Obavijesti

Show

Komentari 41

Zašto je Batman Christophera Nolana uspio, dok drugi nisu?

Zašto je Batman Christophera Nolana uspio, dok drugi nisu?
5

Sva tri Nolanova filma izvrsno su ocijenjeni, kako od strane publike tako i od strane kritike. Što je točno krenulo po krivu s novim filmovima može se saznati iz redateljevih komentara

VIDEO

Dok se najnovije izdanje Batmana, s Benom Affleckom, već nekoliko godina muči u kinima, mnogi se pitaju kako je toliko toga s novim filmovima pošlo po krivu. Doduše, ipak najmanje krivnje možemo staviti na dušu Afflecka i njegovog Batmana, već bismo prije trebali pogledati što su scenaristi i redatelj krivo učinili.

A jedna od osoba koja se o ovoj temi izjasnila je i Christopher Nolan, redatelj i koscenarist filmova o Batmanu s Christianom Baleom u glavnoj ulozi. Njegova trilogija otpočela je 2005. godine s filmom 'Batman: Početak', te je preko legendarnog 'Viteza tame' došla do svojeg logičnog završetka u filmu 'Vitez tame: Povratak'.

Warner Bros.

Sva tri filma izvrsno su ocijenjeni, kako od strane publike tako i od strane kritike te ih danas mnogi smatraju klasicima modernog filma. Što je krenulo po krivu s novim filmovima može se saznati iz redateljevih komentara.

- To (vrijeme, op.a.) je privilegij i luksuz kojeg filmaši više nemaju. Mislim da su moji filmovi bili posljednji kad je netko mogao reći studiju da će snimiti još jedan, ali da će mu trebati četiri godine. Previše je pritiska s datumima izlaska filmova, pa ljudi ne mogu raditi što žele. Mi smo imali privilegij i prednost da razvijemo sve kao pravi pripovjedači - izjavio je Nolan.

Warner Bros.

Kada se pogleda Nolanov razvoj filmova, s pauzama od tri odnosno četiri godine, posve je jasno koliko je više vremena i truda moglo biti uloženo, a koliko je na koncu više truda i bilo uloženo u stvaranje tih filmova naspram novih. 'Batman v Superman: Zora pravednika' je film koji je u kina pristigao rano 2016. godine, da bismo naredni film o tim likovima dobili jedva 18 mjeseci kasnije.

PIXSELL, 24sata

Premda sumnjamo da će Nolanove riječi biti ili zapamćene ili da će stići do ušiju producenata u Warner Bros.u i dalje se možemo svesrdno nadati da će netko shvatiti o čemu ovaj redatelj priča.

Najnoviji film s Batmanom, 'Liga pravde', trenutačno igra u svim boljim kinima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode