Obavijesti

Show

Komentari 30

'Tko je pjevao, pjevao je': Stižu li nam zgode velikog Perice?

'Tko je pjevao, pjevao je': Stižu li nam zgode velikog Perice?
3

Hoće li najgledaniji domaći film 'Tko pjeva, zlo ne misli' dobiti svoj nastavak i svojevrsnu posvetu ovisi o HAVC-u, čije bi stručno vijeće treba odlučiti ima li novca za razvoj scenarija

VIDEO

Prošlo je tridesetak godina od vjenčanja gospona Fulira i Peričine tete Mine, kad 35-godišnjak postane jedini nasljednik stana koji mu je ostavio zagrebački zavodnik, tetak Fulir.

Početak je to radnje scenarija za film 'Tko je pjevao, pjevao je', koji je raspisan prema ideji Albina Uršića iz umjetničkog dvojca Božesačuvaj.

- Prošle sam godine počeo raditi na tome da ideju o filmu oživimo i napravimo prvi korak prema realizaciji. Priča nas vraća u vrijeme kad je u Zagreb stigao rock’n’roll, dok Perica radi u glazbenoj školi, a povremeno svira i pjeva šlagere u uglednim kavanama. Druži se sa Žnidaršićevim sinom koji je preuzeo gostionicu od oca i, naravno, upoznat će djevojku u koju će se smrtno zaljubiti - prepričao nam je Uršić.

Fulir opet na filmu

Hoće li najgledaniji domaći film 'Tko pjeva, zlo ne misli' dobiti svoj nastavak i svojevrsnu posvetu ovisi o HAVC-u, čije bi stručno vijeće treba odlučiti ima li novca za razvoj scenarija u kojemu bismo ponovno mogli gledati galantnoga gospona Fulira.

- U Peričinim sjećanjima pojavljuju se svi likovi s kojima je odrastao, pa će se tu naći Franjo i Ana te Mina i Fulir - objasnila je producentica Suzana Pandek. Radila je produkciju za film 'Kauboji', koji je nastao prema nagrađivanoj kazališnoj predstavi, ali oprezna je s najavama snimanja nastavka filma o Perici.

- U ovoj fazi projekta ne možemo govoriti o datumu snimanja. Tek smo razradili ideju na kojoj scenarij počiva - rekla je Pandek.

Ipak, nije isključila mogućnost da Anu Šafranek ponovno zaigra Mirjana Bohanec (77). Ni u scenariju 'Tko je pjevao, pjevao je' neće nedostajati obiteljskog kaosa kakav je vladao u Golikovoj romantičnoj komediji s pjevanjem, pa će se Perica obračunavati s frustriranom majkom.

Mama izluđuje Pericu

Ona se, nakon što je ostarjela boreći se između vjernosti suprugu Franji i zaljubljenosti u sestrina muža, gospodina Fulira, petlja u sinove ljubavne odabire, a to Pericu dodatno ljuti. On u svojim tridesetima bezuspješno pokušava zavesti djevojke, a kad upozna fatalnu violončelisticu Petru, njegova majka i njezin otac pokušavaju ih razdvojiti.

Hoće li se u filmu pojaviti i dvorište kuće u Basaričekovoj 11 na zagrebačkom Gornjem gradu ili legendarna starozagrebačka gostionica koja se nalazi u susjednoj kući u Basaričekovoj 9 - nije nam poznato. Ipak, sigurno je da će se izgled stana u kojemu Perica i dalje stanuje s majkom neznatno promijeniti, kao i da će mnogi oplakivati zagrebačkog šarmera u scenama Fulirova sprovoda.

Originalni Perica radi na fakultetu u Zagrebu

Uloga Perice u originalu pripala je Tomislavu Žganecu, koji danas radi na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. S obzirom na to da je film snimao prije više od 40 godina, izgubio je kontakt s većinom ekipe.

- Bio sam dijete tad i ne sjećam se detalja, no bila mi je velika čast glumiti uz takve vrsne glumce - rekao je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Klara želi napustiti show, a Jole se čudi što Karmen ne želi: 'Radi čega je ona zapravo ostala?'
NOVA EPIZODA 'BRAKA NA PRVU'

Klara želi napustiti show, a Jole se čudi što Karmen ne želi: 'Radi čega je ona zapravo ostala?'

Jole je odlučio ostati u 'Braku na prvu' jer jako cijeni sve ljude u eksperimentu, a Karmen koliko mora. Ona je isto napisala da ostaje, a Joletu nije bilo jasno zašto ostaje jer sigurno nije zbog njega