Show

Komentari 3

Zgrozio je javnost: Popularni dizajner Louis Vuittona za borbu protiv rasizma donirao 340 kn

Zgrozio je javnost: Popularni dizajner Louis Vuittona za borbu protiv rasizma donirao 340 kn

No tu nije kraj njegovim gafovima. Neki su mu zamjerili i odgovor na pljačku trgovine čiji je vlasnik drugi dizajner koji je videom prikazao štetu nanesenu trgovini nakon provale

Nasilna smrt Afroamerikanca Georgea Floyda (46) potakla je brojne celebrityje da na društvenim mrežama pruže podršku. I dok su neki od njih oduševili fanove, drugi su pak izazvali zgražanje javnosti. 

Dizajner Louis Vuittona Virgil Abloh (39) našao se na udaru kritika nakon što je podržao borbu za prava Afroamerikanaca tako što je donirao 50 dolara, odnosno oko 340 kuna. Time se čak i 'pohvalilo' na društvenim mrežama, a onda su ga 'popljuvali'.

- Ne mogu vjerovati da sam donirao više novca nego Virgil Abloh, a ja sam nezaposlen! - napisao je jedan korisnik na Twitteru.

No tu nije kraj gafovima ovog dizajnera. Neki su mu zamjerili i odgovor na pljačku trgovine čiji je vlasnik dizajner Sean Wotherspoon koji je videom prikazao štetu nanesenu trgovini nakon provale. 

- Ovo je sje*ano. Vidite koliko znoja, krvi i suza je Sean stavio u našu kulturu. Ovo mi se gadi - komentirao je Abloh video.

Ipak, kasnije se ispričao za svoj komentar, a osvrnuo se i na donaciju od 50 dolara.

- Mogu razumjeti vašu frustraciju ako mislite da su moji doprinosi bili ograničeni na 50 dolara, no to nije ukupan iznos novca. Donirao sam i 20.500 dolara za ostale stvari vezane za pokret - objasnio je.

Najčitaniji članci