Obavijesti

Show

Komentari 25

Zbog uloga su imali traume, padali u depresiju i uništili veze

Zbog uloga su imali traume, padali u depresiju i uništili veze
1

Glumica Shelley Duvall (67) nedavno je javno priznala da joj treba stručna pomoć jer se psihički ne osjeća dobro. Ona je jedna od glumaca koji su godinama osjećali posljedice teških uloga

VIDEO

Od svibnja do listopada bila sam jako lošeg zdravlja zbog stresa. Stanley Kubrick me gurao do granica izdržljivosti. To je najteža uloga koju sam odigrala u životu, rekla je Shelley Duvall (67) koja je ostala zapamćena po ulozi Wendy, supruzi poludjelog spisatelja s kojim je bila zatočena u napuštenom hotelu. 

Otkako je zaigrala tu ulogu, Shelley je patila od depresije, anksioznosti te se borila s ovisnošću, a nedavno je na televiziju javno zatražila stručnu psihijatrijsku pomoć.

Malcolm McDowell (Paklena naranča)

Kao i Shelley, i Malcolm (73) je imao 'čast' raditi sa zahtjevnim vizionarom Stanleyjem Kubrickom. Snimajući mučnu scenu u kojoj je na glavi imao spravu koja mu je na silu držala oči otvorenima, glumac je ozlijedio rožnicu te je privremeno ostao slijep. Naime, uređaj se trebao koristiti samo kada je osoba u ležećem položaju no Kubrick je inzistirao da Malcolm sjedi za vrijeme kultne scene. 

Malcolm nakon filma nije imao lijepe riječi za redatelja, niti za ulogu koja ga je obilježila kao 'dežurnog holivudskog negativca'. Tek godinama kasnije je, kaže, shvatio da je snimanje 'Paklene naranče' bilo neprocjenjivo iskustvo. 

Linda Blair (Egzorcist)

Glumica je imala 13 godina kada je zaigrala demonom opsjednutu djevojčicu u filmu 'Egzorcist' koji je 1973. šokirao cijeli svijet. Nakon premijere filma, Linda (57) je morala proputovati cijeli svijet promovirajući ga te se morala suočiti s teškim pitanjima na koja ni dan danas nema odgovor.

- Bila sam premlada za pitanja o životu, smrti i religiji, a to je bilo sve što su me ispitivali, godinama. Moj život se iz korijena promijenio i nije bilo povratka - rekla je Linda te tvrdi da je ona na film gledala samo kao na fikciju, no više se preplašila reakcije ljudi. 

Linda je 1977. godine uhićena zbog posjedovanja kokaina, a kada joj je bilo 15 godina, upoznala je tada 24-godišnjeg glumca Ricka Springfielda s kojim je bila u vezi.

Adrien Brody (Pijanist) 

Kada se pripremao za ulogu židovsko-poljskog pijanista, američki glumac morao je smršaviti 15 kilograma te se riješio svih 'luksuza'. Prodao je mobitel, auto i svoj stan. Zbog svega je i prekinuo sa svojom dugogodišnjom djevojkom. Uloga je Adrienu (43) donijela Oscara, no nakon filma, glumac je pao u depresiju.

- Ta uloga me potpuno zaokupila. Godinu dana sam se osjećao loše i bio sam u depresiji. Tada sam imao samo 27 godina i to iskustvo označilo je ujedno i moje odrastanje - kazao je glumac. 

JoBeth Williams (Poltergeist)

Glumica koja je utjelovila majku djevojčice Carol Anne koju otmu demoni iz druge dimenzije nerado se prisjeća snimanja dva nastavka 'Poltergeista'. JoBeth (68) je kazala da je tijekom snimanja filma bila 'hiperosjetljiva' te da je negodovala jer je producent Steven Spielberg inzistirao da se u filmu koriste pravi ljudski kosturi, umjesto umjetniih. 

Kada bi došla kući nakon snimanja, primijetila bi da su joj sve obješene slika sa zida nakošene. Ispravila bi ih, a one bi je opet dočekale nakošene idućeg dana. 

Snimanje 'Poltergeista' i njegovih nastavaka smatra da 'najukletijom produkcijom u Hollywoodu'. Djevojčica koja je glumila Carol Anne je umrla u 12. godini, a njezinu filmsku stariju sestru ubio je posesivni dečko odmah nakon premijere filma. 

Heath Ledger (Vitez tame)

Glumac se mjesecima priprema za ulogu psihotičnog Jokera. Zatvorio se u hotelsku sobi te gotovo ništa nije jeo. Vodio je bilješke u dnevnik, gdje je skupljao članke iz novina o najnasilnijim zločinima, lijepo fotografije klaunova, hijena i Alexa DeLargea, protagonista Kubrickove 'Paklene naranče'. Danima je isprobavao razne glasove i smijehove, ne bi li našao savršene za Jokera. Na posljednjoj stranici svog dnevnika, glumac je napisao: 'Bye, bye'. 

Heath je tijekom priprema pao u tešku depresiju zbog čega je morao početi biti lijekove, otkrio je kasnije njegov otac. Glumac je umro od slučajnog predoziranja mješavinom lijekova 2008. godine. Nakon smrti, za ulogu u 'Vitezu tame' dobio je Oscara. 

Mia Farrow (Rosemaryna beba)

Film Romana Polanskog još je jedan u nizu horora čiji su događaji iza kulisa strašniji od samog filma. Mia (71) je utjelovila trudnicu koja se našla u raljama okultne sekte. Vegetarijanka Mia je pred kamerama trebala jesti sirova pileća jetra i to u nekoliko navrata. Pri kraju snimanja, Miji su na filmski set dostavljeni papiri za razvod koje joj je poslao tadašnji suprug Frank Sinatra. 

Godinu dana nakon premijere, redateljevu suprugu Sharon Tate ubili su sljedbenici Charlesa Mansona dok je bila u osmom mjesecu trudnoće. Skladatelj Krzysztof Komeda koji je radio na glazbi za film umro je nekoliko mjeseci nakon premijere od posljedica prometne nesreće.

Glumačka ekipa (Projekt Vještica iz Blaira)

Snimanje horora iz 1999. godine bilo je stresno za cijelu glumačku postavu. Sve je počelo neobičnom audicijom. Glumcima je rečeno da se prijavljuju na 'improvizirani film koji će se snimati na nepoznatoj lokaciji u šumi'.

Tijekom snimanja koje je trajalo tek osam dana, redatelji Daniel Myrick i Eduardo Sánchez s glumcima su komunicirali karticama koje su ostavljali po raznim lokacijama. Članovi ekipe imali su zadatak plašiti glumce pa su ih pratili po šumi te im tresli šatore kada bi zaspali, kako bi reakcije bile što realnije. Osim toga, redatelji su glumcima i 'rezao' zalihe hrane, kako bi bili što očajniji i umorniji. 

Film je prvo bio predstavljen kao dokumentarac, a nakon njega neki su povjerovali da su glumci zaista umrli. Majka glumice Heather Donahue (41) čak je dobivala i poruke sućuti. Lažne vijesti utjecale su i na njihove karijere koje su, s njima, 'umrle'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane