Obavijesti

Show

Komentari 1

Željni su Pulske arene: 'Tamo bi napravili gladijatorski show'

Željni su Pulske arene: 'Tamo bi napravili gladijatorski show'
10

Grupa Slovenaca, kako kažu, vole adrenalin, pa na svakom koraku nađu priliku za 'ludosti'. ‘Grize’ za pobjedom u 'Supertalentu', a ako pobijede, osvojeni novac bi upotrijebiti za njihovu 'Dunking Devils Akademiju'

VIDEO

Na neki način za nastup se spremamo od kada smo počeli trenirati, za neke je to više od deset godina, no za sam nastup u polufinalu pripremali smo se otprilike mjesec dana, otkrio nam je član slovenske ekipe 'Dunking Devils', Jan Kukovec.

Akrobatskom košarkom lansirali su se u polufinale Supertalenta, a želja im je proći još jednu stepenicu i plasirati se u daljnji krug natjecanja.

- Naravno da želimo u finale. Bila bi nam velika čast. Mislimo da je naš performance stvarno drugačiji od ostalih natjecatelja i da je više inovativniji. Mi znamo privući i oduševiti publiku, da se kući vraćaju nasmijani i da se još dugo sjećaju naših nastupa. Ali sigurno imamo još toga, što želimo pokazati. Stvarno se nadamo da će Hrvatska publika dati priliku, da nastupimo i u finalnoj emisiji - izjavio je Jan.

Ako pobjede  novac bi voljeli potrošiti na njihovu 'Dunking Devils Akademiju', gdje imaju oko 50 mladih članova, a žele snimiti i neki novi akrobatski video na Hrvatskoj obali. Kao najveću konkurenciju vidi akrobatsku grupu sastavljenu od cirkuskih artistica Vertigo Variete.

- Oni su stvarno nešto specijalno i drugačiji od ostalih. Ali mislim da su svi finalisti izvrsni i da su jaki 'protivnici' za svakog koji ulazi u finale - objašnjava Jan. Osim akrobacija u košarci, grupa Slovenaca bavi i s drugim sportovima.

-“Ludosti” radimo i trampolinskog zidu, skačemo s ruskim zamahom, preskačemo vlakove, koji se voze, skačemo s klifa i još puno toga. Mi volimo adrenalin i na svakom koraku nađemo priliku za napraviti “ludosti” - rekao je član grupe.

Želja im je imati više nastupati po Hrvatskoj, ali bi im bila, kako kažu, posebna čast dobili priliku nastupati u Pulskoj Areni. 

- Tada bi stvorili specijalni akrobatski gladijatorski show - kaže Jan. Iako izvode oku atraktivne izvedbe, ovo je vrlo naporan sport te govore kako zbog nikakve svote novaca ne bi izvodili akrobacije koje bi im riskirale život.

- Kod svih naših akrobacija, sigurnost je uvijek na prvom mjestu. I ako je govora o ekstremnim pothvatima, koji izgledaju opasno, svi mi smo kao akrobati dovoljno iskusni, da njih možemo praviti bez da stavljamo svoj život u opasnost - otkriva član skupine.

 U ekipi od šestero profesionalnih akrobata su i dva srednjoškolca, Nik i Peter, te dvoje osnivača grupe Marko i Maks koji nastupaju već više od deset godina. Uz to, Maks je prošle godine postao Guinnessov rekorder u najvišem saltu s kucanjem na koš.

- Gašper je jedan od najneustrašivijih 'Devilsa'. Na primjer, sa saltom je uspio skočiti preko jurećeg parnog vlaka. Dok je Nina jedna od rijetkih cura koje se bave akrobatskom košarkom i gotovo jedina kod nas koja to radi profesionalno - objasnili su 'Devilsi'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'
24SATA NA SETU 'VELIKOG PERICE'

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'

Šerbedžija u 'Dnevniku velikog Perice' glumi glazbenog menadžera. 'To je na neki način 'nasljednik' Ernesta Fulira iz filma, kojeg je igrao veliki Relja Bašić', rekao je glumac za 24sata

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara