Show

Komentari 6

Zbog depresije se udebljala čak 60 kila pa drastično smršavila

Zbog depresije se udebljala čak 60 kila pa drastično smršavila

Bila sam nezdrava, izvan forme, ali još važnije, nesretna i bez samopouzdanja, pa sam čak odbijala poslovne ponude, rekla je Jelena koja je svoju transformaciju dokumentirala na društvenim mrežama

Bivša tenisačica Jelena Dokić (36) imala je 60 kilograma pa se zbog problema s ocem zlostavljačem i samopouzdanjem udebljala na 120. 

- Ljudi misle da se možeš otarasiti posljedica maltretiranja, ali ne ide to tako. Borila sam se s užasnom depresijom, samo mi je trebalo nekoliko riječi utjehe, da me netko pita kako mi je, ali nikoga nije bilo - napisala je prije dvije godine Jelena u svojoj autobiografiji 'Neslomljiva'. 

Jelena je bila četvrta tenisačica svijeta, a zahvaljujući svojim uspjesima zaradila je četiri milijuna dolara. Prije pet godina počela je patiti od depresije, imala je problema sa štitnjačom i prekomjerno težinom. Kad je prešla brojku 120, shvatila je da je vrijeme za promjenu.

Počela je trenirati i služiti se savjetima nutricionistkinje. Nedugo nakon toga prvi rezultati su bili vidljivi. 

- Kada ste profesionalni sportaš živite u mjehuriću koji nije stvaran. Sve se radi za vas. Trening, hrana, putovanja, upravljanje… Nisam bila spremna za tenisku mirovinu i kojim putem krenuti dalje. To je bio razlog zbog kojeg sam se debljala. Počela sam nezdravo jesti, nisam ni izlazila iz kuće - ispričala je Jelena. U godini dana smršavila je 45 kilograma. 

Jeleni je, kako sama tvrdi, teško gledati fotografije na kojima ima višak kilograma. 

- Bila sam nezdrava, izvan forme, ali još važnije, nesretna i bez samopouzdanja, pa sam čak odbijala poslovne ponude - rekla je Jelena. Budući da je svoju transformaciju dokumentirala na društvenim mrežama, mnoge žene su u njoj pronašle inspiraciju. 

S ocem Damirom imala je velikih problema, većinom zbog loše odigranog meča. 

-  Tortura je počela od dana kada sam prvi put uzela reket u ruke. On je s vremenom gubio kontrolu. Poslije poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport potpuno je poludio. Udarao me je, vrijeđao. Rekao mi je da sam balavica od 17 godina i da se ne vraćam u hotel u kojem je bila cijela moja obitelj. Spavala sam u svlačionici dok agenti nekih igrača nisu kontaktirali mog menadžera koji me je poveo sa sobom - napisala je Jelena u autobiografiji. Otac ju je, kaže, tukao ako bi loše odradila trening, čupao ju za kosom, nazivao pogrdnim imenima. Jednom je izgubila svijest zbog udaraca. 

- Sad sam sretna. Pokušala sam se pomiriti s njim nekoliko puta, kad sam odlazila ostavila sam sav novac, a u boli sam živjela 30 godina. Samo sam trebala ostaviti ljude koji u svom srcu nisu imali najbolji interes za mene - ispričala je Jelena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci