Show

Komentari 4

Židovi i Srbi Thompsona ne žele zbog nacizma

Židovi i Srbi Thompsona ne žele zbog nacizma

Židovi i američki Srbi bune se protiv Thompsonove američke i kanadske turneje. Traže da hrvatski pjevač otkaže svoje nastupe

Ja pjevam o ljubavi prema domovini, Bogu i svemu što Hrvati štuju. To nije fašizam, rekao je Thompson nakon što su mu zbog pritiska Bošnjaka otkazali koncert u Mostaru. Dosad su mu zabranili koncerte u Sarajevu, Amsterdamu i Rotterdamu. Centar "Simon Wiesenthal" Thompsonove koncerte prati godinama. Zbog ustaških obilježja prosvjedovali su i kod predsjednika Stipe Mesića. Thompson je u studenome planirao američku i kanadsku turneju. Tamošnji mediji prenose da je koncert hrvatskog “neonacista” u Torontu odgođen nakon pritisaka kanadskih Prijatelja Centra "Simon Wiesenthal".
- Thompsonove pjesme su nacionalističke. Nadahnute su ustaštvom. Kontaktirali smo i policiju jer je njegov govor mržnje kažnjiv prema našem zakonu - poručuju iz kanadskog Centra "Simon Wiesenthal".
Protiv Thompsonovih koncerata u Kanadi su i tamošnji Srbi.
- Ako poslušate njegove pjesme, vidjet ćete da on slavi pokolj. To nije humano jer on pjeva o kopanju očiju i odrubljivanju glava - kažu ogorčeni kanadski Srbi.
U Thompsonovoj izdavačkoj kući Croatia Records kažu da ni jedan koncert u Americi i Kanadi pjevač zasad nije odgodio. Već 2. studenoga Thompson će pjevati u New Yorku. Karta stoji oko 260 kuna. Kako je prvi nastup odmah rasprodao, Thompson će u New Yorku imati dva koncerta. U Torontu bi trebao pjevati dva dana kasnije. Thompson i njegova obitelj već su nekoliko dana u Kanadi. Zadnji koncert imat će u San Franciscu 18. studenog.

>>> AMERIČKIM HRVATIMA HEROJ, SRBIMA ZLOČINAC
Svi kažu da je Marko Perković dobra osoba. On je naš heroj. Thompson pjeva o genocidu, ali u kontekstu rata, rekao je američki Hrvat, slikar Marko Marienovich. Njegova se kći već danima veseli Thompsonovu koncertu.
- Želimo zaustaviti njegov koncert. On pjeva o genocidu nad Romima, Srbima i Židovima. To je nedopustivo. Želimo zaustaviti njegovu mržnju - kažu kanadski Srbi.

Najčitaniji članci