, u kojem je također maestralno odglumio Marka Hannu, danas pokojnog mentora Johna Belforta, kojega glumi Leonardo DiCaprio. Upravo su obojica bili najveći favoriti za Oscara, ali je zbog McConaugheya DiCaprio i ovaj put ostao najveći gubitnik. No McConaughey je objema ulogama pokazao zašto je jedan od najuspješnijih holivudskih glumaca današnjice koji zarađuje desetke milijuna dolara. Rođen je u Uvaldeu u Teksasu 4. studenog 1969. kao najmlađi od trojice sinova u obitelji u kojoj je majka Mary Kathleen bila odgojiteljica u dječjem vrtiću, a otac James Donald McConaughey vlasnik benzinske crpke i bivši igrač američkog nogometa. Otac i majka živjeli su u turbulentnu braku pa su se nekoliko puta razvodili i ponovno vjenčali.

- Kad bi mama otišla od kuće, uvijek sam mislio da je na duljem odmoru. Nikad nisam znao da su se posvađali. Tek kad je tata umro, saznao sam da su ta dva podulja odmora zapravo bili razvodi. Ne šalim se, stvarno je bilo tako! Čovječe, oboje su bili ludi i ozbiljno shvaćali ljubav - opisao je brak svojih roditelja. Kao mladić McConaughey se preselio u Longview i tamo pohađao srednju školu gdje su ga već tada kolege jednoglasno proglasili najljepšim učenikom. U učeničkoj razmjeni preko Rotary kluba godinu dana proveo je i u Australiji.

Kao dijete maštao je o tome da će postati odvjetnik

Nakon srednje škole bio je uvjeren da će postati odvjetnik, no onda je nešto prije završnih ispita otkrio knjigu Oga Mandina “Najveći trgovac na svijetu”. Knjiga popularne psihologije o samopomoći toliko je utjecala na njega da je nakon čitanja čvrsto odlučio postati glumac. Glumačku karijeru počeo je 1991. ulogama u studentskim filmovima i reklamama, a onda je u Austinu upisao fakultet i diplomirao na odsjeku za radio, televiziju i film. Tijekom studija nije samo glumio nego je počeo i režirati kratke filmove. Spletom okolnosti u Austinu je upoznao kasting menadžera i producenta Dona Phillipsa, koji ga je odveo redatelju Richardu Linklateru. Njih dvojica tražili su glumce za film “Munjeni i zbunjeni”.

Redatelj je mislio da je McConaughey prezgodan za ulogu mladića koji juri za studenticama, pa su mu dali sporednu, no mladi glumac fascinirao je Linklatera. Umjesto nekoliko scena koje mu je redatelj isprva namijenio, uloga mu je proširena. Kad je Matthew stao pred kamere, Linklater je shvatio da je nova zvijezda rođena.

Na setu 'U vrijeme ubijanja' zaljubio se u Ashley i Sandru

Od tada je McConaughey igrao u više od 40 filmova, a neke od njih je producirao ili režirao, uvijek ostajući vjeran teksaškim korijenima i filantropskim idejama. Tijekom dosadašnje karijere igrao je policajca, nogometnog trenera, odvjetnika, a sve to surađujući s najvećim holivudskim redateljima i glumcima, poput Stevena Spielberga, Roberta Zemeckisa, Anthonyja Hopkinsa, Jodie Foster, Ala Pacina i mnogim drugima. Usporedno s profesionalnom karijerom medijima je jednako bio zanimljiv i njegov ljubavni život. No Matthew je pomno čuvao intimu podalje od javnosti. Kad je riječ o ljubavnim avanturama, pripisuje mu se nekoliko poznatih holivudskih glumica, a u svaku od njih zaljubio na setu filma u kojem bi zajedno igrali. Sa Sandrom Bullock upoznao se 1996. na setu filma “Vrijeme ubijanja”. Na setu se najprije zaljubio u godinu dana stariju Ashley Judd, koja mu je u filmu glumila suprugu. No o toj se vezi nije previše pisalo jer se već dva mjeseca kasnije, u lipnju 1996, saznalo da je vrlo blizak sa Sandrom Bullock.

- Matthew je postao moja moćna pokretačka sila. Između nas je doista jaka kemija - rekla je Bullock. Bila je to dvosmislena izjava za koju se nije znalo opisuje li njihov profesionalni glumački odnos ili ljubavnu vezu, no par je sve češće vrijeme provodio zajedno. Unatoč svemu javno su i dalje tvrdili da su samo prijatelji. Kako god nazivali odnos, par je ostao blizak i iduće dvije godine, sve do prosinca 1999. Te godine prvi put u životu imao je posla i s policijom.

Kad su ga uhitili, Matthew je gol svirao bongose

Potkraj listopada 1999. uhitili su ga u njegovu domu i to zato što je organizirao tulum na kojem se pušila marihuana i pio alkohol. Na poziv uzrujanih susjeda policija je došla smiriti preglasne goste, pa su u sobi zatekli Matthewa kako u dva ujutro gol svira bongose.

- Proveo sam u zatvoru devet sati. Zapravo, prespavao sam u ćeliji i mogu reći da je bilo baš zgodno provesti tamo noć - kazao je. Prošao je i s minimalnom globom od 50-ak dolara. Bilo je to samo mjesec i pol dana prije nego što se saznalo da je prekinuo sa Sandrom, što očigledno nije lako prihvatio. U travnju 2001., iako je tad već bio u vezi s televizijskom zvijezdom Salli Richardson, rekao je da još voli Sandru i da će ona imati posebno mjesto u njegovu srcu te da samo treba pričekati pravo vrijeme i da će sigurno obnoviti vezu. Ni veza sa Salli Richardson nije imala sretan kraj, kao ni nekoliko idućih McConaugheyevih veza. A iduća na redu bila je tri godine starija Janet Jackson. Hodali su tek nekoliko mjeseci, a o vezi se znalo tek da su se zajedno pojavili na dodjeli Grammyja 2002. I za nju je Matthew tvrdio da su samo prijatelji, no mnogo godina poslije priznala je da su imali kraću vezu neposredno nakon što je bila s Justinom Timberlakeom i malo prije nego što je počela ozbiljnu vezu s producentom Jermaineom Duprijem. Dvije godine poslije McConaughey je snimao novi film. Ulogu istraživača Dirka Pitta dobio je u filmu “Sahara”, a partnerica mu je bila Penelope Cruz. I ovaj put McConaughey je vezu uspješno držao podalje od očiju javnosti. A onda je konačno, nakon godinu i pol veze, priznao da je zaljubljen do ušiju.

- Osvojio sam Penelope svojim znanjem španjolskog. Prva rečenica koju sam izgovorio bila je zbilja poetična: ‘Došao sam na svijet u vjetrovitu gradu!’, na što je ona ispalila: ‘Znam! To je Chicago!’ - rekao je Matt. Nakon godinu dana već je toliko dobro govorio španjolski da se mogao s njom čak i šaliti. U međuvremenu, između snimanja i mnogih glumačkih obaveza uhvatili bi vremena za zajedničke odmore u Meksiku, ali bi to bila prava rijetkost.

Konačno, 2006. godine pročulo se da je njihova veza pri kraju. Iako nisu ništa komentirali, novinari su zaključili da nešto ne štima jer se nisu pojavljivali zajedno. Uskoro su priznali prekid, a kao razlog odvojenog života naveli su profesionalne obaveze.

- Teško je održati skladnu vezu kad ste nerijetko zbog posla razdvojeni i po nekoliko mjeseci - rekla je Penelope. I to je donekle bila i istina. I ona i on u to su vrijeme počeli igrati u mnogim filmovima, nizati uspješne uloge i nisu bili spremni zbog ljubavi riskirati karijeru. Bilo je to već kasno ljeto, a posljednji put zajedno su proveli neko vrijeme u Španjolskoj, gdje ju je McConaughey posjetio na setu. Konačno iste te 2006. godine Matthew se skrasio s brazilskom ljepoticom Camilom Alves. Trinaest godina mlađu Camilu upoznao je u losanđeleskom baru nedugo nakon prekida s Penelope. Camila nimalo nije bila fascinirana Matthewom jer ga čak nije ni prepoznala.

- Nisam imala pojma tko je on. U to vrijeme imao je zaraslu bradu i na glavi nosio kapu, tako da nisam ni znala da je velika filmska zvijezda - rekla je Camila.

Budući da je odrasla u Brazilu, u Los Angeles je došla kao 15-godišnjakinja u posjet teti i ostala živjeti. Počela je raditi kao kućna pomoćnica, a novac je uložila u intenzivni tečaj engleskog jezika. A onda se s 19 preselila u New York i počela se baviti manekenstvom. Pridružila joj se i majka, koja se i u Brazilu bavila dizajnom, pa su zajedno počele izrađivati ženske torbice i lansirale kolekciju Muxo. Ipak, Camilu je proslavio televizijski reality show “Shear Genius”, u kojem je sudjelovala 2010. Nimalo nije vjerovala da će već afirmirana filmska zvijezda baš nju izabrati. No u pet godina veze već su imali dvoje djece, pa su se na Božić 2011. konačno i zaručili. Sina Levija dobili su 7. srpnja 2008.

Camila nije bila sigurna želi li se udati za Matthewa

- Oduvijek sam želio postati otac, ali je trebalo vremena da pronađem pravu ženu s kojom će mi se ta želja ispuniti - rekao je nakon rođenja prvog sina. Samo dvije godine poslije 3. siječnja 2010. rodila im se kći Vida.

- Još jednom mi se dogodilo čudo. Svakim novim rođenjem djeteta čini mi se da budućnost moje obitelji postaje sve svjetlija - napisao je ponosni otac na društvenim mrežama. Ali ni nakon dvoje djece Camila još nije bila sigurna želi li se i udati za Matthewa. Bila je sklonija slobodi, tim više jer je znala za povijest njegovih nesretnih veza, a bila je i svjesna izazova koje, kad je u pitanju vjernost, glumački poziv stavlja pred parove. Ipak, Matthew se odlučio baš za nju.

- Nije s njom išlo sve glatko. Morao sam se dobro namučiti da se pristane udati za mene. Morao sam unaprijed osmisliti scenarij kako da je slomim. Jedina i najbolja prilika bila je za Badnjak kad se tradicionalno okupljamo oko blagdanskog stola. Tako se i te 2011. cijela obitelj okupila i svi su jedva čekali trenutak kad će se otvarati darovi. Camili sam kupio zaručnički prsten i stavio ga u devet kutija. Kad je konačno otvorila osmu kutiju pozvao sam cijelu obitelj da se okupi. I kad je otvorila najmanju kutiju, kleknuo sam pred nju i rekao: ‘Molim te, udaj se za mene’. Širom je otvorila oči i zanijemila. Primijetio sam da nije znala što bi odgovorila, pa sam nastavio: ‘OK, vidim da nisi sigurna. Ali ja ću ostati još malo na koljenima i pričekati dok se ne odlučiš.’ I pristala je - ispričao je Matt. Vjenčali su se 9. lipnja 2012. u Teksasu, nekoliko dana nakon što su otkrili da čekaju treće dijete.

- Ne, ne mrzim bivše djevojke. Treba puno vremena da bi veza postala stabilna, a to s kolegicama nisam mogao postići. Lijepo se sjetiti vremena koje smo proveli zajedno jer i to je bio dio mog života koji me doveo do ovog gdje sam danas. A danas sam najsretniji otac, muž i glumac na svijetu - rekao je lani Matt. Isto je potvrdio na dodjeli Oscara, posvetivši zlatni kipić supruzi i djeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine