Obavijesti

Show

Komentari 0

Zdenka Kovačiček, Mile Kekin i Gibonni pozivaju vas na Porin!

Zdenka Kovačiček, Mile Kekin i Gibonni  pozivaju vas na Porin!

Glazba se vraća na velika vrata. Konkurencija u svakoj od kategorija je i ove godine prilično velika. Sve najbolje što se stvorilo kroz 2020. godinu 'sučeljava' se u subotu navečer, kažu organizatori

VIDEO

Prva dodjela Porina održana je 1994. godine u Kristalnoj dvorani hotela 'Kvarner' u Opatiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

- Bile su to sive i teške godine u kojima je takvo glazbeno događanje bilo dočekano s oduševljenjem - rekao je Mile Kekin.

Pjesme koje su nagrađene Porinom od 1994. godine do danas pronašle su put do srca publike. Jedna od njih je  i 'Cesarica' koju je napisao Zlatan Stipišić Gibonni (52) i dobio prvi Porin baš na toj prvoj dodjeli.

Cesarica je odnijela Porin za Pjesmu godine i Hit godine. Gibonni se, kažu organizatori, nadao nagradi za Pjesmu godine, ali ne i za hit. Hladno Pivo osvojilo je tad Porina u kategoriji Najbolji album alternativne rock glazbe za svoj prvi objavljeni album „Džinovski“. 

Gibonni i frontmen Hladnog piva, Mile Kekin (50), sada su zajedno snimili video u kojem im se pridružila i Zdenka Kovačiček (77), ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo. Pozvali su gledatelje da prate dodjelu.
 
POGLEDAJTE VIDEO:

Pored toga što su osmislili ovu pozivnicu, organizatori Porina naveli su i pet razloga zašto biste trebali biti ispred malih ekrana u subotu, 5. lipnja u 21 sat kada će se dodjela prenositi na HTV1 i HR2.
 

Glazba se vraća na velika vrata

- O pandemiji i svemu što je uzrokovala više ni riječi. Mičemo sve loše u stranu i nadamo se potpunom otvorenju sezone ispred nas. Koncerti na otvorenom, publika, tonske probe, putovanje na gaže, kupnja ulaznica, nagovaranje prijatelja na izlazak; sve su to termini i situacije koje nedostaju i glazbenicima i nama – publici. Održavanjem dodjele nagrade Porin na otvorenom s nastupima uživo ispred publike koju čine nominirani izvođači i kolege iz medija – otvaramo širom vrata stihovima, ritmu i notama kakve samo glazba uživo može proizvesti - kažu organizatori. 


 

Nastupaju velika imena estrade

- Albina, Vinko Ćemeraš, Matija Dedić, Daria Hodnik, Ivan Kapec 3o, Damir Kedžo, Massimo, Mia Negovetić, 9OF3, Pavel, Marko Tolja, Damir Urban, Vanna, Je Veux, Bruno Vlahek i Zsa Zsa & Hiljson Mandela! Sva ova imena, mlađa i malo manje mlađa uveličat će dugo iščekivanu dodjelu Porina - nabrojali su organizatori.

 Porin za životno djelo

- Upravni odbor nagrade Porin, nakon posthumno dodijeljenog Porina za životno djelo Krunoslavu Kići Slabincu, ovu prestižnu nagradu koja je sinonim cjeloživotnog rada i uspjeha, dodijelit će tijekom prijenosa uživo ovu subotu i pjevačici Zdenki Kovačiček te skladatelju Silviju Foretiću - kažu organizatori.


 
Velika konkurencija
- Konkurencija u svakoj od kategorija je i ove godine prilično velika. Sve najbolje što se stvorilo kroz 2020. godinu „sučeljava“ se u subotu navečer. Godina za koju smo rekli da nećemo previše o njoj, donijela je 299 prijavljenih pjesama, 214 albuma i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Glazbenici kao i obično, kad je najteže – najbolji. Tko će dobiti Porin za pjesmu godine, tko za album, tko je ove godine producent godine i tako ukupno 36 pitanja iznad glave, točno koliko je kategorija. Odgovor na sve to saznajemo u subotu u 21 sat na HTV1 i HR2 - najavljuju organizatori.


 

Podrška glazbenicima

- Svaka naša kupnja albuma, svaka naša ulaznica za koncert, majica omiljenog benda, ali i svaki naš „klik“ na link bilo koje društvene mreže kao i svako naše prebacivanje programa na onaj na kojem se – svira, podrška je glazbenicima. Svatko po svom ukusu, ali svi zajedno za njih koji više od godinu dana nisu svirali.
 
Do subote ovdje možete pogledati tko se sve nalazi u konkurenciji za osvajanje nagrade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu