Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Zašto je Batman Christophera Nolana uspio, dok drugi nisu?

Sva tri Nolanova filma izvrsno su ocijenjeni, kako od strane publike tako i od strane kritike. Što je točno krenulo po krivu s novim filmovima može se saznati iz redateljevih komentara

screenshoot
Foto: Warner Bros.

Dok se najnovije izdanje Batmana, s Benom Affleckom, već nekoliko godina muči u kinima, mnogi se pitaju kako je toliko toga s novim filmovima pošlo po krivu. Doduše, ipak najmanje krivnje možemo staviti na dušu Afflecka i njegovog Batmana, već bismo prije trebali pogledati što su scenaristi i redatelj krivo učinili.

A jedna od osoba koja se o ovoj temi izjasnila je i Christopher Nolan, redatelj i koscenarist filmova o Batmanu s Christianom Baleom u glavnoj ulozi. Njegova trilogija otpočela je 2005. godine s filmom 'Batman: Početak', te je preko legendarnog 'Viteza tame' došla do svojeg logičnog završetka u filmu 'Vitez tame: Povratak'.

Warner Bros. | Autor: Warner Bros. Foto: Warner Bros.

Sva tri filma izvrsno su ocijenjeni, kako od strane publike tako i od strane kritike te ih danas mnogi smatraju klasicima modernog filma. Što je krenulo po krivu s novim filmovima može se saznati iz redateljevih komentara.

- To (vrijeme, op.a.) je privilegij i luksuz kojeg filmaši više nemaju. Mislim da su moji filmovi bili posljednji kad je netko mogao reći studiju da će snimiti još jedan, ali da će mu trebati četiri godine. Previše je pritiska s datumima izlaska filmova, pa ljudi ne mogu raditi što žele. Mi smo imali privilegij i prednost da razvijemo sve kao pravi pripovjedači - izjavio je Nolan.

Warner Bros. | Autor: Warner Bros. Foto: Warner Bros.

Kada se pogleda Nolanov razvoj filmova, s pauzama od tri odnosno četiri godine, posve je jasno koliko je više vremena i truda moglo biti uloženo, a koliko je na koncu više truda i bilo uloženo u stvaranje tih filmova naspram novih. 'Batman v Superman: Zora pravednika' je film koji je u kina pristigao rano 2016. godine, da bismo naredni film o tim likovima dobili jedva 18 mjeseci kasnije.

PIXSELL, 24sata | Autor: PIXSELL, 24sata Foto: PIXSELL, 24sata

Premda sumnjamo da će Nolanove riječi biti ili zapamćene ili da će stići do ušiju producenata u Warner Bros.u i dalje se možemo svesrdno nadati da će netko shvatiti o čemu ovaj redatelj priča.

Najnoviji film s Batmanom, 'Liga pravde', trenutačno igra u svim boljim kinima.

Tema: FILM

Message