Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Završilo je snimanje 'Mamma Mije': Hollywood odlazi s Visa

Posljednji dan snimanja set je posjetio i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, kojemu je odlične dojmove prenijela producentica Nicky Kentish Barnes

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon 24 dana snimanja na Visu, gdje se okupila holivudska elita, u utorak je pala zadnja klapa hrvatskog dijela snimanja dugometražnog igranog filma 'Mamma Mia! Here We Go Again', nastavka velikog kino hita iz 2008. godine.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na setu je bilo angažirano više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika i statista, a producenti su bili izuzetno zadovoljni iskustvima sa snimanja u Hrvatskoj.

Posljednji dan snimanja set je posjetio i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, kojemu je odlične dojmove prenijela producentica Nicky Kentish Barnes.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Beskrajno sam zadovoljan profesionalnošću koju sam vidio kako na setu, tako i u pripremama samog snimanja. Hrvatski filmski radnici pokazali su zavidnu razinu profesionalnosti i rada u potpunosti komplementarnog sa stranim partnerima - rekao je Rafaelić, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Pohvalio je i logistiku lokalne vlasti, suradnju stanovnika otoka Visa te nastojanja hrvatskih filmskih radnika za povećanjem njihove prisutnosti na stranim produkcijama kao i inzistiranju na partnerskim odnosima između stranih i domaćih djelatnika.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Domaća produkcija pokazala je veliku društvenu odgovornost omogućivši viškim učenicima, koji u svojim školama imaju medijsku kulturu, posjet filmskom setu. To je još jednom pokazalo kako su mjere poticaja stranim snimanjima u RH, uz evidentne pozitivne strukovne, stručne i ekonomske pokazatelje, postale i sastavni dio svakodnevnog obrazovanja i odgoja naših budućih kulturnih stvaraoca i konzumenata - istaknuo je.

Premijera filma najavljena je za ljeto iduće godine, a uz originalnu glumačku postavu - Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried i Dominic Cooper, tu su nova imena, Lily James, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Alexa Davies i Jessica Keenan Wynn.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Autor scenarija i redatelj filma 'Mama Mia! Here We Go Again' je Ol Parker, producenti su Judy Craymer i Gary Goetzman (koji su zaslužni i za produkciju originalnog mjuzikla), dok su autori glazbe te ujedno i izvršni producenti osnivači i članovi švedske grupe ABBA Benny Andersson i Björn Ulvaeus.

Naši partneri pišu
Message