Obavijesti

Show

Komentari 3

'Želimo plesati uz Ninu Badrić i Severinu. Audicije su stresne, a razgovarali smo s psihologom'

'Želimo plesati uz Ninu Badrić i Severinu. Audicije su stresne, a  razgovarali smo  s psihologom'
13

Audiciju su također pratili srpska pjevačica Sara Jo, koreograf Žiga Sotlar, koji je radio novu turneju Jelene Rozge te plesačica Maja Kereš, koja je plesala s Justinom Timberlakeom

VIDEO

Plesači i plesačice okupili su se na velikoj plesnoj konvenciji 'You Are Wanted' u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin. Za njih je ovo prava prilika, jer ako oduševe na audiciji, možda će dobiti priliku za suradnju s nekim od najvećih estradnih zvijezda, ples na turnejama ili spotovima.

Mira Furlan se nije dala uplesti u mrežu slave: Najviše je patila zbog preseljenja u Ameriku
Mira Furlan se nije dala uplesti u mrežu slave: Najviše je patila zbog preseljenja u Ameriku

'Snimali smo reklamu s Gvardiolom'

Kako nam je objasnila vlasnica plesnog studija 'Escape', koreografkinja i plesačica Lidija Iveković, ovo nije samo godišnja audicija za agenciju 'Wanted' koja surađuje s brojnim brendovima i zvijezdama u Hrvatskoj, već dvodnevna plesna konvencija. Za plesače su osmišljena prigodna predavanja i radionice, a jedina je i prva takva u Hrvatskoj, ali i šire.

- Naša agencija 'Wanted' radi jako puno reklama, evo sada smo snimali jednu reklamu s Gvardiolom. Radimo također puno sportskih evenata, korporativnih evenata, ljetnih turneja. Jedva čekamo vidjeti rezultate audicije i koliko će plesača biti primljeno. Vidjeli smo puno novih lica, novih talenata i baš smo zadovoljni - govori nam Lidija, koja je svojevremeno plesala na turnejama Nine Badrić, Severine, Lane Jurčević, Tonija Cetinskog, kao i u Broadwayskim mjuziklima u inozemstvu.

Zagreb: Plesna audicija You Are Wanted

'Plesačima sam smislila zadatke'

Dio konvencije na koji smo imali prilike malo proviriti bila je upravo audicija za djevojke, koje su morale pokazati svoje vještine u posebnoj disciplini - Heels dance, odnosno plesu u visokim potpeticama. Lidija im je osmislila, kako je sama rekla, 'jednostavnu' koreografiju, koju su djevojke morale replicirati najbolje što znaju.

- Čim prohodate u štiklama mi vidimo imate li iskustva u ovom plesu - rekla im je Lidija, a kako bi se mogle izdvojiti one najbolje, snimatelj i maleni dron pratili su svaki njihov pokret.

Kod plesa u potpeticama važno je imati dobre cipele, a većina djevojaka nosi crne štikle na vezanje s otvorenim prstima. Takve najbolje drže nogu, objasnili su nam kasnije. Audiciju su također pratili neki od predavača, srpska pjevačica Sara Jovanović, slovenski koreograf Žiga Sotlar, koji je koreografirao novu turneju Jelene Rozge te plesačica Maja Kereš, koja je plesala s Justinom Timberlakeom.

Zagreb: Plesna audicija You Are Wanted

'Ples je stresan za plesače'

Kako su djevojke bile zauzete pripremama za audiciju nisu imale puno vremena za razgovor, ali su poručile da su nervozne, ali da je to samo pozitivna trema. Lidija nam je ranije rekla da shvaća koliko je audicija stresan trenutak za plesače, pa su se potrudili pomoći im da prebrode strah.

- Jedno predavanje je držala i psihologica, jer smatramo da je za ples jako važna i ta psihička stabilnost, tu je uključeno jako puno truda, rada, odricanja i balansa. Ona ih je pokušala malo opustiti prije audicije, kao plesačica znam koliko je to stresno - objasnila je Lidija.

Zagreb: Plesna audicija You Are Wanted

A što je potrebno za uspjeh u plesnoj karijeri?

- Naravno potrebno je vrijeme, što mlađi plesači često zaborave, puno učenja i odricanja. Potrebno je biti vrhunski u jednom plesnom stilu, ali poznavati i druge dovoljno. Osim te plesne tehnike, potreba je lojalnost, korektnost, poštivanje - objasnila nam je Lidija, pa dodala: 'Kada vidite plesače u reklami, ili iza na sceni, znajte da su iza njih godine i godine krvavog i znojavog rada'.

Zagreb: Plesna audicija You Are Wanted

Sara Jo podržala plesače

Dio predavanja plesačima je održala i pjevačica Sara Jovanović, poznata kao Sara Jo. Hoće li neki od plesača danas imati priliku surađivati sa Sarom?

- Ja sam tu prije svega došla podržati događaj, kao netko tko jako voli i cijeni plesače, imala sam svoje predavanje na kojem sam podijelila svoja iskustva iz ovog posla iz nešto drukčije perspektive, ali naravno da je svaka ovakva prilika koja uključuje plesače i prilika da upoznam nekog budućeg suradnika. Vidjela sam tu i neke plesače koje od prije pratim i samo su mi potvrdili koliko su sjajni i jedva čekam da radimo zajedno - rekla nam je Sara, pa poručila plesačima: 'Fokusirajte se na to da se što više opustite i prepustite. Niti najgori scenarij nije kraj svijeta, svi smo ljudi i svi griješimo'.

Zagreb: Plesna audicija You Are Wanted

Uz to, Sara nam je otkrila i koji su njezini planovi za 2024.

- Uskoro ćemo ekranizirati još jednu pjesmu s mog novog albuma 'Bez kontrole', a onda se planiram prepustiti novim projektima - rekla nam je Sara, koja je 2021. snimila pjesmu s našom pjevačicom Frankom Batelić. O Franki ima samo riječi hvale, a otvorena je i za suradnju s drugim hrvatskim izvođačima.

- Ne samo da mi je draga kolegica nego i prijateljica. Voljela sam je i poštovala i prije nego što smo radile zajedno - rekla je nasmijana Sara. 

Zagreb: Plesna audicija You Are Wanted
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.