Show

Komentari 0

Zbog nesuglasica: Prekida se snimanje filma o Spider-Manu

Zbog nesuglasica: Prekida se snimanje filma o Spider-Manu

BBC piše da je prilično zamršeno pojasniti u čemu je zapravo problem. Spiderman je Marvelov junak iz stripa, no 1999. godine tvrtka Sony je kupila prava na pojavljivanje ovog superjunaka na filmu

Čini se da više nećemo viđati Spider-Mana u novim Marvelovim filmovima jer dva velika filmska studija, Sony i Disney ne uspijevaju postići dogovor kada je posrijedi korištenje glavnog lika, kojega utjelovljuje glumac Tom Holland (23). 

Prava na upotrebu lika Spider-Mana ima Sony, i popularni se lik mogao pojavljivati u filmovima poput 'Osvetnici: Kraj igre' zahvaljujući dogovoru postignutom između Sonyja i studija Marvel, koji je u vlasništvu tvrtke Disney. Iz Sonyja su poručili da su "razočarani" zbog prekida suradnje, kao i da se nadaju da će se stvari ubuduće promijeniti nabolje. 

Iz te tvrtke su se putem Twittera zahvalili predsjedniku studija Marvel Kevinu Feigeju na savjetima i na pomoći. Upravo on je imao najznačajniju kreativnu ulogu u stvaranju zadnjih dvaju filmova o Spider-Manu, u kojima slavnog superjunaka utjelovljuje glumac Tom Holland. 

BBC piše da je prilično zamršeno pojasniti u čemu je zapravo problem. Spiderman je Marvelov junak iz stripa, no 1999. godine tvrtka Sony je kupila prava na pojavljivanje ovog superjunaka na filmu.

Filmski studio Sony sam je snimio pet filmova o Spidermanu, tri s Tobyjem Maguireom i dva s Andrewom Garfieldom u glavnim ulogama. Godine 2015. studio se s Disneyem i Marvelom dogovorio da će u Marvelov filmski univerzum (MCU) uvesti i Petera Parkera kao i njegov alter- ego. 

Dogovor je značio da će Disney sudjelovati u produkciji i dijeliti profit od filmova u kojima se pojavljuje Spiderman, a pojavljuje se u pet Marvelovih filmova: Kapetan Amerika: Građanski rat, Spiderman: Povratak kući, Osvetnici: Rat beskraja, Osvetnici: Kraj igre, Spiderman: Daleko od kuće.

Marvelov glumac Jeremy Renner (48) koji tumači lik Oka Sokolovog u Marvelovim filmovima, na Instagramu je zatražio da Spiderman ostane dio Marvelova svijeta. Internetska stranica Deadline izvijestila je da se Disney i Sony u proteklih nekoliko mjeseci nisu uspjeli dogovoriti u pogledu novih uvjeta kada je posrijedi financiranje predstojećih filmova.

Mnogi su zamijetili da na posljednjem Comic-Comu novi filmovi o Spider-manu nisu ni najavljeni. 

PRIPAZITE KAD TRAŽITE PARTNERA: Svatko ima samo dva savršena para u horoskopu

Najčitaniji članci