Show

Komentari 0

'Živi mrtvaci': Komedija sreće vesele tonove u novoj epizodi

'Živi mrtvaci': Komedija sreće vesele tonove u novoj epizodi

Dobrodošli u Kraljevstvo, dom zaigranih pojedinaca koji su se odlučili upustiti u malo fantaziranja kako bi se lakše nosili s činjenicom da su se zatekli u središtu apokalipse

Upozorenje: ova recenzija sadrži spojlere za posljednju epizodu 'Živih mrtvaca', 'The Well'. Ako niste pogledali epizodu, uzmite u obzir da biste mogli saznati nešto što ne želite saznati.

Ranije ove godine smo se čudili kako su 'Živi mrtvaci' s epizodom 'The Next World' uspjeli spojiti zombije i dramu s komedijom i generalno pozitivnim tonovima, a posljednja epizoda, 'The Well' sve je to napravila na još bolji način.

I dok je 'The Next World' uspio iznenaditi svojom zaigranom tematikom zahvaljujući vremenskom skoku u radnji, 'The Well' to radi unatoč činjenici da se odvija neposredno nakon jedne od najbrutalnijih epizoda koje nam je ova postapokaliptična drama ikada servirala. Dobro, točnije bi bilo reći da se odvija paralelno s 'The Day Will Come When You Won't Be', no sveukupno gledajući, radilo se o bizarno zabavnom satu televizije.

Dakle, dobrodošli u Kraljevstvo, dom zaigranih pojedinaca koji su se odlučili upustiti u malo fantaziranja kako bi se lakše nosili s činjenicom da su se zatekli u središtu kraja svijeta. Ovu ekstravagantnu zajednicu vodi Kralj Ezekiel koji ima tigra ljubimca zvanog Shiva i poslušnog slugu Jerryja.

Cijela lokacija je krajnje bizarna. Imamo ministrante koji sviraju pjesme novopečenog nobelovca Boba Dylana, cosplay entuzijaste i paranoične čistače cipela. Naši protagonisti tako veći dio epizode provode reagirajući na ove apsurde, a pogotovo nam je zabavno bilo gledati Carol i Morgan, odnosno Melissu McBride i Lennija Jamesa.

Kako ova dva lika gotovo nikada ne vidimo u situacijama koje nisu neposredno opasne po život, epizoda 'The Well' bila je pravo osvježenje koje nam je dobro sjelo nakon gledanja Neganovog prošlotjednog masakriranja.

Ostatak recenzije donosi IGN Adria.

Najčitaniji članci