Obavijesti

Show

Komentari 6

Zbog depresije se udebljala čak 60 kila pa drastično smršavila

Zbog depresije se udebljala čak 60 kila pa drastično smršavila
8

Bila sam nezdrava, izvan forme, ali još važnije, nesretna i bez samopouzdanja, pa sam čak odbijala poslovne ponude, rekla je Jelena koja je svoju transformaciju dokumentirala na društvenim mrežama

VIDEO

Bivša tenisačica Jelena Dokić (36) imala je 60 kilograma pa se zbog problema s ocem zlostavljačem i samopouzdanjem udebljala na 120. 

- Ljudi misle da se možeš otarasiti posljedica maltretiranja, ali ne ide to tako. Borila sam se s užasnom depresijom, samo mi je trebalo nekoliko riječi utjehe, da me netko pita kako mi je, ali nikoga nije bilo - napisala je prije dvije godine Jelena u svojoj autobiografiji 'Neslomljiva'. 

Jelena je bila četvrta tenisačica svijeta, a zahvaljujući svojim uspjesima zaradila je četiri milijuna dolara. Prije pet godina počela je patiti od depresije, imala je problema sa štitnjačom i prekomjerno težinom. Kad je prešla brojku 120, shvatila je da je vrijeme za promjenu.

Počela je trenirati i služiti se savjetima nutricionistkinje. Nedugo nakon toga prvi rezultati su bili vidljivi. 

- Kada ste profesionalni sportaš živite u mjehuriću koji nije stvaran. Sve se radi za vas. Trening, hrana, putovanja, upravljanje… Nisam bila spremna za tenisku mirovinu i kojim putem krenuti dalje. To je bio razlog zbog kojeg sam se debljala. Počela sam nezdravo jesti, nisam ni izlazila iz kuće - ispričala je Jelena. U godini dana smršavila je 45 kilograma. 

Jeleni je, kako sama tvrdi, teško gledati fotografije na kojima ima višak kilograma. 

- Bila sam nezdrava, izvan forme, ali još važnije, nesretna i bez samopouzdanja, pa sam čak odbijala poslovne ponude - rekla je Jelena. Budući da je svoju transformaciju dokumentirala na društvenim mrežama, mnoge žene su u njoj pronašle inspiraciju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tonight’s dinner and prepping for next week!!!🍽🥗🍲 Having one of my favourite @jennycraigausnz meals tonight,the butter chicken with rice and I am making a nice salad to go with it. I am also prepping and planning for next week as I have an extremely busy week coming up. For me it’s important to be very organised and ready and have everything prepared and planned ahead of time. I like to have my fridge and pantry very organised and stocked with healthy food so that I don’t have to grocery shop too much during the week and also I won’t turn to junk food and quick fix meals.I feel if my kitchen,food planning and work schedule is organised then my life is too.It really puts me in a positive and happy mindset.If I am organised ahead of time it also stops me from making bad food choices and it stops me from eating junk food because I am not ready,organised and I am tired especially at the end of the day and then looking for a quick fix which used to turn into lots of unhealthy food. That’s why @jennycraigausnz makes things extra easy for me as well with their ready in minutes meals and snacks.It really makes my life simple. Not sure how many of you meal prep and plan but you should try it.It has changed my life and the way that I eat especially on busy days and it has turned into a very healthy lifestyle that is sustainable and easy. 🍽🥗🍲😍😍🍅🥒🥬🥜🍴🥣 #mealprep #jennycraigausnz #myjennycraigjourney #jennycraig #healthylifestyle #healthy #lifestyle #health #healthyfood #inspo #fitspo #planning #foodplanning #healthylife #goals #melbourne #australia #inspiration #motivation #weightlossmotivation #weightloss #fitspiration #weightlossjourney #progress #weightlosstransformation #healthyeating #easy #happy #sunday #weekend

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

S ocem Damirom imala je velikih problema, većinom zbog loše odigranog meča. 

-  Tortura je počela od dana kada sam prvi put uzela reket u ruke. On je s vremenom gubio kontrolu. Poslije poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport potpuno je poludio. Udarao me je, vrijeđao. Rekao mi je da sam balavica od 17 godina i da se ne vraćam u hotel u kojem je bila cijela moja obitelj. Spavala sam u svlačionici dok agenti nekih igrača nisu kontaktirali mog menadžera koji me je poveo sa sobom - napisala je Jelena u autobiografiji. Otac ju je, kaže, tukao ako bi loše odradila trening, čupao ju za kosom, nazivao pogrdnim imenima. Jednom je izgubila svijest zbog udaraca. 

- Sad sam sretna. Pokušala sam se pomiriti s njim nekoliko puta, kad sam odlazila ostavila sam sav novac, a u boli sam živjela 30 godina. Samo sam trebala ostaviti ljude koji u svom srcu nisu imali najbolji interes za mene - ispričala je Jelena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija